בלגי אמיתי מברזל לעומת קליל

avi5199

New member
בלגי אמיתי מברזל לעומת קליל

למרות שאני בשלבים התחלתיים, בררתי מחירים, כי שמעתי שההוצאה על חלונות היא ההוצאה הגדולה ביותר בבנית בית, אחרי השלד, ולהפתעתי המחירים של הבלגי האמיתי מברזל זהים ואולי אפילו קצת יותר זולים מהאלומיניום. הצעה שקיבלתי מחברת ארטפרו היתה זולה בכמה אחוזים מכל ההצעות של המתקינים של קליל. רציתי לדעת אם יש למישהו נסיון עם בלגי אמיתי, עם חברת ארטפרו בפרט, אם יש למישהו המלצה על יצרן אחר של בלגי אמיתי. האם יש צורך בגלוון חם ? (הבית יבנה בזכרון יעקב ) איזו זכוכית כדאי להזמין 3X3 או 4X4 ומה ההבדלים בניהם? תודה מראש לכל המשיבים.

איריסג

New member
בגללך יחשבו שאני בשני ניקים

שונים.... ובכן, נשבעת שאני לא... וכן, גם אנחנו נשארנו פעורי פה בדיוק אחרי אותה בדיקה. אני יכולה רק להגיד לך דבר אחד - המעצבת פנים שאנחנו עובדים איתה התחיל ה לאחרונה לעבוד קצת עם קובי מארטפרו והיא אומרת שמבחינת איכות עבודה - אין עליו ! חד משמעית. אני יכולה להגיד לך עוד משהו - חברה שלי קנתה בית (יד שניה) והיציאה לחצר אצלה היא ויטרינה יפיפיה של ארטפארו. מה אני אגיד לך - להזיל ריר... איזה איכות עבודה, איך זה נראה אחרי 4-5 שנים... תענוג. וזה עוד הפרופילים הישנים - בלי הגומיות. לגבי הזכוכית - אני חושבת ללכת על העבה יותר. למה? ככה... אין לי תשובה מסודרת - וההפרש במחיר הוא כבר בטל בשישים.

avi5199

New member
תודה! איך הם בעמידה בלו"ז אספקה ?

והאם צריך גלוון חם ? האם יש לך\ או למי מחברים האחרים בפורום נסיון עם פטנט של חלון בתוך דלת, ועם רשתות נגד יתושים בחלונות מבלגי אמיתי ?

כמסגר על - אני יכול להגיד שאין שום

סיבה למחיר של 1000$ למ"ר כמו של הפרופיל מאלומיניום . זה פשוט ניצול של הפלצנים העשירים . פרופיל בלגי זה לא מוצר איכותי . מוצר ישן שמשום מה חוזר לאופנה אני זוכר אותו כילד בבתים בבניה מתחילת המאה הקודמת . אולי אני אשתמש בו בחלונות של יחידת הדיור בקומה א' אצלי . עוד יחשבו שאני משקיען

avi5199

New member
עניין של טעם, של הוועדה המקומית.

אני בונה בסגנון של שנות העליה הראשונה. זה לא מבחירה אלא מאילוץ. הבית ממוקם בזכרון יעקב, באזור שיש בו תוכנית שימור אתרים שמחייבת אלמנטים של בניה כמו שבנו בתקופת העליה הראשונה. למשל מחייבים אותי שהבית מבחוץ יהיה מצופה טיח לבן חלק, מחייבים אותי בתריסי עץ בצבע ירוק בקבוק, גג רעפים מרסיי ללא ארגז רוח (שפת הגג מסתיימת כחצי רעף מהקיר ומסביב מרזב בצבע ירוק בקבוק., מחייבים אותי בחלונות צרים וגבוהים יחס של 1:2 אז חשבתי שאם כבר, אז ללכת על זה, למשל : ריצוף תרצו או סומסום, חלונות ציר בלגים ... וכ"ד.

טוב שהם לא רוצים כירכרות רתומות

לסוסים . מילא אם שומרים על הצביון הישן במרכז זיכרון , לא נראה לי הגיוני לשמור על הצביון מחוץ למרכז ,אלא אם אתה בונה קרוב מאוד למרכז זיכרון . הרי קרוב מאוד למרכז זיכרון יש בלוקים מאוד מכוערים , מאחרי הקניון שליד התחנה המרכזית . אני ירושלמי במקור אני אוהב את הסגנון החיצוני הישן עם הקירות של עובי מטר . אבל בתוך הבית פנימה הייתי משתמש בחומרים מודרניים . אם זה אותו המחיר קל וחומר שהייתי הולך על אלומיניום עם זכוכית בידודית . אבל הפרופיל הבלגי מברזל קוסם לי מסיבה אחרת, לי זה יעלה מחיר החומר בלבד, אני אבדוק את הנושא בזמן הקרוב.

avi5199

New member
אני בונה באזור שמוגדר אזור לשימור

הבלוקים המכוערים משנות השיבעים הם מחוץ לתחום של האזור הזה. התוכנית מתחילה בבית הקברות והקניון מצד דרום וכוללת את רחוב המייסדים, ושני הרחובות המקבילים אליו עד אחרי המדרחוב בצפון . תוכנית התבע ושימור אתרים הופקדה לפני חודש למזלי הרע , כי בגלל ההפקדה, חוץ מהמגבלות הנ"ל, גם חוייבתי בהיטל השבחה אסטרונומי. מצד שני יש בזה כמה דברים טובים: בין הבתים הוגדרו אזורי שפפ (שטח פרטי פתוח וריאה ירוקה) גדולים שבהם אסור לבנות, אסור להחנות רכבים, וחייבים להיות בהם רק גינות ועצים, יש מגבלת גובה, אסור לבנות בית בן יותר משתי קומות, והקפדה על סגנון בניה אחיד שמונע בניה מופרעת של בניינים מכוערים. וכנראה שזה גם מעלה ויעלה בעתיד את ערך הנדלן.

חלונות בלגי אמיתי

האם אין בעיה בהתקנה של תריסים ורשתות בפרופיל בלגי אמיתי?

איריסג

New member
לפי מה שראיתי בארטפרו

אז ממש לא. מבחינת תריסים - ניתן להכין הכנה לתריסי גלילה חשמליים בדיוק כמו שעושים לתריסים של קליל או לאלומיניום אחר - או לעשות תריסי ברזל או עץ בפתיחת ציר כלפי חוץ. מבחינת רשתות - ארטפרו היום עושים רשתות מגנט בדיוק כמו שמציעים ב"קליל". אין שום הבדל. ומאחר שבפרופילים החדשים מהברזל יש גם גופיות לאיטום והמחירים שלהם מאד דומים למחירי הסדרות הבלגיות של "קליל" אז אנחנו באופון אישי לא מצאנו שום סיבה למה לעשות קליל ולא ארטפרו כשמבחינת הניראות של החלונות - אין בכלל מה להשוות - הברזל הבלגי כל כך הרבה יותר עדין ויפה מהאלומיניום שבכלל אין מקום להשוואה.

avi5199

New member
חלונות בלגיים רשת ותריס עץ

אם בחלון יש תריס עץ וגם רשת איך פותחים כל פעם את הרשת כדי להגיף את התריס ? אם הרשת לא נעה על ציר , אלא עם מגנט, האם כל פעם שצריך להגיף את התריס צריך לפרק את הרשת וזה נשמע לי סיפור לא נוח. האם יש פתרון חכם לנושא הזה ?

רונס

New member
יש פתרון חכם...

אני יודע שלפני כמה שנים ייצרנו במפעל שלנו תריסי עץ עם פתיחה פנימית של התריס ע"י מנואלה... אני יכול לבדוק אם הפתרון הזה עדיין קיים. קח בחשבון שאפשר לפתוח רשת גם פנימה....

איריסג

New member
רשת מגנט

הרשת לא נעה. זו רשת קבועה - שמורכבת על החלון מבפנים עם פרופיל מאד עדין - והסיבה שהיא על מגנט זה כדי להביא לפירוק מאד קל שלה - אבל אם לא מפרקים כדי לנקות - היא סטטית. ואז אתה פותח את החלון כולו (עם הרשת) מגיף את התריסים מבחוץ ושלום על ישראל. אני מקווה שאתה יודע שאין חלונות הזזה מבלגי ברזל - רק חלונות ציר....

רונס

New member
היופי של העץ

לדעתי אין כמו עץ.... חיפשתי את התמונה הזאת... דוגמא של חלון דו כנפי שייצרנו לפני מספר חודשים כדוגמא כולל תריס גלילה חשמלי מעץ. שבוע טוב רון סיסו

fireman

New member
זה נראה כמו ארון

לא כמו חלון. מגושם מאוד לטעמי (וזה בלשון המעטה)

לא הייתי ממליץ להשתמש בפרופיל בלגי

מכל סוג שהוא בחלונות שטופי גשם . במקור הפרופיל הבלגי הורכב בקירות עבים מאוד כאשר החלון בצד הפנימי של הבית וכמעט ולא נחשף לגשם צריך להתכונן בשנים הבאות למזג אויר משוגע ווקיצוני, שזה אומר הרבה גשם בפרק זמן קצר . בכל מקרה בפרופיל בלגי המים נכנסים לפרופיל של משקוף החלון ומשם הדרך די קלה להכנס לתוך הבית . http://www.architecture.org.il/art_arch_windows.php#C3

למעלה