בלגן עם טלפוניה של אורנג'

spheonx

New member
בלגן עם טלפוניה של אורנג'

אהלן

בעבר כתבתי לגבי העניין הזה, (http://www.tapuz.co.il/forums2008/viewmsg.aspx?forumid=20&messageid=173550644)
בקצרה - ADSL וטלפוניה של אורנג', אורנג' מתעקשים שהקופסא שלהם תהיה ראשונה, אני מעדיף שלא.
חיברתי אותם אחרי הראוטר של בזק והכל עבד מעולה במשך תקופה ארוכה (לא מעט חודשים כבר)

לפני חודשיים שידרגנו את הADSL ל100 מגה, כמובן - כיוון שזה לא עבר דרכם לא הפריע להם והם בכלל לא ידעו

פתאום לפני שבוע הטלפוניה הפסיקה לעבוד - לא שונתה שום הגדרה מבחינתי.
התקשרתי אליהם, הם התעוררו שוב והכריזו שאי אפשר לעבוד בתצורה הזו, ביקשו שאחבר ישירות לקו ADSL, חיברתי - המודם סירב להסתנכרן - אחרי 15 דקות נזכרו לומר לי שהמודם לא תומך ב100 מגה (והם דורשים ממני עוד 15 שקלים לחודש והתחייבות ל36 חודשים וכו'... לא מעניין)
אז הגדרתי את המודם של בזק כbridge וחיברתי את הסמארטבוקס אליו שיעשה את החיוג דרכו, עבד.
מאותו יום, למעט העובדה שאני לא מקבל את ה100 מגה (80 לפי speedtest, שיורד ל40 ברגע שמחברים את הסמארטבוקס) צצו לא מעט בעיות
(העיקרית היא שהניידים פתאום לא מקבלים DHCP מהציוד שלהם... איבודי פינגים לאורך זמן וכו')
יש התעקשות בבית להישאר עם אורנג' בגלל הטלפוניה, אז לעזוב אותם זו קצת בעיה

כרגע הסמארטבוקס מחובר אחרי הראוטר של בזק ומוגדר לקבל automatic ip, כשאני מתחבר אליו פיזית עם מחשב אני יוצא לאינטרנט, בGUI שלהם הוא כותב connected, נותן את כל הסימנים שתקין אבל קווי הטלפון לא עובדים.

מישהו היה במצב הזה והצליח להגיע איתם להבנה שהציוד של בזק מבצע את החיוג ולא הם?
או לחילופין יודע איך לגרום לזה לעבוד בתצורה הזו?

sweetums

New member
יש לאורנג' גישה מלאה לציוד
אולי הם שינו הגדרה שמונעת את זה. חיבור במצב הזה לא אידיאלי- החוסר התמיכה בתצורה הזו גורם לך לכאבי ראש מיותרים.
&nbsp
סלקום (נטויזן) ובזק בינ"ל יתנו לך שירות דומה, מודם VDSL בחינם או בתשלום ותעריפים דומים.
ההיתרון היחיד של אורנג' הוא שירות הקפצת שיחה.

spheonx

New member
לא יודע מה זה שירות הקפצת שיחה...

לא השתמשתי בדבר כזה אףפעם.. לא שידוע לי בכל מקרה
&nbsp
למה חיבור במצב הזה לא אידיאלי? למה אני צריך להיות תלוי בהם לשינוי הגדרות? אני צריך לחכות 25 דקות על הקו מינימום רק כדי שישנו לי הגדרה בסיסית בציוד שנמצא *בבית שלי*
(גם אם זה היה לחכות דקה אחת, זה עדיין נראה לי טפשי)

sweetums

New member
להכול הסכמת בהסכם ההתקשרות...
השירות הזה מאפשר להעביר שיחה נכנסת\יוצאת מהטלפון הביתי לטלפון סלולארי באורנג'.
אם אתה לא משתמש בו, אין לאורנג' שום יתרון.
&nbsp
זה נתב ישן מאוד עם כניסת WAN במהירות 100M וזה לא אידאלי למהירויות גבוהות.
בנוסף החברה לא תומכת בתצורה הזו והשירות שאתה מתאר לא טוב- אתה באמת שואל מה לא אידאלי בכאב הראש שאתה מנסה ליצור?
אתה יכול לבקש מאורנג' להגדיר אותך כלקוח הוט עם מודם חיצוני ולבדוק אם יש הגדרות שונות.

למעלה