בלגן!

טלטל 18

New member
בלגן!

כתבתי את זה גם בפורום מתגייסים עד שבאה מישהי חמודה (יוני כמו החודש 14) וסיפרה על הפורום הזה... סוף סוף הגיע הרגע- הייתי לפני 3 שבועות בערך בועדת מתנדבים ובחרתי תאריך גיוס- 30 בדצמבר. ביקשתי חיל האוויר ויהיה לי ראיון בקריה על משהו שם בכוח אדם מחר. אז זה יהיה בטח סתם תפקיד אבל אני כ"כ מאושרת שהגיע הרגע (למרות שרציתי רחוק מהבית). בכל מקרה, רציתי לשאול אם כמתנדבת אני צריכה לעשת שנתיים כדי לקבל את הזכויות של חייל רגיל אח"כ או שגם שנה מספיקה (פשוט אני מתגייסת שנה אחרי שחברות שלי התגייסו ויהיה מעצבן להשתחרר שנה אחריהן), ואם יש תפקידים נחמדים בכוח אדם שלא משעממים כ"כ. ועוד משהו- למה רק לי זה לא נכנס לקיוסק מידע באתר של צה"ל??? בדקתי איתם והקוד האישי שהם נתנו לי נכון, לא היתה שום טעות...

מעיין©

New member
ברוכה הבאה../images/Emo24.gif

למיטב ידיעתי אחרי שירות של שנה מקבלים את אותם הזכויות. כמובן שבתעודת השחרור כתוב מספר חודשי השירות .(בלי קשר להתנדבות- זה ככה אצל כולם)

black_magic

New member
תוספת קטנה

אם את מחליטה לצאת מהצבא לפני השחרור המיוחל כותבים לך בתעודת השחרור ששירתת שירות חלקי. ול-boreg- כיום בנות משרתות שנתיים ולא שנה ו8 חודשים כמו בזמנך..

Boreg

New member
קודם כל שיהיה לך בהצלחה ../images/Emo140.gif

אני לא יודעת בדיוק על אילו זכויות את מדברת, אבל בזמני בנות היו מתנדבות ל- 18 חודשים ובשחרור מקבלים את מענק השחרור הפיקדון וכו'... ע"פ מספר החודשים ששרתת.

tty2

New member
טלטל,

ראשית שם יפה!!! (לי קוראים טל...
) שנית : גם בכ"א יש תפקידים מעניינים. ואגב, את מוזמנת לקריה לענף תכנון כ"א או אגף כ"א בח"א, כי שם נמצאים חיילי המפקדה של ח"א שמטפלים בכ"א. זה בכלל לא אומר שהתפקיד שלך הוא כ"א וזה גם לא אומר שאת תשרתי קל"ב או בקריה. זה פשוט מקום שעוסק במשחק שאותו אני מזכיר תמיד "משחק התקנים הכ"א " של צה"ל החיילים שם עוסקים בתכנון כ"א של ח"א ולהצבות. משם שולחים להצבות ביחידה תוך יישום השיקול של מחסור כ"א ביחידות ח"א השונות ובבקשות החייל. אני מאחל לך שבקשתך תתמלא. ואל תאבדי תקווה זה בכלל לא אומר שאת משרתת קל"ב! בהצלחה טל.

טלטל 18

New member
חזרתי משם

מסתבר שאני אשרת בקריה. תהיה לי טירונות בצריפין של כמה ימים (אני אחזור כל יום הביתה, נכון?? מה עושים שם בכלל...?) ואז אני אהיה בבניין בקריה של חיל האוויר, כנרית, חדש כזה עם משרדים ממוזגים ונקיים. יאו!! אני אהיה משקי"ת תכנון משהו עם התקציב, המשכורות של החיילם בחיל האוויר וכאלה, כאילו לחלק את זה. הבנתי שזה הרבה קטע של מחשב. מישהו יודע איך זה מוגדר בדיוק (משקי"ת מה?) ומה עושים שם ממש? כי נראה לי מוזר שכל הזמן אני רק אחשב כמה מגיע לכל אחד ואחלק את זה ביניהם... הבנתי שב-9.1 אני ממש אתחיל לשרת שם... כל פעם זה מתרחק. אוף.

הי את../images/Emo70.gif את מוכרת לי מאיזה שהו מקום

אז רגע.. לא הבנתי.... זה בעצם אומר שאת מתגייסת ב30, יוצאת לארבעת ימי ההשתלמות בצריפין (מקווה לראות אותך שם
) חוזרת ב-3 בינואר ומחכה 6 ימים בבית עד שאת מתגייסת לתפקיד המגניב (זה המון כוח להחזיק את המשכורות של החיילים בידיים.. תהיי בטוחה שכולם יהיו נחמדים אליך
) בקרייה
או שאת מתחילה להגיע לקרייה מיד אחרי ההשתלמות בצריפין ופשוט רק ב9 מתחילה את התפקיד ממש
ותעשי לי טובה תאמצי את גישת ה:"חיכיתי עד עכשיו, מה זה עוד כמה ימים לחכות
" קטן עלייך, בובה

טלטל 18

New member
מה...?

אולי אני אשאר בבית כמה ימים? אבל זה לא הגיוני... אבל הוא אמר שאני מתחילה ב-9 בינואר, אז איך זה מסתדר באמת? אני חושבת שכשזה יתקרב יותר אני אתקשר למפקד ההוא שדיברתי איתו או לשני שקבע לי את הראיון הזה ואשאל... נראה לך שזה תפקיד טוב? באמת?? הוא היה נראה לי ממש משעמם... ובקשר למה שאמרת עם זה שיהיו נחמדים אליי- מצד אחד זה סבבה (אם הם בכלל ידעו שאני אחראית לזה), מצד שני- אם זה לא ימצא חן בעיניהם אני אהיה הביץ' פתאום, לא...?

זה יכול להיסתדר

אמרתי לך... אני יודעת כעובדה שאני אהיה כשבועיים בבית בין סיום ההישתלמות לתחילת הקורס
ככה זה, בגלל שיש תאריכים מאוד ספציפים לגיוסי מתנדבים אז לפעמים יש פער קטן בין היום שמתנדב מסיים טירונות ליום שבו זקוקים לו בכוח אדם. נראה לי שאם הציבו אותך שם זה חייב להיות תפקיד טוב
ולגבי היותך ביץ'- אם את תעשי עבודתך נאמנה, את לא תהיה ביץ
הכל בידיים שלך, בובה

TRANSFER

New member
גם אני מש"ק תכנון../images/Emo8.gif

ראשית ברוכה הבאה
לגבי זכויות מתנדבים- חיילים מקבלים את כל הזכויות של חיילים משוחררים לאחר 2 שנות שירות. עם אפשרות לחתום שס"ן[שירות סדיר נוסף] לעוד שנה. חיילות מקבלות את כל הזכויות של חיילים משוחררים לאחר שנת שירות וגם הן מקבלות אפשרות לחתום שס"ן בתום השנה לשנת שירות נוספת. אינך חייבת לחתום שנה נוספת ולפיכך תקבלי את כל הזכויות שמגיעות לחיילים גם לאחר שנה. בהצלחה

LordNor

New member
תיקון קל

חיילים יכולים לקבל את כל הזכויות גם אחרי שנת שירות אחת (ולא חובה לעשות 2)

LordNor

New member
קצת סדר

מה שהוצע לך זה לא לחשב כמה מגיע לכל אחד, את זה עושה מת"ש (הם אחראים על נושא המשכורות של כל חיילי צה"ל) לדעתי, את תהיי אחראית על תקציבי היח' שלך, משהו כמו מש"ק משאבים (לא בנוי על זה) זה לא התפקיד הכי מעניין מי יודע, אבל שיהיה לך המון בהצלחה!

tty2

New member
טלטל!

קצת סדר במידע : אני מקווה שאני לא טועה בכיון אבל נדמה לי שהתפקיד שאת תעסקי בו הוא תכנון תקציבי של ח"א. התפקיד הוא חלק חשוב מאוד במשחק תכנון כ"א בצה"ל. המשמעות של כל חייל בצבא היא כספית ואת תהיי אחראית ככל הנראה לתכנון כ"א מההיבט התקציבי (איך מחלקים את המשכורות בהתאם לתקציב השנתי) וכמובן שמתייחסים לתכנון תקציבי ארוך תווך (תחזית של לפחות 3 שנים) התפקיד יכול להיות מאוד מעניין אבל זה תלוי בכמה מוטיבציה תהיה לך ועד כמה טוב/ה המפקד/ת שלך מההיבט של האצלת סמכויות. יש מפקדים שאוהבים לרכז את כל הסמכויות אצלם ואז את הופכת להיות מעין כלי טכני ולעומתם יש מפקדים שסומכים על החיילים שלהם ומטילים עליהם משימות ורק מפקחים מהצד באמצעות דיווחים או משהו בסגנון... העיסוק שלך הוא לא מת"ש(!!!) כי בשביל זה יש יחידה שלמה בצבא. אגב, בניין כנרית הוא חדש מאוד ונחשב למתקדם מבחינה טכנולוגית. בקיצור, גם ח"א, גם קריה, גם בניין כנרית וגם תכנון תקציבי - על חיילות כמוך נאמר בצבא "את מסודרת!!!"
בהצלחה!

טלטל 18

New member
יאו אז נפלתי על משהו טוב??../images/Emo9.gif

מאיפה אתה יודע כ"כ הרבה...? ו-TRANSFER- אם אתה מש"ק תכנון, אתה בטח יכול לספר איך זה...

tty2

New member
טלטל

אני בעצמי הייתי במדור תכנון כ"א של חר"פ, אבל בגלל שחר"פ הוא חייל מאוד קטן אז הכל קורה באותו מדור : גם תכנון כ"א קבע וחובה, וגם תכנון כ"א מילואים... אז יוצא ששומעים, לומדים ובעיקר אוכלים, נושמים, מריחים תכנון
מעבר לתפקיד המוגדר של המדור, ובשל הידע שלי במחשבים וציוד, אני גם ישבתי בהמון דיונים שלאו דווקא קשורים ישירות לתכנון. והסיבה העיקרית היא , שכשאני גוייסתי, המפקדת שלי חלתה ונאלצה לצאת לחופשה ארוכה של כמה חודשים, ויצא שהקצינה שלי (בדרגת סגן) ואני, עשינו את התכנון לבד... וזה הצריך המון אחריות ולמידה עצמית של הנושא המסובך הזה. הסיבה הנוספת שאני יודע כל כך הרבה (והאחרונה
) היא שבתקופת שירותי, חיל הרפואה עבר לאחריות תקנית של אט"ל (אגף הטכנולוגי לוגיסטי של צה"ל) כדי להעביר את הנושא בצורה מסודרת, נאלץ חר"פ לבצע עוד ריכוז נוסף של נתונים שדומה באופיו לתכנון השנתי... כך שבמקום לבצע רק פעמיים תכנון (פעם בשנה) ביצעתי שלוש ואחרי שהסתיים התכנון, הקצינה (הסגן) עברה תפקיד, ונשארנו שלושה חיילים במדור בלי מפקדים. כך יצא שאני הייתי גם הוותיק במדור, וגם, היחיד שידע והכיר את כל הנושאים ולכן יצא שהייתי מעין אחראי (מפקד עם תרצו) המדור עד השחרור שלי. את באמת נפלת טוב! אבל צריך לאהוב את זה וצריך להיות מוכנים לתת קצת מעבר למתנדבים רגילים שמבצעים עבודות במפקדה (בלי לזלזל באף אחד כמובן!!) פשוט תכנון דורש המון שעות עבודה ואם לא מספיקים אותו בזמן, אז גם שעות ארוכות ולילות.... תאריכי הדיונים נקבכעים הרבה זמן מראש במטרה שכל החיילות יהיהו מוכנים להציג את התכנון שלהם באותו שבוע. ואין מקום לעיכובים...

טלטל 18

New member
../images/Emo2.gifאוי...

אז צריך גם להציג את זה? אבל זה כמו בישיבות כאלה שיושבים כמה אנשים ואני עומדת מולם ומסבירה וזה??
כי דברים כאלה אני ממש שונאת!! תמיד ברחתי מלעמוד לפניהכיתה ולדבר בבי"ס. בדיוק חשבתי על זה לפני כמה ימים שבשיעורי צרפתית (למדתי מ-ז' עד י' ואני לא זוכרת כלום) כשהמורה רצתה שנעשה דיאלוגים, ביום של הצגת הדיאלוג, נכנסתי להיסטריה. וב-י' בדיאלוג האחרון, כ"כ משכתי עם בת הזוג שלי את ההצגה עד שבסוף יצא שבאנו במיוחד לבי"ס ביום שלפני מגן או משהו כי לא היה זמן אחר להציג את זה (ואז זה דווקא יצא טוב כי היינו רק שתינו עם המורה בחדר קטנטן בחדר מורים ואף אחד אחר לא הסתכל).

tty2

New member
טלטל

לא כל חייל מגיע למצב שלי, שבו הייתי מ"מ ראש מדור וזה כלל גם את הצגת הנושא בכמה דיונים מקדימים. אבל, בתור חיילת אין סיכוי שתשתתפי בדיון כי הוא נערך בדרגים מאוד גבוהים של הצבא (קצינים שדרגתם נעה בין דרגת סגן ל-תת אלוף). את יכולה להרגע! וחוץ מזה, הצבא, זה המקום להעלים את חוסר הבטחון שלך.... בהצלחה!

TRANSFER

New member
אני לא כל כך יכול

כי את בחיל האויר ואני בחיל ירוק וזה שונה. בעקרון באג"מ יש ענף שנקרא תוא"ר[תכנון וארגון] ובתוך הענף יש כמה מדורים, ואני לא נמצא במדור של התקציבים אלא במדור של הצל"ם ותקני כ"א.

למעלה