בלגרד הייתי שמה רוצה לשתף

בלגרד הייתי שמה רוצה לשתף

במסגרת מסע שורשים בקרתי לפני שבועיים בבלגרד,כבת לניצולי שואה,היה חשוב לי להבין את מסע ההשרדות הזה,התחלתי שנה שעברה בבודהפשט,עיר ששימשה מחבוא לאימי ושני אחיה ,עיר מדהימה ביופיה גם כיום גאה בקהילה היהודית שחיה שם ואפשר לראות את זה בצורה מכובדת ביותר השנה קצת קשה לרשום את מה שחשתי,הלכתי בעיר מאד גדולה,עיר שסבלה מלחמה ממש לא מזמן,עיר יפה,אבל מישהו שכח לנקות אותה לא את המדרכה את החלק העליון של העיר כאלו צריך מברשת ענקית לצבוע אותה מחדש!!! עיר שקהילה ענקית נכחדה בה,קשה ללכת ברחובות ולחזור אחורה בזמן לדעת שרצחו פה יהודים בדם קר והתזכורת ממש עלובה בית כנסת קטן מאד קהילה יהודית ממש מצומצמת!!!! המסע שלי היה חויה בזמן להבין איפה שורשי נמצאים לראות איפה אימי גדלה,איפה היא חיה!!!! תמיד אני חושבת אחרי מסע כזה שלמרות הקשיים אני גאה להיות יהודיה במדינת ישראל!!!!!

מה שם המשפחה של אימך?

שלום לך, האם הבית בו גרה אמך ומשפחתה בבלגרד עדיין קיים? מה היו הארועים שקדמו לבריחה לבודהפשט? מה חשת (מלבד זה ששכחו לנקות את בלגרד) כשטיילת ברחובות העיר? אשמח לשמוע עוד פרטים על מסע השורשים שלך, תודה רובי סרבי

מצטרפת לבקשה של רובי סרבי

רוצים לשמוע קצת יותר חוויות , דברים מעניינים ..... מירי

שם משפחה של אימי היה הרצוג

הייתי בבלגרד עשיתי מסע שורשים בעצם התחלתי אותו שנה שעברה,בבודפשט מקום הבריחה,אני חשה שעניתי לעצמי הרבה תשובות תשובות שגיליתי אותם רק בשנתים האחרונות אבל יש לי עוד הרבה שאולות שאלות לא פתורות סבתי בעצם הצליחה להציל את כל משפחתה המכחדה איך היא עשתה את זה אין לי מושג?אני יודעת שהם היו מאד עשירים אולי בזכות העושר היא עשתה זאת יש לי רק דוד אחד בן שמונים זכרון מדהים אבל לה כול הוא זוכר ראיתי את הבית שאימי גדלה בו,אבל דודי אומר שזה לא היה שייך להם,ראיתי את העיר בלגרד שהם חזרו אחרי המלחמה את הבית שהם היו גרם בו אחרי הבריחה מהעיירה שבה הם נולדו, חשתי את העיר הלכתי בעיר חזרתי אחרוה בזמן פה הרגו פה שחטו פה ירו אפילו ראיתי קיר בבלגרד דודי סיפר לי על הקיר הזה,קיר שבו היו מובילים יהודים סופרים עד עשר והורגים את העשירי אבל בבלגרד לא כמו בבודפסט לא חשתי בהזדהות עם היהודים אולי בגלל שזה בעצם ארץ שעברה הרבה הרבה הרבה ודור שלם שחי ונכחד שם אולי זה לא זה

תודה ששתפת אותנו !

באמת מרגש לעשות מסע בזמן.... טוב שיכולת לשמוע ממקור ראשון ! אמנם לא מאמך, אבל בכל זאת גם הדוד זה משהו ! האם מצאת קברים של בני משפחה ?!יכולת ללמוד מהמצבות פרטים על המשפחה .... ביקרת גם בקהילה היהודית שבבלגראד ?!

הנה תקציר הסיפור המשפחתי שלי

משפחתי: קאהן וקון (מקהילת בנוביסאד). אביה של סבתי טרזה, הוא לופוט קאהן שנפל במלחמת העולם הראשונה בצבא האוסטרו-הונגרי כתושב וויוודינה. אמא של סבתי היא ברטה ממשפחת שלזינגר גם היא במקור מנוביסאד והמשפחה כנראה מאוסטריה. אחיה של סבתי אאוגן (שהיה שחקן כדורגל מפורסם) התחתן עם בת בוסניה טילדה ממשפחת קביליו והם נרצחו בשואה עם שתי בנותיהם לידיה (לידי) ומירה (ליצי). גם ברטה נרצחה באושוויץ. קוס היא משפחת סבי יוזף. בני קהילת זרניינין, אבי סבי נקרא יוזף. אמו של סבי היא מגדלנה ממשפחת סאוטר. דודי אנדריי קוס נפטר זה מכבר לאחר מחלה קשה. הוא כתב לי זכרון דברים על ההתעללויות שעבר בכפר אלמר והיכן לבסוף החביאו אותו במרתף בכפר. בימי מלחמת העולם השניה לאחר הכיבוש הנאצי סבתי ושני בניה היו במקום מחבוא בכפר קאץ. סבי בעל חזות משפחתית גרמנית פעל במחתרת כנגד הכיבוש הנאצי, מאוחר יותר הוא שילם על כך בחייו כשזוהה בטעות אחרי המלחמה כגרמני. אני גדלתי עם טרזה ומהנדס הגשרים והכבישים, קצין בצבא סרביה דזידר מרקוש. משפחתו של דזידר נרצחה גם היא בשואה

למעלה