בלדה לעוזב עיירת פיתוח

kropacsek

New member
בלדה לעוזב עיירת פיתוח

אז כך, ראשית התנצלות. אני אולי אשמע כאן מעט מיליטנטי אבל הדברים האלה יושבים אצלי בבטן כמה שנים טובות. כאן בפורום אני חושב שאוכל למצוא אוזן קשבת ואולי בדברי אתרום משהו לשיח שבינינו. גדלתי בקריית שמונה לשני יוצאי הונגריה שעלו בגיל צעיר מאוד. ב"עיר" היו משפחות הונגריות כמס´ אצבעות כף יד אחת. במשך כל השנים, נרדפתי (בלי מרכאות) על זה שאני אשכנזי. לא מספיק שאני מבית שמאלני (חטא חמור מאוד בק"ש), לא רק שאני חילוני מוחלט, אני בעוונותי גם אשכנזי. (בנקודה זו אני חייב לציין שזו לא הייתה תופעה גורפת במאת האחוזים ויש יותר מל"ו צדיקים בחור הצפוני ההוא) אתם מבינים, בבית בקושי דיברו הונגרית (רק עם הסבתות ועם הקרובים). יותר מזה, כשאבא שלי הגיע לק"ש כנער בן 14 הוא למד קודם כל צרפתית וערבית מוגרבית כדי "להשתלב במרחב השמי" (כמו שכתב א. קישון). אז נשאלה פה השאלה מה מאחד אותנו? מה גורם לנו לזקוף אוזן כששומעים הונגרית ברחוב? לי יש את התשובה האישית שלי. עם השנים, בגלל הסביבה שנתנה לי כל הזמן להרגיש שאני חריג, הצמחתי את הזהות העדתית שלי והיום שלא כמו בעבר אני נושא אותה כדגל וכאמירה. נכון, זה לא בון טון, אבל זה מה יש. בפעם הבאה שידברו איתכם על קיפוח ועל דיכוי עדתי, תזכרו שיש גם צד שני למטבע. כשחושבים על זה, גם בקרב האשכנזים אנחנו נחשבים לחריגים משהו – אוכלים חריף, מדברים בשפה בלתי אפשרית, יש לנו חוש הומור (!) ובכלל כבר כתבו עלינו שאנחנו "התורכים של האשכנזים". שלא תבינו אותי לא נכון, אין לי חיבה יתרה להונגרים האנטישמים שהיו שותפים להשמדתם של מאות אלפי יהודים וביניהם עשרות מבני משפחתי ושבאופן עקבי הלכו תמיד עם הצד המפסיד. אבל שם השורשים שלי, זו השפה השנייה שלי, כל המשפחה שלי, ללא יוצא מהכלל - בארץ ובתפוצות, היא הונגרית. הקיבה שלי הונגרית למהדרין והיום גם האזרחות השנייה שלי היא הונגרית. בקיצור, זה הכול להיום. YO NAPOT KIVANOM !

דדיחתם

New member
אכן קימת תופעה של גזענות

מצד עדות המזרח כלפי האשכנזים (חוץ מביבי המלך...)

דדיחתם

New member
אך כמובן מדובר בתופעה שולית

לא אשכח את התדיר של תנועת ש"ס (שיירדו באיזה עשרה מנדטים אמן) בבחירות הקודמות, בה מראיינים עוברי אורח באיזו עיירת פיתוח ובה מלכלכים חופשי על האשכנזים כולם.

ישRאל

New member
kropacsek אנני יודע בן כמה אתה,,

אבל סיפורך ממש נגע לליבי משום שהרקע שלי מאוד דומה,,גם אני ילד להורים הונגרים וכל כך קל היה לי להזדהות עם סיפורך,,אני גרתי ברכסים אפשר לומר גם עיירת פיתוח,,,וחברי היו מרוקאים או עירקים,ומעט מאוד אשכנזים ,,ובאותה תקופה הבדלי המעמדות בלטו במיוחד משום שהעליה הייתה מאוד טריה ועוד לא היה דור שני ושלישי,,אבל אני מוכרח לציין שאני גם זוכר הזדהות עם והתחברות לאותם מרוקאים (שחורים כך קראנו להם אז)והיום זה מעורר בי התנגדות עצומה המילה "שחורים" FEKETEK אשמח ליצור עימך קשר במסר על מנת להחליף חוויות,,

knan

New member
מלים כדורבנות,והכי תשמח orlu

שמתיחסים לשאלה שהיא זרקה לפורום השבוע.

טומי*

New member
שקראתי ניזכרתי שפעם במילויים...

רק היגעתי עם עוד חבר שהוא בן לעדות המזרח...רק נכנסתי וישר תקפו אותי מילולית כמובן על היותי אשכנזי.ה"חבר" הזה שבא איתי אמר להם עזבו אותו הוא "אשכנזי טוב". המממממ ממש נדהמתי לשמוע.החבר אחורי זה התנצל ואמר אם לא הייתי מתערב היו הורגים אותך במכות.זה סיפור מלפני כעשרים שנה. לא יודע כמה מכן/ם מכירים את ז´וז´ו אבוטבול מהרדיו...בקיצר יש לו תוכנית שיחה עם מאזינים.יום אחד מישהו מתקשר,שואל ז´וז´ו לשמו של האיש ההוא שלמה שוורץ מדימונה.אז ז´וז´ו מה עונה לו? מה יש גם אשכנזים בדימונה? יש סיפורים לכל הצדדים למי פחות ולמי יותר. העיקר שעם ישראל חי וקיים

avielss

New member
רוצה לשמוע את ההיפך?

תנסה להיות ספרדי באיזור השרון . אותו סיפור אותן השפלות והשיא :להגיע לתיכון עיוני גבוהה (אתה?עיוני גבוהה?-לא אני ספרדי עם זנב...) הם בטח "מתמוגגים" לדעת שעכשיו אני סטודנט למשפטים. אתם רואים חברי אותו זבל אנושי יש בשני הצדדים כדרך אגב על הביטוי "הטורקי של האשכנזים" מגיעה לי התנצלות. טורקים הם לא עם נחשל.בטח לא בהשוואה לעם שחי 60 שנה באופל.

kropacsek

New member
תורכים? נחשלים?

יקירי, מי מדבר בכלל על נחשלות, מדובר על שונות בתוך ההגדרה של אשכנזים/ ספרדים ותו לא. ועל איזה אופל בדיוק אתה מדבר?

avielss

New member
כתבת הטורקים של האשכנזים

אבל עזוב אין טעם לדוש בדברים כאלה הייתי בהונגריה לפני כשנה גרתי אצל משפחה הונגרית בבודפשט כשבועיים אנשים נהדרים.מדינה יפיפיה(כי אם סמני ההשחטה הקומוניסטית והעוני הבניה האורבנית המגעילה עדיין מכים בבודפשט) אין לי ספק שלהונגרים יש המון. כולנו עוברים השפלות מצד כזה או אחר בקשר למוציאנו עזוב שים פס סולחה?

דדיחתם

New member
ספרדים באזור השרון

אני גר ברעננה ולמדו איתי בתיכון המון מעדות המזרח, לא היו שום השפלות ושום הרמות גבה.

avielss

New member
כתבת הטורקים של האשכנזים

אבל עזוב אין טעם לדוש בדברים כאלה הייתי בהונגריה לפני כשנה גרתי אצל משפחה הונגרית בבודפשט כשבועיים אנשים נהדרים.מדינה יפיפיה(כי אם סמני ההשחטה הקומוניסטית והעוני הבניה האורבנית המגעילה עדיין מכים בבודפשט) אין לי ספק שלהונגרים יש המון. כולנו עוברים השפלות מצד כזה או אחר בקשר למוציאנו עזוב שים פס סולחה?

kropacsek

New member
אחי אתה!

לא באנו להרוג אחד את השני וכמו שכתב טומי למעלה, כולנו יהודים. שבת שלום

Minerva

New member
קראתי את התגובות כולן....

ו... אתם יודעים מה? אני ממש כמעט ולא נתקלת כאן (עמק יזרעאל) בתופעות של גזענות... הרוב הגדול אשכנזי, ולא נתקלתי בהתנהגות גזענית כלפי הספרדים המעטים ששוכנים באיזור. מה שכן... היחס לא מאד פלורליסטי כלפי ימנים (מבחינה פוליטית). אבל, כמובן, כל זה מנקודת מבט של נערה... איני לא יודעת איך זה נראה ב"עולם המבוגרים". אם כי, ממה שאני רואה מנקודת מבטי, גם שם זה לא קיים.

למעלה