בלההה

ToryMaster

New member
בלההה

אתם מכירים את זה שאתם רוצים משהו כל כך חזק, שזה בוער לכם בעצמות ובלב ומרתיח את הדם לרמה שאתם לא מסוגלים לשבת בשקט? אני רוצה ללמוד. אני רוצה להוציא בגרות, אני רוצה 12 שנות לימוד. והיא קוטלת לי את זה. "אולי לא כדאי", ו "את לא חושבת שניסית כל כך הרבה, שזה פשוט לא מתאים עכשיו?". ואיך אני אמורה להאמין בעצמי, להאמין שאני מסוגלת לעשות משהו ולהיות מישהו, משהו, כשאימא שלי לא מאמינה בזה? ואני מתרחקת נורא מכל האנשים סביבי, אין לי כוח יותר לעזור ולתמוך ולאהוב ולחבק. הכל משעמם אותי, הכל אפור לי וחסר עניין ומשמעות. ואני באמת לא עושה כלום עם עצמי, ולא כי אני לא רוצה, אלא כי קשה לי, כי קשה לי לגור בחור באמצע שום מקום, שאין טעם לחיות בו בלי רכב צמוד ורישיון, כי אין אוטובוסים ואין בו חיים. זה הכי מפריע לי, לגור כאן, רחוקה מהחברים. מפליא ממש שאני לא יוצאת מהבית. זה מגוחך שאני מנסה לשכנע את אימא לעבור לת"א לאיזו שנה, פשוט מגוחך. זה לא יקרה.

אוף יעלי

אני כל כך מבין אותך. אבל אין מה לעשות, אם את רוצה ללמוד את חייבת לדחוף את זה כנגד הכל, לא משנה כמה מדכאים אותך. תתעלמי מהם. מגיע לה עוד גרוע מזה על העובדה שהיא דופקת לך את זה. כשאני התחלתי לגלגל את ההצגה שלי, לפני חודשיים וחצי, ההורים שלי התנגדו בצורה נחרצת, אמרו: "זה בזבוז זמן, זה מיותר, תוותר". כל כך נפגעתי מזה שהם לא מעריכים אותי ולא תומכים בי כשאני בוחר לעשות מה שאני באמת רוצה. המשכתי להפיק את העניין וככל שזה לובש צורה והם רואים שרטוטים לתפאורה וטקסטים שמסתובבים בבית הם עוזרים יותר ויותר. הנקודה היא לא לוותר, בסוף תצליחי, אם או בלי העזרה שלה. את גדולה וחזקה מזה.

noosh

New member
אוווו זה כ"כ לא הוגן מצידה

אינ לא מבינה איך היא יכולה בכלל לעצור אותך כשאת רוצה משהו שכ"כ מגיע לך אז תלחמי, באמת. תגידי לה שאת תצליחי, שאת מאמינה בעצמך, ואם היא לא מאמינה בך זו בעיה שלך. זו בכלל לא דרישה מוגזמת מדי, להוציא תעודת בגרות. אל תתני לה לדכא את האמונה שלך בעצמך, אל תתני לה לייאש אותך, להפך - תוכיחי לה שהיא טועה בגדול. אם את רוצה תעודת בגרות - תלחמי על זה, תנדנדי לה, תגידי לה שאת תצליחי. אני גם גרה בחור שבלי רשיון ואוטו צמוד אין ממש מה לעשות בו, תאמיני לי שברגע שיגיע הרשיון והרכב הצמוד את כבר תסתדרי. אבל בלי שום קשר - אם מציק לה שאת לא יוצאת מהבית, תבקשי ממנה להסיע אותך לרכבות, או לפחות מקום עם אוטובוסים. ועכשיו חנוכה ויהיה לך זמן להפגש עם כל העולם ואחותו
ואם את צריכה עזרה, מכל סוג שהוא, לימודית או לא-לימודית - את תמיד מוזמנת לפנות אליי, באמת.. אני אשמח לעזור

ToryMaster

New member
בלה

היא ואבא מוכנים להסיע אותי עד קצה העולם אם אבקש, אני רק צריכה להשיג כסף
. הבעיה היא שיש לה כמה טיעונים טובים נגד זה שאחזור ללמוד (ביניהם זה שהיא דואגת שאם זה לא יצליח אתמוטט שוב). ועכשיו, כשהיא מראה סימני תמיכה, אני מתחילה לחשוש.

noosh

New member
ואת באמת תתמוטטי?

את מרגישה שאת יכולה לעמוד בזה,שאת לא תתמוטטי? ולמה, בכלל, שלא תצליחי? מה ימנע ממך את זה, אם את באמת רוצה? אל תחששי, אינ אומרת שתנסי. את תצטערי על זה אם לא תנסי, ולפחות תוכלי להגיד שניסית, שנלחמת, שלא ויתרת מראש. ואת בטוח תצליחי

ToryMaster

New member
בלה

אני רוצה לנסות, אבל היא צודקת, אם לא אצליח, אני אתמוטט לגמרי, ויש לי הרבה יותר מה להפסיד והרבה יותר לאן ליפול
לוידעת, אולי אני צריכה לוותר על לימודים רגילים כרגע, וללכת ללמוד משהו אחר (סניף של איל מקיאג' בצפון אניוואן?)

lollapalooza

New member
אז תוכיחי לה שאת מסוגלת.

הנה לך עוד סיבה טובה לחזור ללמוד. תראי לה שאת מסוגלת, שאת יכולה. אם זה מה שאת רוצה, ואת כותבת שזה מה שאת רוצה, אל תתני לשום דבר ולאף אחד לעצור אותך. אל תשכחי שבנוסף לזה שתלמדי ותוציאי תעודת בגרות, תהיה לך כאן גם הזדמנות להכיר אנשים חדשים, ובעתיד יהיה לך קל יותר לצאת מהבית, מהחור הזה שאת גרה בו, כמו שאת מתארת אותו. ואל תתני לאף אחד לערער לך את הבטחון
לכי על זה
תזכרי שכולם פה מאחורייך וכולנו באמת תומכים בך, תזכרי מה היה פה בשרשור שפתחת שבו כתבת שאת רוצה לחזור ללמוד, אנשים (וביניהם גם אני) ממש שמחו. אם משהו לא הולך, הפתרון הוא לא לעזוב, אלא לנסות שוב, כשמוכנים. את כבר יודעת את זה, עכשיו הגיע הזמן שגם היא תדע. ושתראה שזה עובד. ואל תחשבי על מה יקרה אם זה לא יילך, כי את בהחלט מסוגלת להצליח בזה. ומעבר לזה, עדיף לעשות ואח"כ להתחרט מאשר לא לעשות ולהתחרט לעולם. זה עדיף מאשר לחשוב כל הזמן מה היה קורה אם. בהצלחה מותק.

הבהרה, אם אפשר?

האם מדובר על לחזור למסגרת כלשהי שעכשיו את לא שם? למה את לא שם? וחוצמזה - לבגרויות אפשר ללמוד גם לא במסגרת בית ספר, ובקצב שלך, מקצוע מקצוע - עוברים בגרות אחת, עושים
וממשיכים הלאה. מתחילים עם המקצועות שקלים לך יותר... לא ככה?

ToryMaster

New member
בעיקרון

מדובר על מסגרת שלמדתי בה בט' וחלק מי' (עד שנשרתי), עכשיו אני בעיקרון בי"א. לא שם? כי נשרתי. אני אל אצליח ללמוד בלי מסגרת טובה

למעלה