בלה בלה

• פותח הנושא IC4
  • פורסם בתאריך

IC4

New member
בלה בלה

כל כך הרבה אנשים ויש להגיע למצב ש או שיש סדר בעולם או שזה ברור מאליו שאין סדר. אנחנו חיים בעולם שיש בו כל כך הרבה חוקים יותר חוקים ועוד ועוד ועוד וכל פעם רק יוסיפו כמובן לדעתי בנאדם משתגע כי הוא חי בעולם שהוא כביכול צריך לדעת כל כך הרבה דברים לא נראה לי שבתקופות ישנות היו אנשים משוגעים האדם הפסיכוניאנדרטלי מישהו מעונין לנסות להגיב? או אולי אפילו לפתח את המחשבה הניצנית הזאת? ההפך מכל החוקים האלה הוא אפס חוקים אבל עזבו חוקים של מדינה למשל נורמה חברתית ניקח לדוגמא הומוסקסואליות אדם מבולבל לא יודע מה הוא אמור להיות אז אומרםי לו אתה הטרו ואז הוא מקבל עליו את מה שאומרים לו להיות וזה בשבילו הופך להיות מה שנכון מה שצודק במקום לקחת את זה כמובן מאליו שלא אמורים להגיד לו מה הוא שזה לא משנה מה הוא בוחר להיות זה שתי דרכים הפוכות ושתיהן מגיעות לאותה מטרה ליישוב של הדברים כמו שמישהו אמר על פוליטיקה פעם בין אם תפנו ימינה או שמאלה, בכל מקרה תסתובבו כל הזמן במעגלים למרות שהמציאות של ימינו מוסיפה עוד גורם לבעיה המתמטית אם תבחר ללכת ישר, לא תגיע לשום דבר

חובשת

New member
הנה זה בא, תגובתי לעניין:

תינוק נולד ללא חוקים, נולד לתוך מסגרות. המסגרת נותנת לו אופציות של חוקים ובחירה, כמובן שהוא יכול לנפץ אותם וכשהוא גדול יש לו אפשרות לסתור את המסגרת (חלק מהסתירה באה על ידי חוקים מאותה מסגרת). אין לי כוח לכתוב הרבה בהודעה אחת (זה מציק לעיניים) אם אתם רוצים- אפשר לשאול אותי, מה שאני באה לטעון זה שהאדם עושה לעצמו את החוקים שלו! מכאן אפשר לערוך רשימת נושאים, אבל זה מה שרציתי לכתוב! אז במקום לברבר על זה ולעשות כאב ראש רציני- תחשובו על זה ותודיעו לי... THINK

דנה^^

New member
מה?????????!!

המסגרת לא נותנת אף בחירה! זה או המסגרת והחוקים המטופשים שלה או לצאת ממנה, ואז האנשים שבתוכה לא מקבלים את זה.. תפרטי בקשר למה שהתכוונת אולי לא הבנתי אותך נכון

IC4

New member
אני לא חושב שהמטרה היא

של התינוק להיחנק ע"י המערכת אלא .... אני אישית רוצה כשאני אהיה גדול למשל לרשום תסריטים אני רואה את עצמי בתור אחד שרוצה להיות מושפע ולהשפיע אבל כשחושבים על זה מעטים הם האנשים שבאמת משפיעים אז אני לא יודע אני רק יודע שלא נולדתי כדי לוותר על החיים שאני רוצה שיהיו לי ולא להיכנע לדירשות של מה שאחרים רוצים ממני (שזה אני עדיין לא קולט באופן מספיק חזק אבל בבוא הזמן לדעתי זה יבוא לי) כולנו תינוקות מסכנים המסגרת תחשבי על זה חובשת, נוצרה כנראה כי היתה לה סיבה אפשר לדעתי לסדר מחדש את הסדר החברתי או שאתם אומרים שנכנע לו ונמות אנשים שלא ניסו למרות שיכלו?

חובשת

New member
כנראה לא הובנו דבריי...

א. המטרה של האדם בעולם הוא להשפיע (מן הסתם הוא גם מושפע), השאלה על מי הוא משפיע. למשל- אני משפיעה על החברה סביבי, החברות שלי (אני מקווה לפחות) ככל שהמעמד שלי יותר גבוה- השפעה גבוה יותר, כי לעומת ראש הממשלה- הוא משפיע על כל המדינה! החלטה שלו היא השפעה "גורלית" עליי... אתה בתור תסריטאי תשפיע על אנשים שיראו את הסרט ויושפעו ממנו... כמו שהרבה אנשים כאן הושפעו מהסרט "מאטריקס", זה המטרה של התסריטאים... מקווה שהקטע הזה הובן... ב. אסור להכינע למסגרת! המסגרת נותנת לנו את האפשרויות שלנו, אז יש מסגרות לוחצות יותר ויש מסגרות שממש משחררות! אבל גם המסגרות שמשחררות נותנות חוקים! חוקים לחופש! ואדם לא יכול לחיות בלי חוקים מסוימים (חוקים יכולים להיות נוגדים). לא הבנתי את הקטע האחרון- "לסדר מחדש את הסדר החברתי או שאתם אומרים שנכנע לו ונמות אנשים שלא ניסו למרות שיכלו?" אבל נראה לי שעניתי על כך באיזושהי דרך... (נכון?) BE HAPPY

IC4

New member
NARF!

ראש ממשלה לא משפיע עליי הוא משפיע על המדינה, נכון אבל הוא לא משפיע על האנשים עצמם על הצורת מחשבה של אנשים, רק על החובות שלהם וכאלה ותסריטאים לרוב משפיעים על אחוזון קטן מאד של אנשים כמה לדעתך רואים במטריקס מה שאנחנו רואים בו? כמה באמת מושפעים מפייט קלאב במקום סתם להתלהב "וואי איזה סרט הכי טוב בעולם" ובעצם הסרט הזה לא שינה אצלם שום דבר (חוץ מלהיות אחד הסרט הכי אהובים עליהם) והמסגרת אפשר לכופף אותה ולהתעלם ממנה. הרעיון שלי היה לדחוף כל פעם את הגבולות, כלומר לסדר את הסדר מחדש.. המערכת/מסגרת/חברה יוצרת סדר מסוים, ואותו אפשר לראות באופן שונה ממה שרוב האנשים חושבים עליו. כלומר שכל אחד יעשה מה שהוא מוצא לנכון , כל עוד זה לא נוגד למערכת בצורה בולטת מדי- במקום לעשות רק מה שאתה יודע שאתה אמור לעשות על פיה.

RedStorm

New member
באמת המסגרת לא נותנת כל כך בחירה

ולצאת מהמסגרת - נחשב לסיכון דיי גדול ואנשים מעדיפים לחיות בתוך המסגרת כי מן הסתם שם הם מרגישים בטוחים . אבל יש דרך אחרת אני בטווח כמו שאיש חכם אמר פעם הביוקרטיה המודרנית - מפעלים , משרדים , מערכות מסחר , בתי חולים , בתי ספר וכו´ --היא מכונה שמרכיביה הם אנשים . התפקיד של בתי-הספר הוא להפוך ילדים לאנשים שיכולים ומוכנים לעבוד במכונה , ושקשה להם אפילו לדמיין דרך אחרת. רשום לי במחברת היסטוריה כל כך נכון .

דנה^^

New member
זה.. זה הדבר

זאת הצורה שעניתי לאמא שלי באמצע וויכוח שהיה לנו וככה אני אענה גם לך על "ולצאת מהמסגרת - נחשב לסיכון דיי גדול ואנשים מעדיפים לחיות בתוך המסגרת כי מן הסתם שם הם מרגישים בטוחים" למרות שנאי לא יודעת מה אתה חושב כי כתבת על איך שאנשים מתנהגים, אבל גם לצאת החוצה מהבית זה מסוכן. אפשר להידרס. אז תישאר בבית כל החיים? גם להישאר בבית כל הזמן זה מסוכן כי בסופו של דבר תשתגע.. אז יצא מזה שבכל מקרה בכל צעד שתעשה יש סיכון. סיכון גדול יותר\קטן יותר? לדעתי זה אותו סיכון או שבעצם לא, לדעתי לחיות עפ"י חוקים שמישהו אחר קבע זה סיכון יותר גבוה כי מי אמר שהם בכלל מתאימים לך?

hsotrt

New member
הממממממ...בלה בלה בלה...

אממממ... מאטפורה==> אם אני בורח מהמסגרת ובנה לי מסגרת, משלי ואנשים נכנסים לתוך המסגרת שלי אז זאת אומרת שעכשיו אני גרוע כמו כל האנשים האחרים שבונים מסגרות וכך הכל מתחיל מחדש! אני בורח מהמסגרת ובונה חדשה...זה מצב אין-סופי!!! שי, שמרגיש נורא פילוסופי היום! }:)

דנה^^

New member
אבל ההבדל הוא!!

שהמסגרת שאתה בונה לעצמך מתאימה לך, כי אתה בונה אותה כדי שתתאים לך. והאנשים שנכנסים למסגרת שאתה בניתי- היא לאו דווקא תתאים להם.. מבין?

חובשת

New member
משהו קטן והכרחי

רדסטורם כותב על מסגרות כלליות ובולטות- לימודים, עבודה וכו´... דנה כותבת על מסגרת רוחנית (וזה גם מה שאני מדברת עליו)

דנה^^

New member
דנה מתכוונת לכל דבר שאפשר לדבר עליו

:)) עכשיו כשדיברת על הקטע הרוחני זה באמת נשמע לי כל כך מתאים כי לא ידעתי איך לנסח, אבל זה כל כך נכון! הנפש פשוט כלואה... וזה כל כך מתחבר לי בכל המובנים גם למה שהמנהלת אמרה לי..

דנה^^

New member
מנהל הפורום הלך לאיבוד....

טוב בעיקרון היום כשדיברנו איתה (שימי לב לצורה המתוחכמת שגרמתי לך לשאול את השאלה כדי שאני אוכל לספר על זה עוד בלי שתשימו לב ותחשבו שאני סתם מחפשת תשומי... חח.. עזבי ;) סתם..) בקיצור, היא אמרה שהיא מבינה שאני במשבר ושקשה לי עם המסגרת בלה בלה ושאקמול זה לא הפתרון, ובגלל הלחץ השרירים לוחצים על כלי הדם ואז מגיע פחות חמצן למוח (בדיוק ככה היא אמרה..) ואז קורה איזה משהו.. ושהיא לא חושבת שאני אצליח להסתדר עם הכל לבד, אבל בתור התחלה היא מוכנה לתת לי לנסות ללמוד מקצוע אחד לבד, ואז הם גם יוכלו להשגיח עלי.. אז בינתיים בחרתי תנ"ך, ועכשיו היא שלחה בקשה ואם יאשרו אז סופסוף אני לא אצטרך לסבול את השיעורים האלה... פעם אהבתי את המקצוע.. השנה לא סובלת אותו בגלל המורה המטומטמת. בקיצור היא אמרה שאם זה יעבוד אולי הם ייתנו לי עוד מקצוע שאני אוכל ללמוד לבד וכך זה ימשיך (כי יש לי רשימה..) והיא אמרה שאם לא אז בסוף השנה אני אוכל לחזור ללמוד עם הכיתה (כן.. בטח.. עם המורה הזו?! לא נראה לי...!) טוב בקיצור, זה היה בערך זה, ואני צריכה ללכת, אז צ´או צ´או!

חובשת

New member
חסר לי כמה פרטים לפני כן...

לחץ בשרירים? למה? אני יודעת את תהליך הביולוגי... מה הקטע של המקצועות? גם אני לא מתה על שיעורים מסוימים... מה אם בגרות? BE HAPPY

דנה^^

New member
לא לחץ בשרירים, אלא

עקב הלחץ, השרירים לוחצים על כלי הדם ואז לא מגיע חמצן למוח.. הקטע של המקצועות: יש לי מערכת מגעילה (טיפוס של לילה, 4 פעמים בשבוע 0) יש שיעורים שלא מועילים לי בכלום= בזבוז שעות שאני יכולה לעשות בהם דברים מועילים= עדיף לי ללמוד לבד את החומר (במיוחד שזה לא קשה מדי ואני לא סובלת את המורה), את הבגרויות + מבחנים אני אעשה רגיל, בינתיים סיכמנו על מקצוע אחד, אבל.. זה עדיין לא מאושר! אז אני מקווה שיאשרו לי..

למעלה