בלוגאנונימי

TierB

New member
בלוגאנונימי

בגיל 18, לפני כארבע שנים, כשהתחלתי לכתוב, חרדתי מכתיבה לקהל, לכן ייצרתי איזה שהוא בלוג וואקום בבלוגספירה, אני לא מגיב בפורומים, בבלוגים אחרים, אני לא מפרסם אחרים וכל פועל יוצא אחר של חשיפת הבלוג כיום, קצת חורה לי לראות כל כך הרבה דברים שדווקא הייתי רוצה לחלוק עם איזה קולקטיב אינטרנטי אנונימי, היות והתגברתי על הפוביה שלי מחשיפת התכנים לאנשים אחרים... יש לכם עצה טובה להדיוט בנושא, היכן מתחילים ביצירת בלוג בעל קהל קוראים? (למעט הצעד הברור מאליו של לפרסם הודעה בנושא הבלוג שלי בפורום הבלוגיה ולעורר את סקרנותם של לפחות שש עשרית מהקוראים של ההודעה). (קצת פחות אחרי ההודאה...).

אתה יכול להוות מתחרה למתנזרת

ולפתוח בלוג שבו אתה מעביר את המסר איך זה היה להתנזר מתגובות הגולשים למשך 4 שנים (ככה שגם אתה לא קיבלת
ו4 שנים מנצחות חודש
)

TierB

New member
לא נשמע לי אטרקטיבי במיוחד

אבל בהיותי מתנזר, אני דובק באמרה ש Beggers can't be choosers אז מה את מציעה, התחייבות לעוד 4 שנים של נזירות? ממש כמו כהונה של רמטכ"ל, ללא התהילה באופן חד משמעי

באופן חד משמעי - לא !

חלק גדול מההנאה שלי מקהילת הבלוגרים זו העובדה שאפשר לקבל תגובה על העבודה שלך. אין זה משנה אם התגובה היא טובה, רעה או סתם מפגרת. לי זה חשוב ואני מאמינה שברגע שתכנס לעניינים, תבין על מה אני מדברת. במידה שאתה מפחד מתגובות ומקטילות, תזכור, עדיף שידברו עלייך דברים רעים ותהיה במרכז העניינים מאשר שלא ידברו עלייך בכלל.

תתחיל בלשים קישור לבלוג בחתימה שלך

ותכניס לבלוג קוביית "נשארים מעודכנים" כדי שנוכל להתעדכן כשאתה כותב רשומה חדשה.

עוד לא קראתי את התגובות האחרות

אז יש סיכוי שאחזור על מה שאמרו לפניי אבל בכל זאת אענה מהניסיון שלי: קודם כל, קח בחשבון שבלוג חדש, לוקח לו זמן עד שהוא מתפרסם. גם אם אתה כותב בתדירות גבוהה ומעניין וכו'. יש את הזמן שלוקח לבלוג להיכנס ל"תודעה" של הקוראים. כמובן מה שיכול לעזור זה קודם כל לעדכן את הבלוג בתדירות גבוהה, לפרסם את הבלוג במקומות רלוונטיים, בפורום הזה בשרשורים של ה"כדאי לקרוא", בחתימה שלך ואם באמת לא מפריעה לך החשיפה גם בפני אנשים שמכירים אותך באופן אישי, אפשר גם בפייסבוק. כמו כן מומלץ כמובן ליצור קוביה של "נשארים מעודכנים" כך שאנשים יוכלו להירשם כמנויים לבלוג שלך, להשתמש בתגיות ברשומות, ליצור קוביית קישורים בבלוג ולשים בה רשומות שכתבת שנראות לך מעניינות במיוחד או שחשוב לך שייחשפו בפני הרבה אנשים. ובסופו של דבר, מה שעוזר לי זה פשוט.. לכתוב. ככל שאני כותבת ומעדכנת את הבלוג אני רואה שעם הזמן נוספים לו מנויים חדשים. אלה הרעיונות שאני מכירה

wranger

New member
השורה הלפני-אחרונה שלך היא הטיפ הטוב ביותר

יותר מכל המלצה או אפילו מקידום.

TierB

New member
אני נוטה להסכים

כל שאר הדרכים לפעמים נראות לי קצת נלוזות, כמו שיווק עצמי אבל לאפשר לאנשים להתעדכן לגבי הבלוג ולעדכן אותו זה סולידי לטעמי, תודה על העצות =)

shlomits

New member
קודם כל למה לקרוא לזה נלוז?

זה בדיוק מה שאתה רוצה, שיווק עצמי! ואין עם זה שום בעיה בעיני כל עוד לא חורגים מהטעם הטוב (=לתייג רשומה שלך בנושא החם למרות שאין לתוכן קשר לנושא החם למשל...) קוביית נשארים מעודכנים היא רעיון טוב אבל היא רק כלי עזר כי כדי שאנשים ירצו להתעדכן הם קודם כל צריכים לדעת שהבלוג קיים...ולכן לטעמי היא לא יעילה בפני עצמה בלי כלים נוספים

פנומן 72

New member
זה נלוז

לתייג רשומה שלך בנושא החם למרות שאין לתוכן קשר לנושא החם למשל... - זה לא סתם נלוז זה דוחה ברמות-על ואם זה היה תלוי בי הייתי סוגר לבן אדם את הבלוג אחרי דבר כזה.

TierB

New member
לא חייבים להיות כאלו קיצוניים

אבל יחסית לקהילה שלמה שסוגדת לערכה של מילה, עושה רושם שבלוגים היום מסתובבים פחות סביב הכתיבה ויותר סביב השיווק העצמי, הכתבות החצי מקצועיות, התגיות והדעות הפרובקטיביות... יש בזה משהו מאוד מרתיע, ואני חלילה לא מנסה להיות פלצן ולאמוד את ערך המילה כאן בטרמינולוגיה קסומה, פשוט...כתיבה יפה קשה למצוא היום בבלוגים. דברים שנוגעים ללב. הרוב מסתובב סביב הפופולריות של הבלוגים, כמה תמונות, כמה נגישות...בשביל זה יש כתבים ב-Ynet ודווקא בשביל המשפט הבא צריך להתפלצן כל כך הרבה שזה נעשה עם מקטרת בועות וחלוק סטן: פעם בלוגים היו פופלרים כי הם היו טובים, היום בלוגים טובים כי הם פופולריים.

מחקני

New member
אתה עורך הבלוג שלך

הקהילה יכולה לסגוד לשיווק וצילצולים, ואתה יכול ההיפך. מי שמחפש איכות יגיע אליך ומי שמחפש דברים אחרים יגיע אליהם. מה שאתה רואה כיום בתפוז הוא תוצאה של מדיניות. ב-2008 הנהלת האתר התחלפה והם התחילו לקדש את הרדוד.

TierB

New member
אמיץ מצידך, Challange accepted!

אני אמנם מלא בעצמי ויש לי אגו ענק, כמעט בגודל שלי, עם זאת אני משוכנע שיש כמה דברים בבלוג שלי שהם באמת טובים ובכל זאת אני מוצא את עצמי כותב לדפים הריקים של תפוז ו-21 כניסות ביום טוב, כולן של אקסיות ובחורות משוגעות. אני בספק שמי שמחפש איכות יגיע אלי (או לצורך העניין, אם נמתן לרגע את האגו, לבלוג איכותי שלא נבלע לאטרף המדיניות הנוכחי), כי קל מדי להאבד במאסה של הבלוגספירה, קשה למצוא מישהו או משהו מרתק ואתה גומר, כמו אישה מוכה, קורא מתכנון של עוגה באחד מהבלוגים שצף למעלה, כי הכותב מתייג ושם תמונה יפה (בדר"כ התמונה באמת נראית יופי, אני לא מלכלך עכשיו). דיברתי על זה עם בצלאל ארוכות בהודעות לפני כחודשיים שלוש, יצאתי רק עם תחושה שאני קצת פלצן, חסר פואנטה ובעיקר נזכרתי שאני כולה בן 22 כמה חודשים...ולפעמים עדיף להתפלפל עם עצמך בנושאים שעוד אתה לא לגמרי סגור על מה בדיוק המחאה שאתה מביע. אבל עברו כמה שנים מאז שמצאתי בלוג והוא התעסק במישהו או משהו מרתק... אולי זה דווקא המקום לשאול אם מישהו מכיר כאלה?

Bezalel P

New member
אני לא חושב שאתה פלצן או חסר פואנטה

ואם זה לא היה ברור בהתכתבות שלנו, אז הנה אני אומר את זה שוב. מרתק זה גם עניין של טעם, אתה יודע. אני חושב שמה שהכי כדאי לך לעשות זה פשוט לשוטט. להתחיל מהפורום הזה למשל או באחד מהקידומים שבעמוד הראשי, להיכנס לבלוגים של אחרים, לקרוא רשומות, לקרוא תגובות, לראות אם יש מי מהמגיבים שכתב תגובה מעניינת ולהיכנס לבלוג שלו וחוזר חלילה.

למעלה