בלוגיה חדשה ( ישנה )

y2dan

New member
בלוגיה חדשה ( ישנה )

שלום לכולם, זה רק אני או שהפורום הזה די חדש ? בכל מקרה, רציתי להזמין אתכם למערכת [URL='http://www.blogim.org.il/']בלוגים[/URL] שעלתה היום. המערכת מכילה את כל מה שבלוג צריך להכיל ואפילו יותר. אתם מוזמנים לקחת אותה לנסיעת מבחן ואני מקווה שתתאהבו כמונו. אשמח לשמוע פידבקים פה/בפרטי/על ידי שימוש ביצירת קשר במערכת.

לא נרשמתי

רק דבר אחד הפריע לי, הכותרת: "המגיבים האובססיביים" לא יודע למה.. לדעתי זה לא הכי מדרבן להגיב הדרך שבה מציגים אותם.

סבבה ../images/Emo45.gif

כולה אמרתי את דעתי
למה "
"?

כל הכבוד על היוזמה החדשה

ככל שירבו מספר הבלוגיות הישראליות כך תתאפשר יותר אפשרות הבחירה, ומקווה שהמערכת הזו לא תרד מפעילות כמו פעם קודמת. לגבי ההרשמה - מה עם אפשרות של הצגת כתובת דוא''ל ואי הצגה שלה? לא הבנתי רעיון אחד בניהול עצמו - במה זה טוב לפתוח מספר בלוגים על אותו משתמש? זו אפשרות נחמדה, אבל.. אני לא מוצא אותה ככל כך יעילה. נורא חסר תבניות עיצוב, מאוד מאוד חסר. כדאי לך לעבוד על זה מאוד חזק, עיצוב זה חלק חשוב מאוד בבלוג במקרים רבים. בכללי נראה מאוד נחמד, ישנן המון אופציות ואפשרויות מגוונות. אולי דבר אחד שהייתי מנסה לעשות, זה כמה שיותר להפריד בין המערכת עצמה לבין הבלוגים - כלומר שיהיו יותר עצמיים, ולא תלויים בעיצוב ובחלקים העליונים והתחתונים של מערכת "בלוגים".

y2dan

New member
תודה על הערות, כמה תגובות -->

כל עוד זה תלוי בי - היא לא תרד מפעילות. הצגת כתובת דואל - במידה ונרשמת, אתה יכול לראות שבפאנל הניהול שלך תחת הקטגוריה "פרופיל" יש לך את האופציה הזו. מספר בלוגים - לשם הנוחות, למה להחזיק 3 יוזרים לשם יצירה של 3 בלוגים ? דרך פאנל הניהול אתה יכול בעצם לנהל את כל הבלוגים שלך תחת מקום אחד. תבניות עיצוב - עובדים על זה... מבחינת העיצוב, אתה רשאי לשנות אותו כפי שאתה רוצה. החלקים העליונים/תחתונים ילוו את העיצוב שתבחר מסיבות של אחידות/הצגה של מודעות ממומנות.

צודק, לא שמתי לב לפאנל ניהול

האופציה של פתיחת בלוגים נוספים דרך אותו משתמש נחמדה, אך לעיתים היא אינה מועילה משום שיש צורך בכינוי אחר על מנת לא להזדהות, אבל בהחלט נחמד
לא יעזור לי שאתה אומר לי "אתה יכול לשנות" כשאני לא מבין כלום בקודים שאתה מציג באתר - בנוגע לאחידות והפרסומות, לדעתי תוכל למצוא דרכים יותר טובות שגם יאפשרו אווירה יותר "משוחררת" וחופשית לבלוגים שבמערכת.

y2dan

New member
...

בקשר לאנונימיות - טוב, נו, אני לא יכול לתת פתרונות לכל דבר
. בקשר לתבניות - לקחתי את עצתך, התווספו עוד 6 עיצובים. לאט לאט.. בקשר לקודים - האמת שאתה יכול להבין ( אם רק תרצה ), בשביל זה הרכבנו מדריך המיועד לכך באיזור העזרה תחת פאנל הניהול. במידה ואתה לא יודע HTML, אז תצטרך לחכות לעיצוב שיקלע לטעם שלך או להעזר באחד מהבלוגרים האחרים ( בעבר, זה היה מאוד נפוץ ) או לפנות אלינו עם עיצוב שברצונך לשלב - אתה תופתע עד כמה התמיכה היא אישית. בקשר לאחידות - שוב אני אשמח לשמוע הצעות במידה ויש לך. האמת שאני חושב שהצגת הבלוגים ( מבחינת מבנה ) די מזכירה את ישראבלוג. חלק עליון/חלק תחתון קבועים ( סתם 2 בלוגים להשוואה : http://israblog.nana.co.il/blogread.asp?blog=157222 ואצלנו http://www.blogim.org.il/10hiyuh/22/ ).

מספר הערות

ללא כל קשר להודעה שלך - כאשר נכנסתי לבלוג מסויים ולרשומה ספציפית, מאוד היה קשה לי למצוא קישור ישיר למערכת "בלוגים", כלומר לעמוד הראשי שלה. תעשה שלפחות הטקסט, הלוגו, "בלוגים", יהיה קישור לעמוד הראשי של המערכת. בנוסף, אם אתה יודע בעמוד הראשי שיש לי בלוג, אולי כדאי שכשאני גושל בבלוג שלי, יהיה לי קישור "ניהול הבלוג". זה מאוד יעיל. בנוגע לתבניות עיצוב - זה רק אני או שהן כמעט זהות אחת לשנייה? נסה לגוון, ליצור מצב שיהיו המון אפשרויות, ואפילו לעשות דבר יותר טוב - במקום לקבוע תבניות קבועות, תאפשר עריכה מסודרת של התבנית - לא HTML ישיר, אלא לדוגמא הכנסה של צבע שישמש את החלק העליון, הכנסה של צבע טקסט ל-X, צבע טקסט ל-Y, צבע רקע ל-Z, וכדומה. עריכה יותר מסודרת וקלה לשימוש עבור אלו שלא מכירים HTML ורוצים לעבוד בצורה יותר גמישה עם העיצוב שלהם (אגב, יש את זה גם בישראבלוג וגם בתפוז אנשים). בקשר לאחידות - תנסה כמה שיותר להעיף חלקים אחידים למינייהם. פשוט לצמצם כאלו, מה שאתה יכול להוריד מעמודי הבלוגים: תוריד. כרגע, אם מחשבים את זה, כל החלקי אחידות שלך תופסים ביחד כ-30% מהדף עצמו. עצה קטנה - אל תשווה את עצמך לישראבלוג/תפוז ותגיד "די מזכירה את ישראבלוג בחלק העליון והתחתון". אני לא רוצה ישראבלוג - אני רוצה "בלוגים". אז, מה אתה הולך לספק לי, עוד מערכת דמויי ישראבלוג, או מערכת טובה ממנה שקוראים לה "בלוגים"?

y2dan

New member
אממ..

בקשר ללא כל קשר - אתה צודק !, זה יתווסף. תבניות עיצוב - למה לרוץ אם אפשר ללכת ? תן לנו את הזמן, גם זה יגיע. אני יודע שהיום 4 תבניות חדשות צריכות להעלות, נראה מה יהיה עם זה... עריכה של HTML - אממ.. נראה - כרגע אני לא רואה את זה עולה עקב ההעבודה הרבה שזה דורש, גם צריך לבדוק את העניין עם שילוב של עריכה של HTML זה לא פשוט כמו שזה נשמע ( אבל זה נרשם לפני ). בקשר לאחידות - אנחנו עובדים כרגע על שינוי עיצוב כולל ( שינוי תדמיתי קטן ), והתאמה של מראה המערכת לקהילה קצת יותר צעירה ולא ממוחשבת כמו מפתחי המערכת. אישית, אני חושב שזה מספיק טוב אבל כבר קיבלתי כמה עצות דומות. בקשר ל"די מזכיר", לפי דעתי זו הדרך הטובה ביותר להצגה של בלוגים פרסומות+קישורים חשובים למעלה, זכויות למטה. אם אתה מכיר משהו אחר, שוב אני אשמח מאוד לשמוע.

למה לרוץ?

כי אתה חייב לרוץ. זו מערכת חדשה, ורצוי שתגיע לרמה של ישראבלוג, תפוז ושאר החבר'ה כמה שיותר מהר. ועל מנת לזוז מהר, אתה צריך לרוץ. בנוגע ל-HTML, אני מקווה שהבנת נכון. מדובר על תצוגה נוחה למשתמש שתאפשר שינוי צבעים ותבניות בצורה קלה, כדוגמת זו שמאפשרים בתפוז וישראבלוג, כאשר אני יכול לבחור צבעים לדברים ספציפיים במקומות שונים בתצוגת הבלוג שלי. אני יודע שזה לא מאוד פשוט, אבל זה גם לא מאוד-מאוד מורכב, לפחות זה לא אמור להיות (מניסיון שכן יש לי בעסק הזה). הרעיון של התאמת המערכת לקהילה יותר צעירה ופחות מבינה במחשבים הוא מצויין ואני מקווה שגם הביצוע יהיה כך. קח עצה יעילה - תיצור מערכת בלוגים שתיהיי מאוד מאוד ידידותית למשתמש הפשוט והממוצע ותאפשר לכל אחד ליצור בלוג בקלות. בנוסף, תשלב את עניין הפיצ'רים המרובים כך שכל אחד יוכל להשתמש בהם בצורה קלה ומהירה, ללא צורך בעבודה קשה, מורכבת ואולי כזו שצורכת ידע כזה או אחר. לא התכוונתי ספציפית לעניין של התצוגה הזו, אלא בכללי. ישראבלוג זה ישראבלוג. בלוגים זה בלוגים. אתה צריך לשאוף ליותר טוב מהמתחרים שלך.

noyy

New member
../images/Emo28.gifפתחתי שם כבר איזשהו בלוג

אני חושבת שהוא נמחק, לא יודעת
בכל מקרה, הממשק שם לא ממש נוח. לטעמי לפחות.

y2dan

New member
מה לא נוח ?- אשמח לדעת..

מה לא נוח ?- אשמח לדעת לשם שיפור עתידי. בנוסף, קצת קשה לדעת איך בדיוק את יודעת איך הממשק נראה אם לא נרשמת למערכת.
המערכת כעת מבוססת על הגירסה הקודמת של בלוגים, אבל מבחינת הממשק היא שונה מאוד בעקבות התוספות שהתווספו למערכת.

noyy

New member
../images/Emo28.gifנרשמתי למערכת אז

אני חושבת שבאותו הכינוי בתפוז ["noyy"], אבל לא ממש סגורה על זה [יש מצב ש"נויאמגניבה"?
]. לא הסתדרתי עם הממשק, ניסיתי להוסיף תכנים וזה לא בדיוק הלך לי.. ניסיתי לשנות את העיצוב, וגם בזה קצת הסתבכתי. התפריט והאפשרויות עצמן לא היו ברורות לי ממש

היית נותן לשנות את ה-html

אחרת, אין סיבה להעדיף את זה על פני תפוז או ישראבלוג

y2dan

New member
אתה יכול לשנות את ה - HTML. ../images/Emo12.gif

פאנל ניהול --> בחירה של בלוג --> תבנית עיצוב. תשנה מה שאתה רוצה...

למעלה