התנסות בשוקולד ספלנדיד- חוות דעת
קיבלתי להתנסות מתפוז ושטראוס משלוח עם שוקולדים של ספלנדיד.
הטעמים שקיבלתי הם: שוקולד עם קפה, שוקולד עם פירות יער, שוקולד עם 85%
מוצקי קקאו ושוקולד עם 70% מוצקי קקאו.
לפני שאספר על הטעימות שערכנו, קבלו מידע קצר ומעשיר על שוקולד
שכדאי לדעת עליו:
* ממחקרים שנערכו, נמצא ששוקולד המכיל רמת מוצקי קקאו גבוהה משפיע
לטובה על זרימת הדם בכלי הדם ולחץ הדם, על איזון הסוכר בדם, על הפחתת
רמות הכולסטרול הרע בדם ועל מאזן השומנים הכללי בדם.
*מוצקי הקקאו מכילים רמה גבוהה של נוגדי חימצון.
*אכילת שוקולד עם אחוז מוצקי קקאו גבוה מעלה את תחושת השובע,שיפור התפקוד
הקוגנטיבי והעלאת מצב הרוח.
* אכילת שוקולד (לא בהגזמה כמובן) עשויה למנוע התקפי לב ושבץ מוחי.
*חשוב לדעת: באבקת קקאו יש פלבנולים המפחיתים לחץ דם.אבקת קקאו שלא
עברה עיבוד היא מאוד מרירה. על מנת להוריד את המרירות, מעבירים את
הקקאו תהליך שנקרא אלקליזציה (טיפול בבסיס). תהליך זה מפחית באופן
משמעותי את רמות הפלבנולים בקקאו. אבקות הקקאו כמו הקקאו ההולנדי
עברו תהליך כזה.
~ אישית אני ממליצה לקנות קקאו שלא עבר תהליך כזה ופשוט להוסיף
באפייה גם מעט סודה לשתייה שמנטרל את המרירות~
*שוקולד עם אחוז מוצקי קקאו גבוה נוטה להיות עשיר בפלבנולים, אולם
מכיוון שהשוקולדים עוברים תהליכי עיבוד שונים, יכול להיות מצב
ששוקולד בעל 70% מוצקי קקאו יכיל אותה כמות של פלבנולים כמו בשוקולד חלב.
השוקולדים של ספלנדיד בעלי מראה מאוד יוקרתי ויפה.
לפני טעימת כל שוקולד, פתחתי את השוקולדים והשוקולדים עם פירות היער
והקפה היו בעלי ריח מאוד דומיננטי.
התחלנו בטעימת השוקולד המריר עם 85% קקאו:
השוקולד לא הרגיש מריר כמו שציפיתי שירגיש לכמות מוצקי הקקאו שבו.
אישית חשבתי שהשוקולד בסדר, אך לא יותר מזה.
בדיוק כמה זמן לפני שקיבלתי את משלוח השוקולדים, ראיתי תוכנית של
הסטון בלומנטל על שוקולד והוא הציע לשים מלח על שוקולד מריר,
כך השוקולד יותר מתוק.
ניסיתי את ההצעה עם המלח על השוקולד עם 85% מוצקי הקקאו והשוקולד
היה באמת טיפה יותר מתוק.
השוקולד עם פירות היער היה בעל ריח מאוד חזק ונחמד של פירות יער.
היה לי טיפה חשש לנסות את השוקולד הזה מכיוון שאיני אוהבת לערבב
פירות ושוקולד יחדיו.
לאחר טעימה, השוקולד היה חביב ולא יותר. לא חושבת שזה משהו שארצה לטעום
שוב.
השוקולד עם הקפה היה גם בעיה מבחינתי, שכן איני אוהבת את טעם הקפה.
לשוקולד לא היה טעם חזק של קפה, אך עדיין לא היה מספיק לטעמי.
את השוקולד עם 70% מוצקי הקקאו לא טעמתי, מכיוון שהייתי בטוחה
שאיתו הכנתי בזמנו פונדנט שהיה להצלחה, אך מסתבר שעם השוקולד
85% מוצקי קקאו הכנתי את אותו פונדנט.
חלק ממשפחתי גם כן טעמו את השוקולדים ותגובותיהם היו:
"השוקולד עם פירות היער היה נחמד ומבין השלושה הוא היה הכי טוב"
"לא אהבתי את השוקולד עם פירות היער, זה הזכיר לי בטעם
ובריח את סוכריות הגומי שאיני אוהבת. השוקולד עם הקפה ועם 85%
מוצקי הקקאו היו נחמדים אם אוכלים מהם ממש קצת. אולי השוקולד
הזה יותר מתאים לאפייה"
מצרפת לכם קישור למתכון שלי לפונדנט עם שוקולד ספלנדיד 85%
מוצקי קקאו:
http://www.tapuz.co.il/blog/net/viewentry.aspx?entryId=2464744