בלוגים אישיים מול בלוגים הגותיים

בלוגים אישיים מול בלוגים הגותיים

האם אתם בעד בלוגים שהם אישיים לגמרי, שמספרים רק על החוויות וזווית הראייה הצרה של הבלוגר? או שאתם בעד בלוגים יותר הגותיים. שדנים בתופעות חברתיות וסוגיות פילוסופיות. יכול להיות גם בנימה אישית וצנועה. כלומר, לא שהבלוגר תופס את עצמו איזה הוגה דעות ופילוסוף רציני. אלא, זה חצי בדיחה. אבל רק חצי. כי באמת הבלוגר מדבר על נושאים חברתיים. והוא עושה זאת בנימה אישית וצרה, כלומר הוא מתחיל מחוויות אישיות ואז משליך על החברה הגדולה. מחבר את חייו הקטנים לרעיונות הגדולים? אתם בעד נגד? איפה אתם עומדים?

A Radcliffe

New member
למה שלא יהיו ביחד?../images/Emo129.gif

אני לא חושבת שזה צריך להיות רק זה או רק זה. אפשר לשלב בינהם באותו בלוג.

Tali1912

New member
אני בעד

בלוגים שדנים בתופעות חברתיות, זה מעניין זה חשוב, תמיד טוב לקרוא על דעות בנושאים חברתיים גם מחוויות אישיות ואיך הבלוגיטס רואה את התמונה המצד שלו וכמה הוא משפיע בבלוג שלו על נושאים חברתיים.

בעד זה ובעד זה.

אני לא פוסל אף צורת כתיבה ואף בלוג אישי או בלוג סילוסופי מסויים - בשבילי, אין כאן בעד ונגד. אך בהחלט יש מה אני יותר אוהב לקרוא ובמה אני מתעניין יותר. אני כמעט ולא מוצא את עצמי קורא בלוגים אישיים-אישיים שמדברים על החיים המאוד אישיים של אותו בלוגר. אני יותר אוהב לקרוא בלוגים שעוסקים בכל מיני תופעות חברתיות, סוגיות פילוסופיות ודברים דומים כאלו, או אולי דברים בהם אני מוצא עניין (אינטרנט?). יותר מעניין לקרוא, במיוחד כשזה בא מנקודת אדם אחת עם דעה יחידה בנושא, ולפעמים אתה יכול ממש להתחבר אליו, ולפעמים להיות מרוחק לגמריי. בכל אופן, כמו שאמרתי, אני מאוד אוהב לקרוא בלוגים שעוסקים בדיונים כאלו ואחרים. בנוסף, כשאני חושב על זה, אולי זה לא בדיוק חיים אישיים, אך כן הייתי מוצא את עצמי מתעניין לדוגמא בבלוג של מנכ''ל חברה יותר מוכרת או פחות מוכרת, או אפילו סתם דעות וחוויות ממישהו שעובד בהייטק, זה יכול להיות מעניין. בצורה מסויימת, זה קצת חיים אישיים וזה יכול מאוד לעניין אותי, לא יודע מה עם אחרים.

ע ל ו מ ה

New member
חושבת שאני באופן אישי

בבלוג שלי, עונה להגדרה שלך של בלוג אישי הגותי. הבלוג הוא לגמרי אישי שלי, אבל אני בד"כ מוצאת את עצמי כותבת כשיש לי מסר קצת יותר רחב להעביר. לפעמים אני אפילו מתייגת את הרשומות "התלספות" - זה כשהן ממש "הגותיות" (באופן אישי) כמו שאתה מציין. אבל אני חושבת שאפילו בסיפורים על הילדים שלי, אני מנסה לצייר תמונה של תפיסה חינוכית (וכך מתוייגות רשומות כאלה) ולא סתם "ת'שמעו סיפור מגניב". בין הבלוגים שאני קוראת... אני דווקא אוהבת למצוא סיפורים אישיים, אבל ממש לא מגבילה את הקריאה שלי לכאלה. בכל אופן אני מוצאת שהסוג הזה שאתה מתאר, הוא הסוג שעושה שימוש נכון בתווך הזה - כי לא כולנו נולדנו להיות בעלי טורים בעיתונים גדולים, אבל רבים מאיתנו בכל זאת יכולים להפיק מידי פעם טור ראוי שכזה.

פגעסוס

Well-known member
אני נהנה יותר לקרוא

רשומות הגותיות. יש כמובן רשומות אישיות שמוצאות חן בעיני אבל לרוב אני מעדיף לקרוא הגיגים על נושאים ברומו של עולם או הגיגים על נושאים שוליים ברמה כזו שלא מובן איך אנשים חושבים עליהם.

e-magine

New member
בלוג הוא ההגשמה המושלמת ביותר

שקיימת לחופש הביטוי. זה לא כמו בפורום שצריך לכבד תקנונים, כללים ומנהגים. בבלוג, המגבלות היחידות הן מגבלות החוק והמגבלות הטכנולוגיות של האתר. אני לא יכול להחליט מראש מה אוהב בבלוג. מה שלבטח אני לא מחבב, זה בלוגרים שמתייחסים לעצמם כאילו שהם אנשים נורא חשובים. לא מזמן ראיתי איזה בלוג ואני כמובן לא אגיד מי ואיפה, שפתח את הבלוג במין הכרזה: "מהיום אני אקדיש לכם כל שבוע..." דחילק, מה הוא חושב לעצמו? הוא יקדיש לאנושות חצי שעה בשבוע, ממש מרגש אותי. מה הייתי עושה בלעדיו?

תראה

אני מעדיף אנשים שמתייחסים לעצמם כאילו שהם אנשים נורא חשובים ומדברים על נושאים ברומו של עולם מאשר אנשים שמתייחסים לעצמם כאילו שהם אנשים נורא חשובים ומדברים רק על עצמם...

noyy

New member
../images/Emo28.gifאצלי זה בלוג אישי

חוץ מכמה פוסטים בודדים [2 בערך] שלא נכללים להגדרה של "אישי" [הגותי?] באותה מידה, אני גם אוהבת לקרוא בלוג אישי, זה פשוט מעניין ומסקרן אותי יותר, במיוחד אם הבלוגר הוא מישהו שאני מכירה. אבל יש מצב לפוסטים אחרים, כל עוד הם מעניינים אותי

כמו שהנץ אמר

אני בעד שניהם, רק שאני בעד שניהם מכל הבחינות בניגוד אליו. אין לי בעיה לקרוא את שני סוגי הבלוגים ושניהם מעניינים אותי במידה זו או אחרת

למעלה