בלוגים תחת אש?

• פותח הנושא naatz
  • פורסם בתאריך

naatz

New member
בלוגים תחת אש?

איך משפיע המצב הבטחוני/פוליטי/כלכלי על תכני הבלוגים שלכם? האם פיגוע יכול לשנות את השגרה שלכם? האם תעדיפו להימנע מלעדכן בלוג ביום של פיגוע (או אולי להיפך - לעדכן אותו במיוחד, ולו רק כדי שידע העולם ששוב ניצלתם?) ואם כבר, אז מה מקומן של הדעות הפוליטיות על התכנים? תוכלו להצביע על בלוגים ימניים/שמאלניים מובהקים? מממ... naatz

איה@

New member
הבלוג שלי במקלט ../images/Emo82.gif

קראת לי את המחשבות - מסתובבת לי טיוטא בראש על הנושא. כן פגוע בהחלט משנה לי את השגרה - ואני אהיה בין אלו שתכתוב על זה בבלוג לפחות כדי להוציא ולשחרר חלק מהלחצים והחרדות. וגם אולי כדי שהעולם ידע שניצלתי.
אני פטריוטית, ואני מקווה שזה יבוא לידי בטוי בכתיבה שלי
תודה לך נעץ שהעלית את הנושא הזה לדיון - אני תיקווה שהוא יתפתח ויגדל
ושנדע רק שקט שלווה ואהבה
איה.

naatz

New member
באמת היית מגדיר אותם כבלוגים?

מה ההבדל בינם לבין עדכוני החדשות של וואלה לדוגמא? (חוץ מהנטייה הימנית המובהקת). מאחורי בלוג יכול בכלל לעמוד ארגון? או קבוצה של אנשים? מאיזו שהיא סיבה בלוג מתחבר לי לאדם יחיד שמבטא את עצמו. naatz

halemo

New member
למה לא ? חייב להיות כתוב על זה

בלוג ? האתר עומד בקריטריונים של יומן מתועד (בלוג): יש תאריך ושעה. יש שורת נושא יש תיעוד יומי... אז כנראה זה בלוג (גם אם הבן אדם שכותב שם לא יודע את זה)...

naatz

New member
עדיין לא השתכנעתי

בעלי האתר ניסו להציג מעין מערכת חדשות שתראה אובייקטיבית (
). אין פה שום טאצ´ אישי. ובכוונה. אני עדיין לא רואה את ההבדל בין זה לבין החדשות בוואלה. naatz

halemo

New member
תשאיר את הדעות הפוליטיות שלך בצד

ואל תתן להן לקבוע לך האם תיעוד הוא בלוג או לא... דעות פוליטיות לא צריכות להוות גורם... נ"ב: מה הקשר של וואלה לכל זה ? מי בכלל קבע שאתר/בלוג צריך להיות אובייקטיבי ?

oren*

New member
השאלה היא אם הדברים נכתבים כדיעה

אישית או כאיזו שהיא אמונה של תנועה פוליטית מסויימת. אם הבלוג הוא אישי, אז אני אכתוב ששמעתי שנרצחו היום כמה אנשים ושאני פוחד מהמצב ואיך זה משפיע עליי כאדם פרטי אם הבלוג שייך לאתר כלשהו, אז הוא יהיה יבש, ידבר על מספר ההרוגים, על המצב הפוליטי בין היהודים והערבים ולא יתן מקום לדיעה אישית או מחשבות שעלולות להתפרש כנוגדות את הלך הרוח באתר. מי אמר שחדשות וואלה זה לא בלוג? גם שם יש כותרת, יש תאריך, יש את שמו של מפרסם הידיעה, יש תמונה שקשורה לאותה ידיעה וקישורים לאתרים חיצוניים. BLOG = WEB LOG דברים שנכתבים בסדר מסויים, כרונולוגי. אני מחליט אם זה יהיה אישי או קבוצתי, אם בא לי לדבר על פוליטיקה או חיית המחמד שלי או חברים שלי מבית הספר.

naatz

New member
אם לנסח את מה שאמרת בעצם -

אתה בעצם מגדיר בלוג לפי קצב העדכון שלו או סידור התוכן שלו בצורה כרונולוגית. סתומרת שאין שום קשר לתוכן, כי לפי זה בלוג הוא בסה"כ מבנה של אתר. naatz

איה@

New member
כל הרעיון של בלוג/יומן הוא: ../images/Emo26.gif

שהוא אישי! - זה כל הרעיון. אחרת גם ידיעות אחרונות יכול להחשב כבלוג. כלומר שהאתר הוא אישי/פרטי והכותב בו מספר על חוויותיו האישיות! בבלוג - חוויות אישיות מרחבי הרשת בצרוף קישורים לאתרים. ביומן - חוויות וסיפורים מחיי היום יום, הירהורים, מחשבות וכו´. נדמה לי שברוב האתרים כבר יש טישטוש בהבחנה בין בלוג ויומן ויש איזה שהוא שילוב בין שני הדברים. בלוג/יומן - בפרוש לא נקבע לפי מבנה האתר אלא - לפי התוכן כאמור לעיל.
איה.

jess ועוד

New member
השגרה שלי מושפעת מהכל

אבל לצערי כל כך הרבה פיגועים שאני בעולמי לא נותנת להם לקחת חלק ממצבי הרוח שלי כך שהם לא ממש רואים אצלי בבלוג שום איזכור צר לי על קור הרוח שלי ג´סיקה

למעלה