בלוגיקה - אתיקה בלוגרית

ביקורט

New member
בלוגיקה - אתיקה בלוגרית

רבים ניסו לכתוב קוד אתי מחייב לבלוגים. היו כאלה שניסו לעשות זאת בגדול והאמינו שברגע שיכתבו את הקוד כל הבלוגרים יקבלו אותו והם יזכו לתהילת עולם, היו כאלה שניסו לכתוב קוד אתי שהיה דומה לקוד האתי העיתונאי ולכן לא כל כך התאים לבלוגרים. ויש כאלה שמנסים להסתכל על הבלוגים כפי שהם ומנסים להבין מהו הקוד האתי המניע אותם (או את חלקם הגדול). שרית מהפרדוקס ניסתה למצוא את מהי האתיקה הקיימת בבלוגים. אתם חושבים שהיא צודקת? יש לכם כללים אתיים קיימים נוספים? יש לכם כללים אתיים שאתם מצטערים שלא קיימים בבלוגים כיום?

פגעסוס

Well-known member
וכמובן ששכחתי להחליף משתמש

אז למי שלא יודע, זה אני

ע ל ו מ ה

New member
אף פעם לא ניסחתי לעצמי

את האתיקה שלי, אבל בקריאת הכללים שמנתה הרגשתי שרובם מתאימים לי ומאפיינים את האופן בו אני כותבת. למעשה, אני חושבת שהכללים האלה, ואולי יש עוד שמאפיינים את הכתיבה שלי, אינם מאפיינים רק את הכתיבה אלא מתאימים באופן כללי לאיך שאני מתנהלת בחיי. מתוך כבוד לאחרים ומתוך חשיבות רבה לאינטגריטי שלי. אני נוהגת לתת קרדיטים ולציין גילויים נאותים גם כשאני מדברת, לא רק כשאני כותבת. בעצם... אפשר לומר שזו קצת פסיכוזה שלי... שתמיד נראה לי כאילו יושב לי עורך על הכתף... ולכן כביכול יש מי שמשגיח עלי (מבפנים) שאנהג לפי אתיקה נכונה. כתבתי שהרגשתי שרוב הכללים שלה מאפיינים אותי ולא כולם, כי כן יצא לי למחוק תגובות. אפילו נכון כנראה שמחקתי אותן, כמו שהיא כותבת, "כדי לטשטש משהו שלא בשליטתי". מחקתי כשהרגשתי שלהשאיר אותן מכאיב לי או שמביך אותי שהקוראים שלי יקראו אותן. האם זה אומר שנהגתי באופן לא אתי? אולי יהיה מי שיגיד שכן. אבל לדעתי לא. זה עדיין תואם את האינטגריטי שלי. ובבלוג שלי, זה מה שחשוב.

TaxiMedia

New member
ראשית, אני מסכים עם כל הסעיפים

כולם נכונים וראויים ולטעמי, מאוד מעצבן לגלות שאתה או אחרים נפגעים מהם. אני תמיד משתמש בגילוי נאות. לעולם אני לא אשתמש בטקסטים של אחרים וגם כשאני רק "גונב" רעיון אני מודיע מהיכן הוא בא לי או מקשר לבעל הרעיון. לדעתי, גניבת רעיונות קטנים מתוך טקסטים זה משהו שכולם חוטאים בו ואני רואה בזה משהו שהוא מעצבן אף יותר. כי אילו מי שכותב היה משתמש בגילוי נאות לגבי מקור הרעיון, מהיכן הרעיון בא לו," קראתי כאן" ו "קראתי שם", היינו נחשפים להרבה יותר בלוגרים ורעיונות, לטובת כל הבלוגוספירה. בפרסום, נושא הקרדיטים הוא יהרג ובל יעבור. כל מי שתרם משהו מקבל קרדיט... רוצה דוגמא לגניבת רעיון קטן ? תשמע, אני לא בטוח במאה אחוזים ואני לא רוצה להיראות נרדף, אבל תגיד לי אתה, בתור אחד שאני מחזיק ממנו גבר "נטול אינטרסים", מה דעתך על הפוסט הזה ? שים לב לתגובה שלי למטה (מאפיית פרסום, ככה אני בכל מקום חוץ מתפוז), לדעתך, יש מצב שהוא קרא אותי ? דוקא סיגריות תוצרת חוץ ומסטיק באותו הקשר בדיוק ? וכן, אני יודע שזה נסיבתי. לטעמי, זה שימוש קטן בשני פריטים שמוכיחים כי הוא כנראה קרא את הפוסט שלי. אבל הבחור הוא מ"האליטה" שדיברתי עליה בעבר, הוא כנראה יודה רק כשהוא שואב מהאליטה או ממישהו שהוא "ילד טוב", אז איך אני מצפה שהוא יגיד עלי משהו ??? תשמע, ככל שאני מעמיק בנבכי האינטרנט, אני כמעט ולא לוקח דברים שלי בחזרה, הפוסט על "הזונה" על "האליטיסטים" הטענות שלי על התייחסות לגופו של עניין ועוד, היכן שזה התבקש כבר הודיתי כי טעיתי. בכל מקרה, נראה לי שהוספתי לאמנת הבלוגרים עוד סעיף. גם מהיכן הגיעה הרעיון, המחשבה, ההשראה, ראוי לגילוי נאות וקרדיט. דעתך חשובה לי בקשר למסטיקים ולמרלבורו לייט.

TaxiMedia

New member
הגיעה = הגיע

עוד רעיון, לא קשור, זה לא טרחני מדי לתקן טעויות ?

ע ל ו מ ה

New member
איפה כתבת על סיגריות ומסטיק?

הרשומות שלך נורא ארוכות... ו-Ctrl-F לא מוצא לי לא מסטיק ולא סיגריות. אתה יכול לתת קישור מדויק? כי הרשומה שאליה קישרת בתגובה שלך אצלו נכתבה ב-10.3 ואילו הרשומה שלו ב-8.3.

TaxiMedia

New member
מתנצל.

התנצלתי גם למטה וגם אצלו בבלוג. אכן, הוא כתב את הפוסט לפני. הייתי צריך לבדוק את זה. פשוט התיאור הוא אחד על אחד ובדיוק באותו הקשר. וזה גרם לי להתעצבן לשווא. מסקנה, כמה שמדברים פחות מתנצלים פחות.

פגעסוס

Well-known member
קרדיט לרעיון

ראשית, אני לא אתפלא אם הדימוי של הסיגריות והמסטיקים נשאר לו בראש לאחר שקרא את הפוסט שלך. כשאני כותב רשומה על נושאים כגון אלו, אני בד"כ מחפש לראות מה אחרים כתבו בנושא ושואב רעיונות. האם הוא ראה בכך חלק עיקרי או חשוב לפוסט שלו והאם הוא זכר בכלל מהיכן נשאר לו הדימוי בראש, זו השאלה האמיתית. בנוגע לקרדיט. אם כל הפוסט כולו מתבסס על רעיון ששאבתי מפוסט ספציפי, אז יש מקום לקרדיט. כאשר מדובר בשורה אחת מתוך הפוסט אני לא חושב שיש צורך בקרדיט. לא מדובר כאן על החלק העיקרי של הפוסט או נתון שהפוסט לא יהיה אותו דבר בלעדיו. מדובר בנתון שבא להוסיף נופך מסויים ואינו עיקרי ולכן אני לא חושב שצריך לתת קרדיט. אם הייתי צריך לתת קרדיט לכל שורה בפוסט שהושפעה מטקסט שקראתי, אני חושש שהפוסט היה מורכב ברובו מקרדיטים.

פגעסוס

Well-known member
ועלומה אכן התייחסה למשהו שלא חשבתי

לבדוק אפילו. אתה כתבת את הפוסט שלך אחרי שהוא כתב את הפוסט שלו... אולי אתה הושפעת מבלי ששמת לב.

TaxiMedia

New member
אכן, לזה לא שמתי לב.

ונדמה לי שאני זה שצריך להתנצל. אני אתנצל אצלו בבלוג ואני מתנצל גם כאן. אז למה הוא לא מעמיד אותי על טעותי ????? למה? בכל מקרה, הרעיון הכללי שהעברתי עדיין עומד "רק" בלי הדוגמה הפרטית.

ע ל ו מ ה

New member
לא בטוחה שזה דורש התנצלות...

מתוך השאלה שלך כאן, ברור שלא קראת את הרשומה שלו לפני שכתבת את שלך, אחרת היית יודע שנכתבה לפני שלך. משמע שבאמת כל אחד מכם חשב את המחשבה על הסיגריות והמסטיקים באופן בלתי תלוי. מעצם העובדה שהוא לא ענה לך, ברור שהוא לא לקח ללב את מה שכתבת - אותך זה אולי קצת מעליב שהוא לא לוקח אותך ללב, אבל מצד שני זה גם אומר שאין הרבה טעם למלא את התגובות בתוכן נוסף שקשור בתגובה שלך. אפשר לדעתי להניח לעניין בלי שום התייחסות נוספת. חשדת, טעית, קורה. עזוב.

TaxiMedia

New member
בכל מקרה, התנצלתי.

בגלל שאת לא אוהבת הרבה טקסטים, הנה הציטוט שלי שביקשת מקודם, "ומצד הבלוגרים, נתתם להם תחושה שאפשר להוציא קופסת מרלבורו לייט בחודש כשבפועל אי אפשר להתפנק גם ב"בזוקה" ובפאקינג עתיד או בדיחה לעוסה."

ע ל ו מ ה

New member
ובמסגרת חוסר הכוח שלי לקרוא

ים של טקסט... מישהו בתגובות אצלו טרח לתקן אותו שלא 8 אגורות לאלף כניסות אלא 8 ש"ח לאלף כניסות? (או שהוא היה ציני בכוונה?).

אף פעם לא הקדשתי מחשבה

מעמיקה לעניין, אני תמיד שמה קישורים וחוץ ממקרה אחד שפישלתי עם תמונה בבלוג שאיבדתי את המקור שלה (אני רק יודעת שהיא צויירה לפני כ-120 שנה אז זה לא ממש פשע נגד האנושות), אני תמיד מציינת של מי הציור/ צילום. לגבי תגובות, לא ממש מסכימה. אני מוחקת תגובות שפוגעות בי באופן אישי. דבר אחד שמקומם אותי ואני נתקלת בו בבלוגים, זה רשומות שלמות שהבלוגר העתיק מאיזה ספר או מסיפור שרץ ברחבי האינטרנט ו"שכח" לציין את מקורו.

נראה לי שהתייחסתי לעניין

ברשומה של מטר שמונים בנוגע לאמנת הבלוגרים. לרוב אני מסכים אבל אי אפשר באמת להכריח.

דיטי

New member
יש לי כללים

בראשם - אאוטינג. לא לעשות אאוטינג. בשני הבלוגים שלי אני לא מציינת שמות של אנשים שלא ידוע לי אם הם מעונינים בכך. לא משנה מה אני כותבת עליהם, לא יהיה עליהם פרט מזהה כל עוד לא קיבלתי מהם הודעה מפורשת שמותר לי ומכיוון שאני מסתדרת יופי גם בלי פרטים מזהים, אני לרוב לא צריכה לבקש רשות. בבלוג שיושב תחת הניק "דיטי" צוין רק השם של החבר הכי טוב שלי וזה מתוך ידיעה מוחלטת שאין לו בעיה עם זה (הוא גם הגיב בפוסט הזה). בבלוג השני שלי מצויינים שני שמות וגם הם באישור. בנוסף, מדובר בשמות די נפוצים, כך שלמרות האישור שקיבלתי, זה לא שעכשיו כולם יודעים מי הם. גם פרטים מזהים אחרים, כמו קעקועים, סוג רכב, מחלות, אלרגיות, מקצוע וכו' לא יצוינו אם יהיה בהם איזה יחוד שעשוי לעשות אאוטינג לבן אדם.

דם דם

New member
דבר אתי יחיד אצלי

זה שאני מעולם לא עושה אאוטינג לאנשים אם זה בבלוג או בכול מקום אחר ברשת אני לא מפרסם תמונות או ציטוטים שיכולים לכוון למישהו ספציפי. וכמו שאני לא מפרסם תמונות אני גם לא לוקח תמונות מאחרים סתם ככה אני חושב שזה צריך להיות כלל הברזל של כולנו ולא רק בבלוגים אלא בכלל באינטרנט. שאר הדברים האתיים אצלי לדעת לתת את המוניטין שראוי לאנשים, אם זה בקישורים לבלוג או מקום מסויים כשאני מדבר או מתייחס עליו, כנ"ל לבקש אישור ממישהו כשאני רוצה להעתיק חלק מרשומה אלי או תמונה ממנו אלי. לגבי תמונות זה קצת יותר בעייתי, אני בדרך כלל לוקח אותם מגוגל ואם יש שם הצלם/צייר אני מוסיף אותו לתמונה

למעלה