בלוג או לא בלוג

gesus

New member
בלוג או לא בלוג

אין ספק שהבלוגים כבר תקעו יתד בפרסום האינטראקטיבי וכנראה שבעתיד הקרוב יותר ויותר קמפיין יסובו סביב בלוגים או לפחות יעשו בהם שימוש. אחת הדוגמאות היא משהו קטן וטוב של סלקום, או בשמו הרשמי, הבלוג של נדב הכוכב. כתבתי על זה אצלי בבלוג על איך שבלוגים הם היורשים של המיני סייטים, אבל למעשה הבלוגים שמתלווים לקמפיינים הם למעשה מיני סייטים עם אפשרות לגתובות ולא בלוגים אמיתיים. יש פה מישהו שחושב שבלוגים שכאלו הם באמת בלוגים ולא מיני סייטים מעט משופרים?

פגעסוס

Well-known member
מה ההבדל בין בלוג לאתר?

בכנס וורדקמפ, לורל נתנה את התשובה האוליטימטיבית - השיחה. אם הפוסטים נכתבים במטרה לייצר שיחה, אם הכותב בודק את התגובות ומגיב להם, אם מתקיימת אינטראקציה אמיתית בין הכותב לקוראים - אזי מדובר בבלוג. במקרה של סלקום, הטקסטים הם פרסומת אחת גדולה, לא מתקיימת שיחה ואין התייחסות של הכותב לתגובות. אי לכך מדובר באתר עם תגובות ולא בבלוג.

gesus

New member
אח שלי, בזמן שלורל קדחה לכם בשכל

אני חרשתי את בריסל. איך היא נראית הלורל הזו, שווה? או שהיא נראית כמו בלוגרית טיפוסית?

gesus

New member
מה קרה, קצת חוש הומור

ולשאלתך, אני נראה טוב. אני אמנם בלוגר, אבל עדיין שומר על חזות סבירה.

מיני סייטים בלבד

הם יכולים לכתוב מה שבא להם, אבל מבחינתי זה לא נקרא בלוג. סתם עמוד שיווק בעטיפה של כאילו-בלוג. אני גם לא מבין במה זה עוזר למישהו ואיך המבנה של כאילו-בלוג תורם יותר מאשר דברים אחרים שניתן לעשות על מנת להפיץ את המבצע של סלקום. אפילו ב-RSS הם לא השקיעו..

gesus

New member
RSS? הצחקת אותי

הרי גם להם ברור שזה לא בלוג שיש בו תכנים שיגרמו לך כל 10 דק' לבדוק את הקורא שלך. וגם אם היה, מה תראה שם? נדב אכל לאפה ברמת החי"ל ובאותו זמן מישהו התקשר אליו כדי לדבר חופשי? אני משער שיש כמה אינדיקטורים להבחנה בין מיני סייט "בלוגרי" לבלוג והאפשרות לקבל RSS היא אחת מהן, בלי קשר אם התוכן מעניין או לא.

השורה הזו הייתה בצחוק

אפשר להגיד שלרוב הגדול של הבלוגים יש RSS צמוד. הם קוראים לזה בלוג, אז הלכתי עם זה עד הסוף. בצחוק, לא באמת ציפיתי שיהיה שם RSS :)

למעלה