בלוג במערכת פרטית או במערכת כללית?
* בלוג במערכת פרטית - בלוג היושב על אחסון באופן נפרד כמו אתר ואינו שייך לקבוצה או למערכת בלוגים מסויימת. מערכות בלוגים כאלו (בלוגים יחידים) נבנים על ידי מערכת WordPress ומערכות אחרות. * בלוג במערכת כללית - בלוג הנמצא בין קבוצה גדולה של בלוגים ושייך למערכת מסויימת, כגון הבלוגיה של תפוז אנשים, ישראבלוג או רשימות.
מה אתם, כבלוגרים, מעדיפים? ובמה אתם משתמשים? מהם לדעתכם ההיתרונות במערכת פרטית או במערכת כללית, ומהם החסרונות? אישית אני כותב במערכת כללית (הבלוגיה), ומעדיף קצת יותר את השימוש במערכת כללית ממספר סיבות - ראשית, אין צורך לדאוג לעניינים טכניים ואחסון. הרבה פחות כאב ראש. שנית, אני יודע שיש באפשרותי, במסגרת זו, לקדם את הבלוג על מנת שקוראים רבים יקראו אותו. במידה ואכתוב במערכת פרטית אצטרך לעבוד קשה יותר על קידום הבלוג ברשת (מניסיון). לעומת זאת, במערכת כללית, כגון הבלוגיה של תפוז, יש לא מעט פרסומות ולפעמים ישנן גם מגבלות שונות - במידה ויש משהו שחסר לך ואין אותו במערכת, אתה קצת בבעיה, כלומר טיפה מוגבל במקרים מסויימים. אני לא מעדיף בהרבה את הכתיבה במערכת כללית - גם מערכת פרטית עדיפה באופן מסויים. בין הדברים שאני יותר אוהב במערכת פרטית היא החופש ואי המגבלות בנוגע למראה והמפרט הטכני של המערכת - במידה ויש לך את הידע הנחוץ, אתה יכול לשלוט על כל דבר במערכת הבלוג שלך ולשנות הכל כרצונך. אך כמובן שזה צורך בזמן, כוח וידע. לאלו שאין את הדברים הללו, זה קצת יותר בעייתי, אך לא בהכרח פחות משתלם מבחינת ה-"חופש" והמגבלות.
* בלוג במערכת פרטית - בלוג היושב על אחסון באופן נפרד כמו אתר ואינו שייך לקבוצה או למערכת בלוגים מסויימת. מערכות בלוגים כאלו (בלוגים יחידים) נבנים על ידי מערכת WordPress ומערכות אחרות. * בלוג במערכת כללית - בלוג הנמצא בין קבוצה גדולה של בלוגים ושייך למערכת מסויימת, כגון הבלוגיה של תפוז אנשים, ישראבלוג או רשימות.