בלוג חדש ומחשבות על יום ירושלים

בלוג חדש ומחשבות על יום ירושלים

לכבוד יום ירושלים, פוסט חדש בבלוג חדש שיעסוק במילים ורעיונות, והפעם על ההיסטוריה הסודית של עיר הקודש:
מיהו שלם שעל שמו נקראת העיר, ומה הקשר שלו לוונוס, אלת האהבה?
איזה פולחן סודי נחגג בירושלים מתחת לאף של הכוהנים?
ומי ניסה למחוק ולהעלים את כל המידע הזה?
קריאה מהנה!

פרק ב' בהיסטוריה הסודית של ירושלים

בפרק ב' יתגלה האל שעל שמו נקראת העיר, וכיצד הוא קשור אל ונוס, שאצלנו נקראה אישתר או עשתורת אך שימשה באותו תפקיד - אלת האהבה

במחשב שלי לא רואים את הכתבה

נושא ירושלים העתיקה מעניין מאוד, אבל ההגדרה הפוליטית "יום ירושלים" שנויה במחלוקת.

במחשב שלי לחיצה על הקישור הזה,

כמו גם על הקישור הקודם, כאילו פותחת איזשהו טקסט, אבל מחליפה אותו מייד לתמונה גדולה, בלי טקסט.
אולי צריך להירשם?

לצערי, אני רואה רק את התמונות,

לא את הטקסטים. גם לא עזר לי שנרשמתי לאתר. אותו דבר עם מגילת רות: אני רואה רק את התמונות. כשאני לוחץ על אחד הקישורים, הן בהודעותיך והן באתר, מהבהב איזשהו טקסט לחלקיק-שנייה ומייד מפנה את מקומו לתמונות (עם כתוביות באנגלית
).

זו בעייה במחשב שלי,

עם מערכת הפעלה "חלונות-7". שלחתי קישורים למחשב שלי במשרד, עם מערכת NT, ושם אני רואה הכל מצוין! אכן מעניין, תודה!

והנה גם פרק ג'

בחלק השלישי והאחרון בהיסטוריה הסודית של ירושלים נלמד על הניסיונות הכושלים למחוק את שמחת בית השואבה, נצרף לחגיגה את שלמה והשולמית, ונקנח בספקולציה פרועה אך עליזה

אם אהבתם את יום ירושלים, קבלו פוסט חדש לשבועות

הבלוג מתנצל על זה שהחגים באים השנה בצרורות ומציע מבט שונה על סיפור האהבה החברתי- הומאני-רומנטי-חברתי של מגילת רות

למעלה