בלוג חדש נתקל בקשיי עיצוב

L אורגת

New member
בלוג חדש נתקל בקשיי עיצוב

שאלה ראשונה - למה אני לא מצליחה להעלות תמונה אל ראש הבלוג?
והשנייה - אילו פרטים נחוצים לכם?

הי אורגת, לא הבנתי את השאלה על הפרטים... לגבי התמונה>>

הראשית- בסימן השאלה הקטן מופיעות לך המידות הרצויות.
אם את מסתבכת אני יכולה להשתלט על הבלוג שלך ולסדר לך את הענין
רק תשלחי לי את התמונה הרצויה
(ברזולוציה מתאימה כמובן)
אם את ממש לא מסתדרת עם עיצוב הבלוג , אעזור לך ואעצב בשבילך
את פשוט צריכה לכתוב לי איפיון ובקשות איך היית רוצה שייראה.
אפשר להעביר את הדיון לפרטי אם יותר נוח לך
אני כאן לכל שאלה נוספת,
שרון

L אורגת

New member
התמונה בראש הבלוג

העליתי את התמונה, בחרתי את הקטע ממנה (המאד קטנטן, יש לציין) ושמרתי. אבל התמונה פשוט לא נמצאת שם בתצוגה המקדימה.
מה כוונתך בפרטי? במסר? אין לי בעיה. איך שנוח לך

(ב-'פרטים' התייחסתי להתנהלות בלוגיה לפני יותר משלוש שנים, אז נתבקשנו כל מני פרטים. כנראה שזה השתנה וזה לא חשוב).

L אורגת

New member
שרון, את לא ממש כאן...

...אם אחרי יותר מיממה אני עדיין לא מבינה למה העליתי תמונה, שמרתי אותה, ועדיין אינה מופיעה בראש הבלוג.
ולא, אין לי שום כוונה לתת למישהו אחר לעבוד על הבלוג שלי במקומי.

הי אני כאן... קשה לי לעזור אם אני לא רואה בעצמי מה קורה

בבלוג... האם לחצת על שמירה בתחתית הדף?

L אורגת

New member
כמובן שלחצתי על השמירה

וכאשר בדקתי תצוגה מקדימה של הפוסט הראשון (העתידי, וכרגע בכלל בסימן שאלה) - התמונה לא הייתה שם. סגרתי הכל וניסיתי שוב וגם בפעם השנייה לחצתי על שמירה. אם כי זה שהתמונה נמצאת בחלונית העיצוב אומר שהצלחתי במשהו...

motior

Member
התצוגה המקדימה לא בהכרח מראה את התוצאה הסופית

L אורגת

New member
תודה על ההבהרה

אם כי אני ממש לא מבינה איך אפשר לחיות כך...

L אורגת

New member
למרות הרעש הפרסומי פה והכשל הטכני התמידי...

...שקלתי לחזור לכאן. לכן פתחתי בסדרה של בדיקות מקדמיות.
אני מניחה שאפשר לתקן 'תצוגה מקדימה' ולהתאימה לשמה, כך שעניין זה הופך זניח, במיוחד למול מה שזעזע אותי באמת, וזה – ניכוס התגיות.

לפחות בשתי דרכים התקנון שלכם-עצמכם מגדיר את התוכן כשייך לבלוגר. וזה נכון וראוי, היות והתוכן אכן שייך לבלוגר היוצר, וצריך להיות מוגן גם בזכויות יוצרים.
התגיות, הנובעות מהתוכן ומתייחסות אליו, מהוות חלק בלתי נפרד מהתוכן. חלק אשר צריך להישאר לשיקולו הבלעדי של הבלוגר היוצר, הבעלים של התוכן (אפילו יכולתי לומר – הבעלים החוקי של התוכן).

מעבר לאמור, יש כאן גם פגיעה ברוחו (לפחות) של עיקרון חופש הביטוי.
אדם לא יכול להרגיש חופשי להתבטא, ליצור ולכתוב, אם בירכתי תודעתו מרחפת הידיעה כי יהיה עליו לבקש רשות מגורם חיצוני.

כל עוד זה המצב הקיים, אין סיכוי שאחזור אל התפוז, וכל בדיקה נוספת שלי פה מיותרת.

הי אורגת, הדיון על התגיות הוא לא חדש...

אנ מבינה מדוע את נרעשת אבל את חייבת להבין שהמהלך של סינון התגיות הוא לא נגד הבלוגרים, אלא נגד עשרות היוזרים הפיקטיביים שמספימים את הבלוגיה שלנו ברשומות פרסומיות. אותם ספאמרים גם מתייגים תגיות והתפקיד שלי הוא להדוף כל ניסון מצידם להיכנס למאגר ולשמור על איכות מאגר התגיות.
אני מאשרת כל תגית של בלוגר לגיטימי בלי להיכנס לשאלות, ברגע שזה מגיע מיוזר אמיתי התגיות שלו מאושרות על ידי ובזמן קצר, עליי להוסיף.
אם את רוצה לדון בכך בטלפון אשמח ליצור עמך קשר

שרון

L אורגת

New member
זה לא עניין חדש גם בעולם כולו, לא רק כאן

אם כי בעולם מסננים את הספאמרים, לא את היוזרים.
וגם זה לא חדש – שהגישה התפוזית הפוכה.
כמו למשל הרעיון הזה להוריד כל דבר מהפורומים ולהפוך אותו לפרטי...

לצערי הרב, תגובתך זו די מיותרת. הזדמנתי לכאן מדי פעם בשלוש וחצי השנים האחרונות, כך שלא גילית לי משהו שלא ידעתי. אבל במקביל, התעלמת מהתגובה שלי בכללותה (תגובה ממישהו יותר מוסמך ממך הייתה מתקבלת בהערכה רבה יותר).
ובמיוחד התעלמת מהשורה התחתונה בתגובתי.

שבת שלום לך.

אורגת יקרה קודם כל הצעתי לך להעמיק את הדיון ולא בהתכתבות

כדי לרדת באמת לסוף דעתך, לקבל תמונה מלאה יותר על הניסיון והחוויה שלך בתפוז. אנו קיימנו גם מספר פגישות עם בלוגרים שרצול הביע את דעתם על תפוז וקיבלנו הרבה ביקורת בונה. אבל צריך לדעת גם להקשיב חזרה...
לידיעתך אני מנהלת הבלוגיה מעל לשנתיים, הגעתי בדיוק במעבר לבלוגיה החדשה, זו ששמה סינון על התגיות. כך שמישהו מוסמך יותר אולי מרוויח יותר אבל בטוח לא מכיר כמוני את המערכת וזה קצת מעליב שתשובתי אינה מספקת אותך כי אני "רק" מנהלת הבלוגיה.
אני מזמינה אותך שוב לדבר בטלפון ומעבר לכך אני לא רוצה להתייחס כי לא מתאים לי שאת כותבת אחר כך שתגובותיי מיותרות
שבת שלום גם לך, שרון

L אורגת

New member
ההיבטים שהעליתי – זכויות יוצרים וחופש ביטוי,

מהם התעלמת לחלוטין, קשורים יותר למדיניות תפוז מאשר לניהול הבלוגיה בפועל.
לא הייתה לי שום כוונה להעליב ואני מתנצלת על אי הבהירות. ומצטערת גם על כך שלא ראיתי את הודעתך אתמול.
אבל מדיניות תפוז חלה עליך. לכן אינך יכולה להסביר למה נקבעה כפי שנקבעה, ו/או האם בכלל התייחסו אל זכויות יוצרים וחופש ביטוי בזמן קביעתה.
(חוץ מזה שגם אני אנושית וגם בעיניי לא מוצא חן כשמתעלמים מהיבטים שחשובים לי).

התנגדותי לפרטיות במקרה זה נובעת בעיקר מכך שהדיון צריך להיות פתוח לכל בלוגר נוסף היכול להתעניין בנושא.

בוקר טוב.

הי אורגת אני מקבלת את ההתנצלות ומבינה את הבעיה של חופש

הביטוי. הבעיה שאנחנו מתמודדים איתה היא של ABUSE של חופש הביטוי על ידי אותם ספאמרים ולצערי הבלוגרים משלמים את המחיר. כעת הפיתרון הוא כפי שהצעתי להשלוח אלי את התגיות ואני כמובן מאשרת ללא עוררין.

יש לנו רעיון עתידי לפתח אולי אפשרות שבלוגרים "כשרים" יוכלו להגיש תגיות ללא סינון ויוזרים אחרים יעברו את הסינון שלי. אך כאמור כרגע זה רק בגדר רעיון ועוד לא הגיע לביצוע.
תקנון תפוז נקבע הרבה לפני שהגעתי וגם בימים בהם האינטרנט היה מקום תמים יותר (אחרי הכול, תפוז קיימים כ-20 שנה..), המציאות הנוכחית הכריחה אותנו לשים חסמים שפוגעים במקצת בחופש של הגולשים, אך אני חושבת שיש הגבלות מסיבות דומות גם באתרים אחרים, לדוגמה בפייסבוק.
מקווה שתשובתי מצליחה להניח ולו במקצת את דעתך.
שבת שלום
שרון

L אורגת

New member
הבנתי את הבעיה שלכם בביקורים מקריים שלי פה

ועדיין, ב-וורדפרס, למשל, מצאו דרך אחרת להתמודד עם מי שמנצל לרעה את התגיות. אין לי מושג איך, אך כל התייחסות שמצאתי אצלם לעניין פרטה רק שבלוג כזה לא ייראה לעיניי כל השאר.
בכל מקרה, ולא בגללך, לא אחזור לכאן.
היי שלום.
(אגב, מאד מצא חן בעיניי שהתייחסת גם בשישי. בהצלחה לך בהמשך).

למעלה