בלוג חדש על אוכל תאי ותאילנד בכלל

סאנוק

New member
בלוג חדש על אוכל תאי ותאילנד בכלל

פתחתי את "סאנוק", בלוג על אוכל תאי ועל החיים בתאילנד באופן כללי. מאוד אשמח אם תבואו לבקר, תתרמו מהידע שלכם ותתקנו אותי כשאני טועה. (עדי)

rambling

New member
../images/Emo207.gif

אולי נתחיל איזה שרשור אוכל קליל? משהו כמו מאכל הכי אהוב (כן כן אני יודע שזה קשה) ומאכל שלא מוכנים לגעת בו. בשבילי: 1. מאכל הכי אהוב (כרגע, זה משתנה): Sai oua הנקניקיה האיסאנית. מזכיר לי קצת צ'וריזו / מרגז. 2. מאכל שאני לא אגע בו: דייסת אורז, כזאת שתאילנדים אוהבים לאכול בבוקר. אני לא סובל דייסות
לעדי - מז"ט על הבלוג החדש. מעניין לקרוא.

Benkok

New member
הנושא האהוב עליי...

מאכל אהוב - דים סאם (הדאמפלינג, לא המתוקים הסינים...). תנו לי את כל העגלה של הMK בשבת אחר הצהריים ואני אדם מאושר... לא נוגע גם עם ציין לייזר - סום-טאם

drdavid

New member
דים סאם

בת הזוג שלי מביאה דים סאם מאיזה מקום שקרוב לבניין IBM וידוע באיכות הדים סאם שלו..... באמת טעם גן-עדן וטוב יותר מכל המקומות בהם אכלתי.

סאנוק

New member
מאכל אהוב/שנוא

תודה על המז"ט. גם אני לא מתה על דייסת אורז (Jok), אבל מרק אורז קאו טום זה ממש אחלה. מאכל אהוב (כרגע): קה מו (Ka moo), רגל חזיר מבושלת בציר דליל וכהה בטעם קינמון, עם חתיכות קטנות של כרוב כבוש, מוגש על אורז כמובן. חולמת על זה בלילה. מאכל לא אהוב: במבוק מוחמץ וכל מה שעושים איתו. יש לזה טעם של דיזל. אגב, נדמה לי שהנקניקיה שציינת היא מצ'יאנג מאי, לא מאיסאן. אני דווקא מעדיפה את האיסאניות (Sai krok).

דווקא ציינת את שני המאכלים הכי אהובים עליי

שעל שני מאעלים שאת לא אוהבת JOK ובמבו אתמול אישתי בישלה במבו בקארי אדום אם חלב קוקוס אחחח איזה מעדן (למרות שבפעם הראשונה עמדתי להקיא אבל נתתי לזה עוד צאנס והיום זה אחד המאכלים האהובים עליי)

drdavid

New member
מאכל אהוב

אני מאד אוהב את ה Pla Kapong Pao Gliuea (ולא את הדגים הפשוטים - Pla samri אני חושב, שמוכרים בשווקים). מאד אוהב Yum Tale בתנאי שעושים אותו טוב וכן Ko moo yang עם איזה Som Tam בצד. גם אני אוהב את ה Khao Tom tale ואוכל מספר פעמים בשבוע בבוקר.

prizman

New member
שאלה טובה

אין מאכל אהוב, גם אצלי זה משתנה, כרגע אני בקטע של דגים מאודים על שלל הרטבים. ככלל ההעדפה שלי היא למסעדות סיניות/תאיות ע"פ תאיות טהורות, נוצרים שם שילובים מעניינים. מאכל שלא אגע בו, אין כזה אוכל הכל. יש כאלה שמעדיף להימנע מהם כמו המרק המורכב מחלקי פנים של חזיר. חברתי דווקא מתה עליו וכשהיא מזמינה אין לי בעיה לאכול כמה כפות. ובכל הצניעות, גם היא וגם אני מעדיפים את הבישול שלי. הרבה פעמים כשאני רוצה לצאת למסעדה היא מבקשת שאני אבשל. היום בתפריט תבשיל זנב שור.

drdavid

New member
תשובה טובה

כדאי שתקרא פעם על המושג Kreng Jai ואולי תבין את חברתך יותר. ממנה, ובשפה התאילנדית, שמענו דברים שונים לגמרי. אם מעניין אותך לדעת, שאל אותי בפרטי..

ddevill

New member
שלמה

אחי, שתה עוד בקבוק ויסקי וספר לנו עוד כמה פנטזיות שלך

גם בהונג קונג הקונג'י מזעזע

הוא דייסת האורז בגירסה המקומית, ואם אני לא חולה מת, אין מצב שאני אגע בזה. מאכל אהוב - הסטייק במורטונס\רות' כריס נחשב?

צל"ש הערה ובקשה !

ראשית ,הצל"ש! אחלה בלוג ! באמת חסר אחד כזה - עלי והצליחי אני בטוח אבוא לבקר ולהתעדכן. הערה : אני מתאר לעצמי שלא הצלחת למצוא URL (כתובת דומיין) פנויה המכילה SANOUK על צורותיו מיכוון שזו מילה כה פופולארית . אבל בכל זאת אולי כדאי לחפש ב CO IL מיכוון שיש בעיתיות עם שם אתר שונה מURL . אנשים לא זוכרים איך הגיעו לאתר אחרי הפעם הראשונה וכשהם ירצו לחפש אותך הם יקישו סאנוק בגוגל ולא ימצאו . (בתקווה שעם קידום טוב הם כן ימצאו את "סאנוק" בעברית). בכל מקרה לשיקולך. בקשה: (תחינה) אני חולה על כל מנה כאן - אין לי מושג איפה להשיג אותה בבנגקוק ולמעשה נתקלתי במנות האלה בכל מיני מקומות שאינני זוכר איך הגעתי אליהם. אולי תפרסמו מה המסעדות המועדפות עליכם בבנגקוק?

סאנוק

New member
תודה

על המחמאות, שימחת אותי. בעניין שם הדומיין, סאנוק.קו.איל דווקא היה פנוי, אבל אני ממש לא מתה על סיומת co.il ובטח שלא רואה סיבה לשלם יותר בשביל הזכות לשם מתחם ישראלי. (סאנוק.קום הוא אתר תאי גדול וותיק). ממילא היום צריך פחות ופחות לסמוך על הזיכרון כדי להגיע לאתר שאוהבים - יש מיליון דרכים לעשות את זה (למשל לעשות מנוי על הרסס באתר) גם אם הזיכרון בקרשים. בכל מקרה, אם תחפש סאנוק בגוגל ישראל, תמצא אותי בלי בעיות. (עדי)

את צודקת מליון אחוז בקשר למחיר

הדומיינים הישראלים הוא בעיקר מחיר פוליטי שנובע משחיתות בתחום. ואני קניתי דומניים ישראלים רק כאשר כלו כל הקיצין. בכל מקרה ...רק לאחר מכן הבנתי שאת "ברכה גולשת"!
אז איו צורך להסביר לך על המדיה .. איפה נעלמת? עדיין גרה בקו צ'נג? אחד הדברים הכיפיים בבלוג זה חלון "חדשות הפאלנג" . עלי והמשיכי.

drdavid

New member
מסעדות בבנגקוק

יש בבנגקוק מסעדות מעולות ולא יקרות. הבעיה העיקרית היא שהן לא נמצאות באזורים המתויירים אלא בשכונות התאילנדיות כך שלא כל כך נגישות לתיירים. אופי החיים בתאילנד הוא שהתאילנדים אוכלים בעיקר בחוץ. את ארוחת הצהריים הם יאכלו ליד המשרד ובערב תצא כל המשפחה למסעדה השכונתית האהובה עליהם. מכיוון שלקוחות המסעדות השכונתיות הם תושבים מקומיים ולקוחות קבועים - רמת האוכל בהן גבוהה בהרבה מהמסעדות המתויירות והמחירים נמוכים בהרבה. קשה להמליץ לך כי זה תלוי היכן תתגורר ודורש גם היכרות טובה עם העיר (תצטרך לכוון נהג מונית לשם). העצה הטובה ביותר היא שלאחר שתתמקם, שאל את הדיירים התאילנדים היכן מומלץ לאכול בסביבה. אחת המסעדות שאני יכול להמליץ לך נקראת Retro Cafe - נמצאת על שפת אגם מלאכותי במרכז הקונגרסים ע"ש סיריקיט, ממש במרכז העיר, סמוך מאד לצומת סוקומוויט-אסוק. המסעדה מפתיעה מאד בגודלה, עיצובה, ברמת האוכל ובמחירים הזולים שלה. הכניסה היא דרך שער 4.

מעולה -!

רשמתי. דרך אגב - אתם הולכים לירוק ולזרוק עלי נעליים - אבל אחת המנות האהובות עלי בעולם - והייתי בהרבה ממנו - היא מן מרק רגל חזיר ירוק וחריף פצצות בפוד קורט המעפן של הפאנטיפ פלאזה . זהו אמרתי את זה

drdavid

New member
מסעדות בבנגקוק

ה Retro Cafe היא אחת המסעדות היחידות על רמה טובה במרכז העיר. המסעדות השכונתיות שהזכרתי עולות עליה בהרבה - אך אליהן מישהו צריך לקחת אותך ביד ...
בכל מקרה - זו מסעדה טובה בהחלט ושווה.

עכשיו רק צריך למצוא את היד

של מי שיקח אותי ...... מקווה שלא בסיר ....... אוקי מה לדעתך\כם המסעדה ההודית הטובה ביותר שנתקלתם בה בBKK? אני אכלתי בDOSA KING איזה פעמיים (שבסוקומוויט) ולא נפלתי בכלל בכלל .

למעלה