בלוג לגויים

פגעסוס

Well-known member
בלוג לגויים

חנן כהן קיבל בקשה מעמירה אל חוסייני, לסייע במציאת בלוגר שיסכים לסכם את הבלוגים הישראליים עבור שאר העולם. אז ראשית כל, אם מישהו רוצה וחושב שהוא יכול להתמיד בזה, אתם מוזמנים לפנות לחנן לפרטים. שנית, אתם חושבים שניתן לסכם את הבלוגים הישראלים? אתם חושבים שסיכום כלשהו ייתן לחיים בארצות אחרות תמונת מצב אמיתית? חצי אמיתית? לדעתי, בסופו של דבר סיכום יכלול רק דברים שגם ככה מופיעים בעיתונות. מה לעשות והישראלים אוהבים לכתוב על מה שהם קראו בעיתון ועל כמה שמדינה שלנו חרא. אולי פה ושם יהיו גם נושאים שונים (בעיקר תהיות של בלוגרים על בלוגים וכדומה) אבל אני חושש שתהיה חפיפה גדולה מאוד, ובמצב כזה הביצוע הוא די חסר טעם. מה דעתכם?

כן בד"כ יש חפיפה.

קשה לסכם את כל הבלוגרים הישראלים, כי יש המון וכל אחד חושב אחרת לגמרי.

ayala26

New member
הרעיון הזה מלכתחילה

נוגד את ההנחה שסיכום כזה יתן לחיים בארצות אחרות תמונת מצב אמיתית... הרעיון מניח שישראלים זו קבוצה אחת, שחושבת אותו דבר, שכותבת אותו דבר ולא, אני ממש לא חושבת שישראלים כותבים רק על מה שבחדשות ושכולם חושבים שהמדינה שלהם חרא.. לדעתי סיכום כזה הוא בדיוק מה שאני מצרה עליו! הוא חוטא לדעות קדומות והכללות. אם כבר אז הסיכום שלי יהיה: לא ניתן לסכם את הבלוגים הישראלים. הישראלים שונים מדי זה והבלוגים שלהם גם.

דם דם

New member
אם היו מתמקדים בנושא ספציפי

למשל אקטואליה או אהבה או משהו מהקטגוריות אז היה אפשרי לנסות לסכם על מה מדברים הבלוגים בארץ אבל רק אם היה התייחסות לקטגוריה מסויימת. כי כמו שאמרת יש הרבה בלוגים וכול אחד שונה זה מזה. אי אפשר לחשוב שכ100 אלף בלוגים בארץ (בערך) יביעו את דעתם של שבעה וחצי מיליון ישראלים יהודים ונוכרים יחד. בלתי אפשרי

ע ל ו מ ה

New member
לדעתי, גם אם יהיה כזה סיכום

הוא יסכם את אחת מבועות הבלוגים ורובינו נרגיש שהוא חוטא לדעתנו על איך שהסיכום צריך להיראות. כמות הבלוגים בארץ גדולה מאד, ולא נראה לי שאפשר לכסות אותה באמת. אם היו לוקחים את כל הטקסטים שנכתבו ביום אחד ברשומות בכל הבלוגים בארץ והיו מריצים על זה איזו תוכנת ניתוח - כזו שתחפש טרנדים או נושאים עיקריים, סביר להניח שהיה קורה בדיוק מה שאתה אומר - הטרנד או הנושא השולט היה זהה למדובר בחדשות. זה עדיין יכול היה להיות מעניין, כי אולי אפשר היה להביא כמה פרשנויות מרעננות מהשטח, אבל זה היה ראייה מאד צרה. כיוון שאני בספק אם מישהו ייקח כזו תוכנה אלא לכל היותר יבלה את יומו בטיול בבלוגים, הרי שאני מאמינה שהוא יכיר את הבלוגים שהוא מכיר ואוהב (למה נראה לי שהם יהיו בועת הבראנז'ה?) ואז הדיווח יציג רק את הבלוגים שלהם ולא את כל הבלוגים הישראליים. גישה שהיתה יכולה לתת הצצה אמיתית לבלוגים הישראלים היא גישה שמראש מרימה ידיים מפאת הצפת המידע וכלל לא מנסה "לסכם" את הבלוגים, אלא רק לתת היכרות אליהם. גישה כזו היתה בוחרת בכל יום רשומה לגמרי אקראית שפורסמה באותו יום ומתרגמת אותה לשפות אחרות כלשונה. גישה כזו ממש ממש לא תאפשר תמונת snapshot של הבלוגים הישראלים, אבל מעקב אחרי הבלוג הזה יגלה לעולם דברים מעניינים ואמיתיים על הבלוגים בישראל ודרכם על הישראלים בכלל.

ע ל ו מ ה

New member
אגב, זה מזכיר לי את העיתונאי

של רויטרס ב-Second Life. כתב "וירטואלי" שמבלה את יומי ב-SL ומדווח על החדשות שהוא רואה שם. מעניין לעקוב ולראות איך הוא בוחר את המקומות לבלות בהם ואת החדשות לדיווח. הרי ברור שאינו יכול להיות בכל מקום בכל זמן. את המציאות מכסים עיתונאים רבים והם גם משתמשים בקשרים שלהם כדי להשיג ידיעות. במקרה של עיתונאי בודד, ברור שאי אפשר לכסות את כל התמונה.

דם דם

New member
למה לחטט לנו בתחתונים

לסכם בלוגים לאנגלית בשביל חו"ל נו באמת.... אחרי הכול חתך הבלוגים בארץ מאופיין אותו דבר כמו שהוא מאופיין פלוס מינוס בחו"ל אם זה בני/בנות נוער שטותניקים ושובבים שכותבים כול מיני שטויות וחצי מהכיתה שלהם מנויים אצלהם בבלוג או אם זה כול מיני בעלי השכלה ותבונה שכותבים בלוג מעמיק עד כדי כך שאני כבר שוכח על מה מדובר או בלוגים של אהבה/גאווה/נשואים/סקס ועוד כול מיני מה שכותבים בארץ כותבים גם בחו"ל...רק שאצלהם זה בלועזית
אולי אותה גברת חוסייני מתכוונת לבלוגים של אקטואליה וכאלה. בעיקרון הייתי ממליץ לאדון כהן לדחות יפה את ההצעה מי יודע איזה סתם ברדק זה עלול לגרום.

דם דם

New member
תחתונים...חיטוט ../images/Emo2.gif

זה נשמע יותר מידי חודרני חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח

TaxiMedia

New member
אפשר להרים את הכפפה

מבלי לעשות את כל השגיאות הנפוצות שכתבת כאן. אם לא יעשו לא נדע, נחכה ונראה

דנטל

New member
אי אפשר לעשות סיכום ראוי

כל סיכום שיעשה יפספס המון ויחטיא את המטרה. צריך לקרוא המוני בלוגים בשביל סיכום כזה וזה פשוט לא בר ביצוע מוצלח.

פגעסוס

Well-known member
אין משהו שונה

זה בשביל אתר שמסכם את הבלוגים של המדינות (או האזורים... לא בדיוק הבנתי).

ע ל ו מ ה

New member
האתר כבר קיים?

אפשר לראות כדי להתרשם איך ארצות אחרות מסוכמות? האם ניתן להבחין בהבדלים בין התבלגות בארצות שונות שכבר מסוכמות? האם זה נראה לנו שונה ממה שקורה בארץ? בסה"כ אנחנו יודעים שאנחנו שונים מארצות אחרות (והן שונות זו מזו). פה יש יותר פתיחות, יותר חום, אולי גם יותר חמימות מוח. סביר להניח שהבלוגים שלנו כן שונים משל אחרים. השאלה אם אפשר לתפוס את השוני הזה כשמסכמים, ו... אם אנחנו מעוניינים לתפוס אותו.

למעלה