בלוג ? HELP

לביא51

New member
בלוג ? HELP../images/Emo4.gif

אני חדש במערכת - מישהו מוכן להסביר לי מה זה בדיוק בלוג ? מה כדאי, רצוי מותר או אסור לעשות עם בלוג ? תודה מראש .

יומן פרטי שניתן לתגובה וחיפוש (גוגל

אנשים כותבים בלוג כמו שהם כותבים יומן במחברת. רק יותר מוחצנים ויותר אנונימיים. את המחברת שלך אם מישהו ימצא - קרוב לוודאי שידע שהיא שלך. את הבלוג שלך רצוי שכמה שיותר אנשים ימצאו, יקראו ויגיבו. קרוב לוודאי שאף אחד לא ידע מי אתה בבלוג שלך. השם והפרטים חסויים. יש בלוגים מסוגים שונים. יש בלוגים פוליטיים, בלוגים מקצועיים, בלוגי חדשות וכו'. בלוג יכול להיות באמצעות אתר פרטי (ואז אולי פחות אנשים יגיעו אליו) או תחת חסותו של אתר גדול שמרכז בלוגים כמו תפוז או ישראבלוג של יריב חבוט. אתה יכול למצוא כאן בצד שמאל הדרכה על בלוג שכתבתי פעם.

איה@

New member
בואו נעשה קצת סדר../images/Emo26.gif

כי נראה לי שנוצר קצת בילבול בנושא. יש בלוגים - ויש יומנים אישיים מה ההבדל? אז ככה: יומן אישי (ברשת) - הוא בדיוק כמו יומן שכותבים במחברת, ומתאר חוויות אישיות - רק שהוא מפורסם ברשת וכולם יכולים לקרוא ולהגיב בו. בלוג - שמקור שמו הוא: WEB LOG כלומר דפי רשת הוא אתר אישי שכתוב בצורה כרונולוגית (כמו היומן) רק שכותב הבלוג נותן קישור לאתר ו/או לתמונה ו/או לבלוג אחר וכו' על הנושא שהוא כותב בבלוג בד"כ הנושאים הם פחות אישיים - ויותר על נושאים כללים. כל הרעיון בבלוג הוא - "לפתוח" את האינטרנט בפני הגולשים - להציג להם אתרים חדשים - לפתח דיונים דרך התגובות על נושא שנכתב בבלוג שמבוסס על קישור לנושא מאתר אחר. הבלוגרים ה"טובים" הם חפרפרות - שמוצאות קישורים מענינים - ומספרים על כך בבלוג שלהם לטובת הגולשים, יש בלוגים בחו"ל שכשאני נכנסת לאחד מהם לוקח לי שעות לצאת משם כי מקישור שהוא נתן אני עוברת לקישור אחר וכו' - וכך מגלה מידי יום עולמות חדשים והכל דרך האינטרנט והבלוג. אז אני לא עושה כאן "העדפה" - ויש יומנים אישים שאני מאד נהנית לקרוא אבל אנא - תלמדו לעשות את ההפרדה הזו - בין בלוג ליומן אישי.
איה.

כן, בואי ננסה לעשות סדר

אבל דווקא בתחום הזה נראה לי שהבלבול הוא כבר לא בתחום המושגים מזמן. אני יודע שאת הרבה יותר וותיקה ממני בתחום הבלוגים אבל תסכימי איתי שהבלוגרים בכלל לא מודעים להבדל המילולי הזה והם פותחים בלוג בשביל לכתוב בו יומן אישי ופותחים בלוג בשביל לכתוב בו בלוג כמו שתיארת והם גם פותחים בלוג בשביל לכתוב בו גם יומן אישי וגם קטעי בלוג, הכל ביחד. דווקא לגבי הבלוג שלך לא הצלחתי למקד את ההגדרה שלו. הוא נראה לי באמת יותר דומה לבלוג אבל אני חושב שהיו בו גם קטעים אישיים. האמת, שעוד לא נתקלתי בבלוג שהוא לא יומן אישי. אני יודע שיש, כפי שכתבתי יש בלוגים פוליטיים ויש בלוגים מקצועיים ויש בלוגים חדשותיים אבל מתוך כלל הבלוגים הישראליים לפחות גם אלו שעוסקים בקישורים ומצרפים תמונות וכו' עדיין כותבים מפעם לפעם קטעים מאד אישיים. והנה 2 בלוגים כאלה לדוגמא: האחת לולה גם בבלוג שלי אני מערבב בין קטעים אישיים, קטעים מקצועיים, קישורים כלליים, קצת פוליטיקה, כלכלה ומלחמה בחברות ענק (ראי העזרה שלי ללדרמן) אז איך נקרא לכל בלוג כזה: יומן אישי או בלוג?

ח מ ד ה

New member
דעתי היא שהגבולות כבר מזמן התטשטשו

וקשה היום לדבוק בהגדרה המקורית של בלוג או יומן רשת. הכל נהיה סמטוחה אחת גדולה, וזה היה טבעי וצפוי. אני מעולם לא קיבלתי את החלוקה וההגדרה של בלוג לעומת יומן וההפך. כל כתיבה ברשת היא כתיבה אישית - אפילו אם וכאשר אתה כותב על נושא מקצועי, אתה מביא אותו מן הזווית האישית ומקפל לתוכו את דעותיך והשקפותיך וכו'. הבלוג הפך להיות 'טור אישי' של כותב ברשת, מין בית הוצאה לאור קטן שכל אחד יכול לפרסם בו תכנים ככל העולה על רוחו. אז יש כאלה שכותבים על מה אכלו ומה שתו ומה אמרה להם החברה שלהם, ויש כאלה שמהגגים על עניינים פילוסופים ברומו של עולם. שניהם בלוגים. כולם נהיו מין יאיר לפידים או אודטות, בלי עורך על הראש.. ולו היו השניים האלה כותבים למשל בישראבלוג, את אותם תכנים שהם כותבים בעיתון, אי אפשר היה לקרוא לזה בלוג? הקיצר, לא חשוב איך קוראים לזה. העיקר שמה שכתוב יהיה מעניין, ואת זה קשה מאד מאד מאד מאד לעשות. חמדה

איה@

New member
שניכם צודקים ../images/Emo26.gif

אכן הגבולות התטשטשו... ועמית - אתה צודק - אני באמת הולכת על הגבול הדק אצלי. אבל בכל זאת משהו מפריע לי עם ה"בלוגים" של "קמתי - ציחצחתי שיניים"...וכו'.

לא צריך להפריע לך. פשוט אל תקראי

הבלוגים האלה אכן לא כל כך מעניינים. יש לי כאלה 2 מחברות עבות של יומן מגילאי התיכון. הייתי ילדותי מאד וטיפשי. אכן, אני צריך לנבור הרבה ביומן של גיל 14 כדי לשלוף משם קטע "נורמלי" אבל האיכות של הבלוג מסוג קמתי צחצחתי שיניים וכו' אינה קשורה לדיון על ההגדרה וטשטוש הגבולות. יש בלוגים מדהימים של "קמתי צחצחתי שיניים" והם כמובן ברובד הרבה יותר עמוק של החיים. יש לי כאן המלצה על בלוגרית בשם PEMA שמשתשמש בשפה מדהימה וסגנון מרגש לתאר חוויות לפעמים טריוויאליות מחיי היומיום. בוקר טוב

למעלה