בלוג MMA: אדגר חדש

בלוג MMA: אדגר חדש

מינוטארו נוגיירה מככב בריאליטי ומקבל הזדמנות אחרונה לחזור לתמונת האליפות, פרנקי אדגר בקרב ראשון במשקל נוצה

קריאה מהנה

moriarty

New member
למה אתה בעד אדגר?

אני שונא אותו. לוחם משעמם ונודניק, לא יודע להפסיד בכבוד. כמה פעמים צריך להוריד אותו בנוקדאון כדי שהוא יבין את הקטע?

Luke R

New member

כי

הוא מתאבק מצויין, יש לו אחלה ג'יו ג'יטסו וסטרייקינג לא סטנדרטי ומעניין
והכי חשוב יש לו את מה שאי אפשר ללמד - לב.

כשהיה אלוף (וגם בקרב האחרון מול בנסון) הוא היה ענק (באופי ובביצועים) בקטגוריה של ענקים (פיזית). הוא אחד האלופים היחידים
בהיסטוריה שהיה הקטן ביותר (כמו קוטור ופידור) ולא נהנה מיתרון גודל מובהק (סילבה, פן, סיינט פייר, ג'ונס).

למי הוא לא יודע להפסיד בכבוד? אם אתה מדבר על הקרב הראשון עם בנסון, אפשר לדבר על זה.
אם אתה מדבר על הקרב השני, אפשר לדבר על זה הרבה פחות היות ורוב האנשים (לוחמים, עיתונאים וכו') חושבים שפרנקי ניצח.
גם הנתונים מצביעים על ניצחון לאדגר ולכן ה"בכיינות" באה במקום.

עמידה

מכות משמעותיות: בנסון 64 – אדגר 66
מכות לגוף: בנסון 14 – אדגר 18
מכות לרגליים: בנסון 17 – אדגר 22
מכות לראש: אדגר 30 – בנסון 36
סה"כ מכות: בנסון 67: - אדגר 70

קרקע

בנסון: ניסיונות הטלה 1 – הצלחות 0
אדגר: ניסיונות הטלה 2 – הצלחות 2

ניסיונות הכנעה

בנסון: גליוטינה 1
אדגר: גליוטינה 2

moriarty

New member
לא התכוונתי לזה

כתבתי "לא יודע להפסיד בכבוד" בתור חצי בדיחה על זה שהוא תמיד חוטף וקם.

בדיחה או לא בדיחה, אני לא סובל אותו, ואני מת על אלדו, במיוחד אחרי הקרב עם הומיניק. ראיתי את הקרב אולי 10 פעמים. בניגוד למה שג'ו רוגן אמר לדעתי אלדו שלט בעמידה, וההגנה שלו נגד סטרייקינג היתה מרשימה מאד. אחד הלוחמים האהובים עלי ביותר היום.

fatnoam

Active member
אדגר לוחם חלש מאוד

ההודעה שלך אגב, ממחישה את זה.

שמת כאן את "הניקוד" שאדגר צבר. וזה מה שהוא עולה לעשות - לצבור ניקוד.

שיעלה להילחם.

אחרי הקרב הראשון מול בנסון שהוא הפסיד, הוא אמר בראיון לרוגן "חשבתי שניצחתי, הפלתי אותו יותר פעמים". כל הפרצוף שלו מפוצץ בדם, בנסון נראה כאילו הוא בכלל לא התאמץ. בנסון בעט לו בכל חלק בגוף, ורק בגלל ראש קשה וכנראה חלול, אדגר הגיע לסיום הקרב. והוא חשב שהוא ניצח, כי הוא הטיל יותר. אגב, אם תספרו את השניות שאדגר הצליח להחזיק את בנסון על הרצפה, לא תגיעו לדקה.

אדגר היה האלוף הכי חסר יכולת והכי פחות דומיננטי בהיסטוריה של הארגון. הוא לא שלט באף קרב בו הוא נלחם, להיפך - הוא נשלט בדומיננטיות כמעט ע"י כולם. זה שהוא הוציא מאיפשהו נוק אאוט למיינארד או עייף את פן עד שהשני החליט להפסיק להילחם, זה כל הכבוד. אדגר הוציא את המקסימום בקריירה מהמינימום כשרון שלו.

cat food

New member
אני ממש מתקשה להבין

איך אתה אוהד של הספורט הזה.
MMA זה ספורט תחרותי. כמו בכל ספורט תחרותי נכנסת אסטרטגיה וטקטיקה וגם ניקוד מן הסתם. כי זו השיטה להחליט מי ניצח, קבוצה א או ב.

הטיעון שלך על "משחק מלוכלך" = ניסיון לנצח בניקוד קיים אולי בגלל ששיטת הניקוד היא סמויה ולא גלויה וכאן אני מסכים שקיימת בעיה. אם היה ברור שהטלה שווה כך וככה ניקוד זה יכל לחסוך לנו הרבה מאמץ. אבל הניקוד הוא לא רק אפור ולא ברור הוא גם לא מוצג לנו בתור צופים.
עם כל זה, אני לא חושב שרק נצחונות בנוקאאוט, או רק קרבות פרועים all out זה מה שMMA מייצג.
בדיוק על זה רוי נלסון יצא על דיינה ווייט בפרק הראשון של TUF16. ואני הכי מסכים עם רוי בקטע הזה, אין בעיה שלוחם קודם ידאג לניצחון ורק אחר כך יחשוב על לסיים את הקרב. אין בעיה לנצח בניקוד או באסטרטגיה. ורוי הוא עוד לוחם שרק תמיד הולך קדימה.
הקשקוש של דיינה על "don't leave this in the hands of the judges" הוא טיעון ריק מתוכן.

fatnoam

Active member
הסבר

דבר ראשון אני לא נגד ניקוד. לדוגמא אני מאוד אוהב את GSP, שבפעם האחרונה שהוא סיים יריב הייתי עוד חייל אני חושב (היום שנה רביעית בהנדסה באונ').

בכל מקרה, אם נשווה את אדגר ל-GSP:
GSP בהחלט פועל על ניקוד. אבל, הוא מפגין דומיננטיות. כשהוא בקרב עמידה, הוא טוב מהיריב, גם אם המכות באות עם פחות עוצמה. כשהוא מטיל לוחם על הקרקע, הוא משתלט עליו ועובד יפה מהטופ פוזישן.
אדגר מטיל לוחם, וכאילו חושב לעצמו "הנה עשיתי את שלי צברתי נקודה". הוא לא משתמש בהטלה בשביל לשלוט בלוחם או לפלס את דרכו לניצחון. הוא זז כל הזמן ונכנס ונותן ג'אבים לא בשביל לסיים את היריב, אלא לקבל עליהם נקודות. 95% מהמכות שהוא מוציא בקרב הן חסרות משמעות לחלוטין.
מעבר לזה, בתור אלוף אני חושב שאתה צריך להיות דומיננטי. יש סיבה למה אתה אלוף, למה אתה הכי טוב. תאר לך שבכל משחק טניס פדרר היה קרוב 2 נקודות משחק מהפסד. תאר לך שבכל כדורגל קבוצות היו מתעללות בברצלונה, רק כדי להפסיד מקרן בדקה 90. שאתה הכי טוב, אתה צריך להראות שאתה הכי טוב בכל שניה בקרב, אתה צריך להפגין שליטה ביריב, לכפות עליו את הסגנון שלך, ללחוץ על החולשות שלו.
אני מעריץ כמעט את כל סוגי הספורט, כדורסל בכל רמ"ח איבריי, כדורגל, טניס, כדוריד, ג'ודו כל מה שתחשוב עליו. מעולם לא ראיתי אלוף כל כך חלש באף ענף ספורט. אלוף שבאופן קבוע נשלט בידי היריבים שלו. אלוף שגם אם ניצח זה היה נראה בפוקס, או אפסט, מאשר תוכנית פעולה שיושמה בהצלחה.

מי שמע על הבדיחה הזו שלכל קרב שלו האלוף מגיע כאנדרדוג? מה זה השטויות האלה?

Luke R

New member
ולמרות זאת

לפי דיינה וויט פרנקי אדגר הוא P4P מס' 2 בעולם, מיד אחרי אנדרסון..
(ו-GSP טען לא מזמן שאדגר מס' 1)

fatnoam

Active member
מתלהבים מזה

שהוא קטנצ'יק ומנצח גדולים, אז אם הוא היה נלחם נגד קטנטנים כמוהו, הוא היה אונס אותם.

למעשה, הוא אולי מוריד כמה גדולים, אבל עכשיו מול אלדו הוא הולך לקבל מנה יפה של בעיטות, ולהפסיד, ואז כל הדיבורי P4P האלה יהיו שווים אפילו פחות ממה שהם שווים היום.

אל תיפלו בבלוף של אדגר. הקטן שמרביץ לגדולים זה אגדה אמריקאית קלאסית.

הוא צריך להלחם עם אנשים בגודל שלו

בכל שאר הפרמטרים הוא בסדר גמור למשקל שלו

למעלה