הסבר
דבר ראשון אני לא נגד ניקוד. לדוגמא אני מאוד אוהב את GSP, שבפעם האחרונה שהוא סיים יריב הייתי עוד חייל אני חושב (היום שנה רביעית בהנדסה באונ').
בכל מקרה, אם נשווה את אדגר ל-GSP:
GSP בהחלט פועל על ניקוד. אבל, הוא מפגין דומיננטיות. כשהוא בקרב עמידה, הוא טוב מהיריב, גם אם המכות באות עם פחות עוצמה. כשהוא מטיל לוחם על הקרקע, הוא משתלט עליו ועובד יפה מהטופ פוזישן.
אדגר מטיל לוחם, וכאילו חושב לעצמו "הנה עשיתי את שלי צברתי נקודה". הוא לא משתמש בהטלה בשביל לשלוט בלוחם או לפלס את דרכו לניצחון. הוא זז כל הזמן ונכנס ונותן ג'אבים לא בשביל לסיים את היריב, אלא לקבל עליהם נקודות. 95% מהמכות שהוא מוציא בקרב הן חסרות משמעות לחלוטין.
מעבר לזה, בתור אלוף אני חושב שאתה צריך להיות דומיננטי. יש סיבה למה אתה אלוף, למה אתה הכי טוב. תאר לך שבכל משחק טניס פדרר היה קרוב 2 נקודות משחק מהפסד. תאר לך שבכל כדורגל קבוצות היו מתעללות בברצלונה, רק כדי להפסיד מקרן בדקה 90. שאתה הכי טוב, אתה צריך להראות שאתה הכי טוב בכל שניה בקרב, אתה צריך להפגין שליטה ביריב, לכפות עליו את הסגנון שלך, ללחוץ על החולשות שלו.
אני מעריץ כמעט את כל סוגי הספורט, כדורסל בכל רמ"ח איבריי, כדורגל, טניס, כדוריד, ג'ודו כל מה שתחשוב עליו. מעולם לא ראיתי אלוף כל כך חלש באף ענף ספורט. אלוף שבאופן קבוע נשלט בידי היריבים שלו. אלוף שגם אם ניצח זה היה נראה בפוקס, או אפסט, מאשר תוכנית פעולה שיושמה בהצלחה.
מי שמע על הבדיחה הזו שלכל קרב שלו האלוף מגיע כאנדרדוג? מה זה השטויות האלה?