בלוג

lexigali

New member
בלוג

דרושים רעיונות (רציניים, רבותי!) למילה עברית.

נֵץ

New member
נו, אז אפשר לצרף לפה

גם את פוסט. למי שלא מכיר, הכוונה לקטע אחד בבלוג. (אפשר אולי להסתפק ב"רשימה", כמו באתר רשימות). "עדכון", דרך אגב, לא מתאים כי פוסט אפשר לעדכן, וזה עדיין ישאר אותו פוסט (לפחות בחלק האתרים). את ההצעה שלי לבלוג אני אשרשר בהודעה אחרת, כדי שיוכלו פה להגיב רק בנושא הזה.

גנגי

New member
שירת הבירבור?

ואם נשתמש באותן אותיות שורש של ה"בלוג" אז אני מציעה "בליגבול" - אפשר ליצור מזה אחלה פועל: לְבַגְּלְבֵּל (למשל את המוח) - מזכיר את "אבניבי אובוהבב אובותבך", שזה כבר מובחר ומשובח (מה טוב משירה עברית נישאה? אה, בלוג!) או "חשיפית" (יש חשופית ויש חשיפית, אל תתבלבלו בין השניים. את החשופית יש נשמות טובות, כמו שלילנד, הממסות במלח, אך החשיפית לא תימס ולא תתמסמס, אלא תמס לכל היותר את הלבבות) ואולי "שְפוך"? או "כנסו!!!!!1" ? או "שוּפוּני"? או אולי פשוט - "יומן-רשת"? ~(אל) תראוני שאני שחרחורת, ובואו תקראו מה אני עושה נגד זה~

נֵץ

New member
מַנְרֶשֶת

כמו blog שזה בעצם:
web + log; weblog; blog
ככה גם: יומן + רשת; יומנרשת; מָנְרֶשֶת או אולי שֶתְיוֹמָן...​

מוגג

New member
אם כבר

ניברשת

רשתן

(ר חרוקה) יומן לא ממש מתאים כאן, כי בלוג לא בהכרח מתעדכן באופן יומי, וגם באנגלים לא משתמשים ב-diary (אני יודע, אני יודע שליומן יש גם משמעות שאינה דווקא יומית, ובכל זאת..) - אז חשבתי של משהו שיותר מדגיש את הצד הרשתי, אבל עדיין מזכיר את "יומן". ולגבי פוסט - יש כבר שתי מילים שמתאימות: אשגר (א סגולה) - אבן-שושן מגדיר מילה זו כך: ידיעה ששוגרה. משלח (מ חרוקה) - הגדרה 2 באבן-שושן היא: שליחה, משלוח.

קא זו או

New member
לגבי אשגר

מילה שצלילה דוחה, יש בו סמיכות לשגל, משגל, יש בו משהו מהשמות של הפרסים ממגילת אסתר, ובכלל הוא מזכיר פעילות בהנהלת חשבונות.

n k

New member
פוסט בעברית נהוג לכנות - רשומה

לבלוג אפשר להציע את רְשוּמוֹן (כיוון שהוא אוסף של רשומות)

מוגג

New member
יש לי הצעה למילה בערבית

(בהשראת אטיוד) קוּרָן - קור קריא ברשת העכבישית.

ססילי

New member
רשתן ורשומון המוצעים, מצאו חן בעיני

אבל בלוג זה חמוד כזה, למה לשנות?

נֵץ

New member
זה בעצם נכון!

למה להבליג במילים? פשוט תְּבַלְגוּ! ופסססט... למה לא פוסט?

למעלה