המלצתי כאן על סט של BBKing
ואני חוזר וממליץ: שלום לכם. הייתי רוצה להמליץ לכם על אחד הסטים הטובים ביותר שקיימים בספרייתי. הסט King of the Blues של BB King מכיל 4 דיסקים וסוקר את ההסטוריה המוזיקלית של האומן בסדר כרונולוגי החל משנות ה-40 ועד שנות ה-90. מאוד קשה לאסוף הקלטות של קינג, מאחר והם פזורות על מאות אלבומים בעשרות חברות שונות, ורוב מה שנמצא בחנויות זה אוספים מסוגים שונים. ובכן - האוסף הזה הוא באמת יוצא דופן. 77 קטעים מתוכם 10 שירים שלא יצאו עד היום. הדיסק הראשון מציג לנו את שורשי הבלוז של קינג, החל מ- Miss Martha King דרך Three O´Clock Blues ו-Never Trust A Woman . בלוז גולמי ממעמקי המיסיסיפי. אח"כ אנו מקבלים את תחילתו של הבלוז המודרני בשנות ה-60: Tired Of Your Jive ושיר/דיקלום נפלא : Lucille בו מספר קינג, כיצד הגיטרה שלו קיבלה את השם Lucille ואיך היא הצילה את חייו. הדיסק השלישי והטוב ביותר לטעמי, מציג את הקצפת של הבלוז. כאן קינג מראה לכולם מדוע הוא המלך של הבלוז, עם שירים כמו: The Thrill Is Gone Confessin´ The Blues Hummingbird Ghetto Woman Five Long Years ולבסוף הדיסק הרביעי, הבלוז החשמלי של שנות ה-90, קלפטון סטייל הרבה דואטים. Bonnie Raitt, Gary Moore, Bono עכשיו אני אציין לכם רשימת משתתפים חלקית כדי שגם תבינו באיזו פנינה מדובר. אני מקווה שהשמות הבאים אומרים לכם משהו: Lloyd Glenn - Piano Dr. John - Keyboards Al Kooper - Piano Ringo Starr - Drums Joe Walsh - Guitar, Guitar (Rhythm Joe Sample - Piano, Keyboards Ben Webster - Saxophone ועוד הרבה, שאני לא אסיים אם אכתוב את כולם. בכל מקרה מאוד מומלץ לכל חובב בלוז בפרט ומוזיקה טובה בכלל.