בלוז

בלוז

זה אמור להיות,לפחות על פי שמו גם פורום בלוז. יש איזה עניין או שסתם אבזבז את זמנכם?

funkbass

New member
לי אישית אין הרבה דיסקים

אבל אני בכייף אשמח לקבל המלצות טובות ומרעננות!!

Sir Humphrey

New member
בלוז חתונות...

מצטער, לא יכולתי להתאפק. ברצינות, מלבד חלק חשוב בהיסטוריה של הג´אז ובהתפתחותו, אני לא מוצא הרבה בבלוז המקורי. נכון שיש פיתוחים יפים של הבלוז בג´אז, אבל בלוז מקורי לא כלכך מעניין. למרות ש-Bessy Smith is one mean lady.

בלוז מקורי?

מה,יש רק בלוז מקורי??????????????? אני המום מהתגובה הזאת.... מה,אין בלוז לבן? ושחור? בריטי ? אמריקאי? הבלוז הוא אחד מאבני הדרך של המוסיקה והוא ז´אנר כזה נרחב שגם אם נדבר עלו עשר שנים לא נגמור. אתה יודע איזו השפעה היתה לבלוז על רבדי ההתפתחות שלו על המוסיקה? מה,רק לג´אז יש קשר לבלוז? ובכן,ידידי,כל הקונספט הקרוי הארד רוק,ואחריו המטאל החביבי עליך כל כך בנוי על מקצב בלוזי! על רית´ם אנד בלוז שמעת? אין כמעט להקת רוק שמכבדת את עצמה משנות השישים-שבעים שלא ביססה את הצליל שלה על המקצב הזה! צא ולמד!

Sir Humphrey

New member
אני מודע להשפעותיו של הבלוז...

על כל סוגי המוסיקה (מלבד קלאסית מודרנית...), ואמרתי שאני גם מודע לפיתוחים הרבים שעשו לו, אבל לשמוע בלוז כבלוז לא מעניין אותי. אגב, הרוק בכלל התפתח מרית´ם אנד בלוז לא רק המטאל. גם הלהקות המתקדמות שאתה כל כך אוהב התפתחו משם. אתה יודע מאיפה המוסיקה הקלאסית התפתחה? מוסיקה גרגוריאנית. זה לא אומר שאם אני שומע בראהמס אני צריך לשמוע את המונופוניה הגרגוריאנית הכלכך מעצבנת.

אחלה,מסכים איתך...

חבל שאתה לא מתחבר לבלוז כי הוא לא רק בלוז שורשי מהמיסיסיפי או שיקגו אבל זה בהחלט לא נורא,אני בטוח שבאיזה שלב,תמצא דרך לאהוב משהו מבכוון הזה. גם אני לא התחברתי כל כך מהר לבלוז,הייתי אומר בערך בגיל 30 התחלתי לשמוע..כל שבהחלט יש לך את כל הזמן שבעולם ליהנותבינתיים ממה שגורם לך הנאה. בכייף.

atazur

New member
לואי ארמסטרונג אמר:

אם הג´אז לא היה מתפתח - הבלוז לא היה מתפתח, אם הבלוז לא היה מתפתח - הרוק´נ´רול לא היה קיים.

atazur

New member
המלצתי כאן על סט של BBKing

ואני חוזר וממליץ: שלום לכם. הייתי רוצה להמליץ לכם על אחד הסטים הטובים ביותר שקיימים בספרייתי. הסט King of the Blues של BB King מכיל 4 דיסקים וסוקר את ההסטוריה המוזיקלית של האומן בסדר כרונולוגי החל משנות ה-40 ועד שנות ה-90. מאוד קשה לאסוף הקלטות של קינג, מאחר והם פזורות על מאות אלבומים בעשרות חברות שונות, ורוב מה שנמצא בחנויות זה אוספים מסוגים שונים. ובכן - האוסף הזה הוא באמת יוצא דופן. 77 קטעים מתוכם 10 שירים שלא יצאו עד היום. הדיסק הראשון מציג לנו את שורשי הבלוז של קינג, החל מ- Miss Martha King דרך Three O´Clock Blues ו-Never Trust A Woman . בלוז גולמי ממעמקי המיסיסיפי. אח"כ אנו מקבלים את תחילתו של הבלוז המודרני בשנות ה-60: Tired Of Your Jive ושיר/דיקלום נפלא : Lucille בו מספר קינג, כיצד הגיטרה שלו קיבלה את השם Lucille ואיך היא הצילה את חייו. הדיסק השלישי והטוב ביותר לטעמי, מציג את הקצפת של הבלוז. כאן קינג מראה לכולם מדוע הוא המלך של הבלוז, עם שירים כמו: The Thrill Is Gone Confessin´ The Blues Hummingbird Ghetto Woman Five Long Years ולבסוף הדיסק הרביעי, הבלוז החשמלי של שנות ה-90, קלפטון סטייל הרבה דואטים. Bonnie Raitt, Gary Moore, Bono עכשיו אני אציין לכם רשימת משתתפים חלקית כדי שגם תבינו באיזו פנינה מדובר. אני מקווה שהשמות הבאים אומרים לכם משהו: Lloyd Glenn - Piano Dr. John - Keyboards Al Kooper - Piano Ringo Starr - Drums Joe Walsh - Guitar, Guitar (Rhythm Joe Sample - Piano, Keyboards Ben Webster - Saxophone ועוד הרבה, שאני לא אסיים אם אכתוב את כולם. בכל מקרה מאוד מומלץ לכל חובב בלוז בפרט ומוזיקה טובה בכלל.

משהו להתחיל איתו...

DUKE ELEGANT. מאד פשוט,מאד בסיסי,מאד אחלאי ולא לוקח את המאזין למחוזות המיסיסיפי,מהם חושש ידידנו הסר... דיוק אלגנט הוא דיסק מחווה של DR. JOHN הענק לדיוק אלינגטון.הוא לוקח את מיטב הקטעים של הדיוק והופך אותם לחוויה מוסיקלית שגם מי שהוא לא חובב בלוז פשוט יתמוגג. כייף אדיר! אין מילה אחרת. ו..בכדי להכין אתכם,בבלוז אבל לא רק,יש את ואן מוריסון...הממממ..

atazur

New member
אפרופו ואן מוריסון

שלשום קיבלתי בדואר את Live at the Grand Opera House Belfast מ-ד-ה-י-ם. לא יורד לי מהאוזניים כבר יומיים. ואם מדברים גם על ג´אז אז למוריסון יש אלבום שבו הוא מבצע ביצועים ג´אזים מאוד לשירים שלו. הזמנתי את האלבום היום, והוא נקרא: Van Morrison With George Fame & Friends: How Long Has This Been Going On

אגדי!

שני אלבומים מדהימים של ואן,כמו בעצם כמעט כל דבר שלו. ההופעה עם ג´ורג´י פיים היא מצויינת אבל אם אין לך את ההופעה החיה באלבום כפול הנקרא A NIGHT IN SAN FRANCISCO,אל תהסס.פשוט מאסטרפיס.

atazur

New member
פרה פרה

עם מוריסון צריך המון סבלנות. יש לו עשרות אלבומים ששווים רכישה.

funkbass

New member
מצטער

... אל תרביצו לי .... אבל את המעט ששמעתי (אני מודה שמעט מאוד) לא אהבתי .... בטח תשנאו אותי יותר אם אני גם אגיד שהקטע היחיד שלו שאני אוהב זה moon dance ...

atazur

New member
מה פתאום נשנא

רק נגיד שיש לך טעם גרוע במוזיקה, לך ותחתוך את האוזניים...חחחח... האמת היא שבניגוד להרבה מאוד בפורום הזה, אני ממש לא מתרגש מכאלה הצהרות אלא מקבל אותן בטבעיות. אני חושב שמוריסון הוא אחד היוצרים הגדולים שיש, אתה חושב שלא - אחלה. אני מאוד אוהב את Moon Dance, שיר שהוא כל כך לא קיטשי שזה משהו מדהים. בכל מקרה רק שים לב שיש למוריסון אלבומים שונים ומשונים, אין מה להשוות את שנות ה-70 שלו נניח, להקלטות שהוא עשה עם ג´ון לי הוקר בשנות ה-80, 90. או את האלבומים בהם הוא מבצע שירים עם אלמנטיים ג´אזים רבים. ב-2000 יצא לו אלבום שנקרא Skiffle Session, שאני חושב שהוא אחד מהטובים שלו. שם הוא מתחבר לשני ענקי סקיפל: Lonnie Donegan - Chris Barber, ומבצע שירים משנות ה-50 שלפני הולדת הרוק-נ-רול. בקיצור, אומן מגוון, רב שנים ופועלים. לא אהבת - לא נורא.

מספר אחד אצלי !!!

בלי ספק-ואן מוריסון וזה נחמד שאפשר לדבר עליו באיזה מקום כי רוב הפורומים מתעסקים בתחומים שלא נוגעים במוסיקה שלו,המכילה מגווון רחב של תחומי מוסיקה. אצלי זה קשה להגיע לעגדרה כזו כי אני אוהב כל כך הרבה אמנים,מכל כך הרבה תחומים. א ב ל,אם אני אומר עליו שהוא נמבר וואן,זה מעיד עליו. קודם כל,מלחין בחסד,רגיש באופן בלתי רגיל ומוסיקאי שמתחבר למוסיקאים אחרים וזה הדבר היפה ביותר אצלו שהוא עושה מחוות להרבה פחות טובים מנו ובכל זאת,הוא לא מתנשא מוסיקלית למרות שיש לו את כל הסיבות שבעולם. היכולת שלו לגעת לך בנימי הנפש העמוקים ביותר היא היא סוד קיסמו. הלוואי ונזכה לראות אותו פעם בהופעה כאן,בארץ הקודש.

אכן,אבל הוא ג´אזיסט...

אם אנחנו מתכוונים לגיטריסט האמריקאי,שאמנם הוא יליד שנות השישים אבל עיקר פעילותו החלה בשנות התשעים. הוא עושה בעיקר פיוז´ן א-לה מקלפלין וגם סגנון סקופילד ניכר בעבודותיו,כלומר,פיוז´ן טכני,או כמו מה שמרטין,מדסקי,ווד עושים,אם אתה מכיר. אפרופו גיטריסטים,יש אחד פשוט מדהים בשם ג´ון פיוז´ינסקי שעושה בעיקר פיוז´ן אקספרימנטלי והוא גם הוציא תקליט משותף עם מדסקי מ-MMW. מ א ד מומלץ,אם כבר דיברנו על BLS והסגנון ההוא.

למעלה