בלוטה במפשעה

sarit3213

New member
בלוטה במפשעה

הי לפני 8 שנים חליתי בסרטן שד בגיל מאוד צעיר. עברתי טיפולים כימוטרפיים , השתלת מח עצם ונרפאתי. לפני מספר ימים מיששתי משהו במפשעה. אני בלחץ איום. אני פוחדת מוות שזהו סרטן. מה עוד יכול להיות מלבד בלוטת לימפה נגועה? מחר אני אצל הכירורג. תחזיקו לי אצבעות שזהו כלום.

דווקא סרטן?

רוב הסיכויים שזאת בלוטת לימפה ראקטיבית תמימה,כלומר כתוצאה מזיהום. הסיכוי שבלוטות לימפה מוגדלות אכן סרטנית הוא מאוד קטן ובמיוחד במפשעה שזהו אזור שמועד ללימפאדנופתיה=הגדלת בלוטות לימפה בגלל מיקומו האנטומי שמושפע מאוד מפצעים, אפילו מזעריים, בפלג גוף התחתון. יכולה להיות קשרית מוגדלת מעט באזור באופן תמידי ללא משמעות של מחלה. לכי לכירורג בלב שקט. אין הרבה מה לדאוג מהעניין. הכל יהיה בסדר.

sarit3213

New member
אם לא היה לי עבר של סרטן

מן הסתם, הייתי חושבת כך, אולם כאשר גילי את הגוש בשד, גם אז אמרו לי שבטח זה ציצטה או משהו כזה בעיקר בגיל צעיר, אבל... איני זוכרת שהבלוטה יתה במצב כזה לפני מספר חודשים ואני ידעת שישנם אנשים גילו בלוטה מוגדלת במפשעה וכך החל הסיוט שלהם. אני פוחדת נורא!!!
תודה בכל אופן על העידוד. הלוואי ואכן אתה צודק וזה כלום.

אמנם את בקבוצת סיכון גבוהה יותר

אבל עדיין, הסיכויים הם בהחלט לטובתך מהבחינה שהכי הגיוני שזאת בלוטה תגובתית לזיהום ואין שום צורך לפחד, במיוחד עוד לפני הערכה ובדיקה. עוד לא הגעת למצב של "סיוט" ומאוד לא סביר להניח שתגיעי אליו שוב. להרגע ולברר.

sarit3213

New member
הכל בסדר ../images/Emo13.gif

הייתי אצל הרופא, הוא בדק אותי ואמר שאכן הבלוטה קצת גדולה, אולם היא עדיין בטווח הנורמלי ושאין לי שום סיבה לדאגה ושאבוא לביקורת בעוד 3 חודשים. איזו הקלה... עוד בנוסף, הוא הציע לי כי אחרי 7 שנים- הגיע הזמן שאפסיק למשש את עצמי. לא נראה לי שאי פעם זה יעבור לי - הבדיקה הזו והחשש שמא... המון תודה על העידוד.. שרית

אולי זה רעיון לא רע

לנסות ולהפסיק למשש את עצמך ולחפש מה לא בסדר. אני יודעת שהעננה הזו של הסרטן תמיד מרחפת, הפחדים לא עוברים, הם רק מתמעטים, הם דוהים, אבל תמיד שם. תמיד יש תאריך שמזכיר, ריח שמזכיר. אבל את בריאה. וזה חשוב לנסות ולהניח קצת הדברים בצד או מאחוריך ולהמשיך בחיים קדימה. גלי

למעלה