בלוטות רוק נפוחות אצל ילד בן 3

doribl

New member
בלוטות רוק נפוחות אצל ילד בן 3

שלום דר' להד
רציתי לשמוע את דעתך המקצועית לגבי מצב הילד שלי, בן 3.5, בריא בד"כ
מזה חודש מופיע לילד שלי נפיחות מתחת לאוזן ימין (על הלסת התחתונה) - 3 פעמים, הנפיחות מופיע למשך 3 ימים עד שבוע ימים ואז יורדת. יחד עם זאת במישוש מרגישים נפיחות בפנים פשוט היא לא גדולה ולא נראית לעין, ללא חום, עם אודם חלש מאחורי האוזן.
נשללה חזרת, ובאשפוז יום של מאיר נאמר לנו שזה פרוטיטיס חוזר, שזה יחלוף, להתעזר בסבלנות. הנפיחות האחרונה הופיע ביום חמישי שעבר, התחילה לרדת ומהיום בלילה שוב גדלה קצת. בהחלט מורגשת בלוטת רוק נפוחה מאוד.
בבדיקת דם WBC קצת גבוהות (13.92), עמילז היה קצת גבוה (150), עשינו גם US, נראית הגדלה של בלוטת הרוק , בעל פה הרופא אמר שאין דלקת, אין גידול, יש נוזלים והבלוטות מוגדלות.
השאלות שלי הן:
1. כמה זמן במצב ללא חום (כלומר מצב לא חריף) לוקח לנפיחות הזו לעבור, כלומר כמה זמן זה תקין כל עוד הנפיחות מופיעה
2. עד כמה המצב הזה מסכן את הילד - האם ייתכן מצב כרוני של נפיחות זו
3. האם זה באמת עובר ולא חוזר
4. האם ניתן לתת טיפול כלשהו תומך, מסייע לדבר הזה לעבור

תודה מראש
אימא של הילד

פרוטיטיס

ערב טוב,
פרוטיטיס או דלקת של בלוטת הרוק היא תופעה לא שכיחה בקרב ילדים אך בהחלט נראית. הגורמים לדלקת בבלוטת הרוק יכולה לנבוע ממספר גורמים כאשר הסיבה השכיחה ביותר הן וירוסים אך קיימים גורמים נוספים בין היתר קיים מצב של דלקת בבלוטת הרוק חוזרת. הדלקת בבלוטת הרוק חוזרת מספר פעמים מסיבה לא ברורה ולרוב אין סיבה לדאגה. הארועים חוזרים של דלקת בבלוטת הרוק יש לוודא שלא מדובר באבן שחוסמת והאולטראסאונד שבצעתם אכן לא הדגים אבן. יש לציין שהעמילאז הגבוה הוא כתוצאה מדלקת בבלוטת הרוק וערך זה אינו אמור להדאיג.
הנפיחות של בלוטת הרוק לרוב חולפת תוך מספר ימים במיוחד בהעדר אבן חוסמת. דלקת של בלוטת הרוק הן על רקע ויראלי הן דלקות חוזרות ללא עדות לאבן/גידול אינה מהווה גורם מסכן ואינו צריך לעורר דאגה. כאשר מדובר בדלקת על רקע זיהומי הטיפול לעיתים יש צורך בטיפול אך כאשר מדובר בארועים חוזרים של דלקת בבולטת הרוק או על רקע זיהום ויראלי אינו דורש כל טיפול. ברור שכאשר יש גורם חוסם- אבן/גידול יש צורך בהתערבות .
לסיכום ממה שתיארת- אין סיבה לדאגה, יש צורך בסבלנות.
בריאות רבה ולילה טוב

למעלה