בלוטת הטריס

בלוטת הטריס ../images/Emo186.gif

שלום רב לכל ההורים לקחתי תוצאות בדיקה של בלוטת הטריס של בתי בת ה- 6 ונראה שהתוצאה יצאה מחוץ למשבצת הכוונה TSH בדקו בנוסף T4 התוצאה יצאה באמצע נורא רציתי וביקשתי מהרופא שתיתן לנו לעשות בדיקה מקיפה של הבלוטה אבל היא כנראה לא מצאה סיבה טובה ליותר מזה השאלה כמה אני אמורה להיות מודאגת האמת שיש לי בעיה בבלוטת הטריס אבל כבר חצי שנה ויותר אצלי זה מאוזן שאלתי מזמן את ד"ר יפה על בדיקה יותר מקיפה ונאמר לי שהוא בודק כל מניי דברים והמחיר סביבות 800 ש"ח ויותר האם זה מוכר למשהו איפה כדאי לבדוק ולטפל ואם נראה לכם שצריך לפי התוצאה שיש לי יום שקט שיהיה לנו ותודה מראש

razgalili

New member
מה התוצאות שיצאו?

מספרים וטווח נורמה? איזה בדיקות נוספות עשיתם (תוצאות וטווח נורמה). אם אתם רוצים שנתייחס לתוצאות צריך לתת פרוט מלא של כל התוצאות, רצוי צילום של המקור. פירוט בנוסח "הכל יצא נורמלי" לא מספיק כי 1) צריך לדעת מה יצא נורמלי, מה שנבדק יכול לתת אינדקציה לגבי בעיות שקימות או שאינן. 2) לא כל מה שהמעבדה מכריזה עליו שהוא נורמלי הוא באמת כזה. הבדיקה שד"ר יפה מתייחס אליה היא מן הסתם בדיקת רוק שנותנת מושג מאד מקיף על מצב ההורמנים השונים. מחסור בT3 (שיגרום לעודף בTSH) הוא גורם חשוב בסוגים שונים של פגיעות נוירולוגיות. אם לילדה חסר T3 זה יכול להסביר כל מיני בעיות שיש לה (אם יש לה) כדי לבדוק פעילות של בלוטת התריס כדאי לבצע מדידת חום גוף בבוקר עם מדחום אנלוגי לפני שהילדה מתעוררת למשך חמש דקות שלושה ימים רצוף. אם ממוצע התוצאות נמוך הילדה סובלת מתת תפקוד של בלוטת התריס.

תודה על ההתיחסות

שלום רז התוצאה - TSH 4.63 ערכי ייחוס 0.53 - 4.58 14.7 -T4 ערכי ייחוס 11.0-18.8 עד כמה שאני זוכרת כאשר בתי מתעוררת בבוקר היא בדרך כלל חמה כמו לחמניה טריה לאחרונה בתי מתעוררת לפני שאני קמה בבוקר - (בתי בת 6) כדי לבדוק את החום בבוקר אני כנראה יהיה צריכה לקום ב 4:45 בבוקר אבל אם צריך אז כך יהיה בעיות מוכרות של הילדה שלי זה קודם כל דיבור ובעיות בתקשורת (PDD) אני לא מבינה מדוע לא בדקן T3כנראה מתוך קמצנות גם הרופא כלכך לא ראתה לנכון לעשות בדיקות מקיפות של הבלוטה אני בטוחה שהם חושבים בקופה שהבדיקה בסיידר מכיוון שהT4 יצא טוב ולכן לא ראו לנכון להמשיך ולבדוק T3 אני כנראה הולכת להתוכח על זה תודה ולילה שקט

guybz

New member
האם אתם יודעים היכן ניתן לבצע בארץ בדיקת

העמסת יוד? Iodine excretion זו בדיקה המראה את רמת היוד ברקמות, לאו דווקא בבלוטת התריס גיא

razgalili

New member
חבל על הרוק

אין טעם להתווכח, TSH נחשבת בעיני רוב הרופאים לבדיקה חותכת, כי היא מכסה את הבעיות של תשעים אחוז מהחולים היטב. הבעיה היא כמובן עם העשרה אחוז שהבדיקה מפספסת.... יש למדוד חום מתחת לבית השחי לפני שהילדה מתעוררת במשך חמש דקות באמצעות מדחום אנלוגי. את הבדיקה יש לעשות במשך כמה ימים רצווף.

למעלה