בלוטת התריס../images/Emo140.gif
הי יפעת, תגידי לקרוב המשפחה הזה שלך שיהיה מאושר!!!! הלוואי שכל הסרטנים שבעולם יהיו כדוגמת זה של בלוטת התריס. התהליך הוא - ניתוח שבו מסירים את בלוטת התריס (תירואיד) ובדרך כלל גם את הבלוטות הסמוכות לה שנקראות פרה-תירואיד יש ארבע כאלו לעיתים מורידים שתיים - כמו שלי הורידו ולעיתים מורידים יותר. לאחר הניתוח מתחילים לקבל תרופה - לכל החיים שנקראת אלטרוקסין - כל אחד מקבל את המינון המתאים לו. מתחילים בנמוך ולאט לאט עולים במינון בהתאם אך התחושה בהתחלה היא מאוד לא נוחה עייפות, עצבנות וכו´ וזאת בשל אי איזון. מספר חודשים לאחר הניתוח, מפסיקים לקחת את התרופה ואז שותים יוד רדיואקטיבי - נכנסים לבידוד לכמה ימים לבית חולים ושוב חוזרים לקחת את התרופה בהדרגה. לעיתים רחוקות נוצרים גידולים במקומות אחרים בגוף של הקרצינומה פפילריתי - אני משערת שזה מה שיש לקרוב המשפחה שלך ואז מסירים את הגידול בניתוח ושוב לוקחים יוד רדיואקטיבי - זה קורה לעיתים. בכל אופן זה הסיפור של הסרטן בתירואיד - הבדיחה שלנו היא שאנחנו במקרה הזה "קוברים את הרופאים". אם קרוב משפחתך ירצה לדבר את מוזמנת לשלוח לי מייל ונמשיך הלאה. בכל אופן הוא וכולכם יכולים להיות "רגועים" אליה