בלוטת התריס..

יפעתת

New member
בלוטת התריס..

כדי להרגיע קרוב משפחה שמצאו לו גידול בבלוטת התריס..אני מחפשת חומר. אם למישהו יש משהו להסביר ולהרגיע (או שלא) אני אשמח לשמוע. תודה רבה.

rubber duck

New member
חומר על בלותת התריס אין לי

אבל מהיכרות עם כאלו שעברו את סרטן בלותת התריס אני יכול להגיד לך שסיכויי ההחלמה הינם גבוהים מאד ושיש טיפול יעל למדי למחלה זו ( אינני רופא ) שרון

eliya-l

New member
בלוטת התריס../images/Emo140.gif

הי יפעת, תגידי לקרוב המשפחה הזה שלך שיהיה מאושר!!!! הלוואי שכל הסרטנים שבעולם יהיו כדוגמת זה של בלוטת התריס. התהליך הוא - ניתוח שבו מסירים את בלוטת התריס (תירואיד) ובדרך כלל גם את הבלוטות הסמוכות לה שנקראות פרה-תירואיד יש ארבע כאלו לעיתים מורידים שתיים - כמו שלי הורידו ולעיתים מורידים יותר. לאחר הניתוח מתחילים לקבל תרופה - לכל החיים שנקראת אלטרוקסין - כל אחד מקבל את המינון המתאים לו. מתחילים בנמוך ולאט לאט עולים במינון בהתאם אך התחושה בהתחלה היא מאוד לא נוחה עייפות, עצבנות וכו´ וזאת בשל אי איזון. מספר חודשים לאחר הניתוח, מפסיקים לקחת את התרופה ואז שותים יוד רדיואקטיבי - נכנסים לבידוד לכמה ימים לבית חולים ושוב חוזרים לקחת את התרופה בהדרגה. לעיתים רחוקות נוצרים גידולים במקומות אחרים בגוף של הקרצינומה פפילריתי - אני משערת שזה מה שיש לקרוב המשפחה שלך ואז מסירים את הגידול בניתוח ושוב לוקחים יוד רדיואקטיבי - זה קורה לעיתים. בכל אופן זה הסיפור של הסרטן בתירואיד - הבדיחה שלנו היא שאנחנו במקרה הזה "קוברים את הרופאים". אם קרוב משפחתך ירצה לדבר את מוזמנת לשלוח לי מייל ונמשיך הלאה. בכל אופן הוא וכולכם יכולים להיות "רגועים" אליה

בלוטת תריס

נכון שסרטן בבלוטת הוא סרטן "עדין" יחסית אבל כמו כל גידול אחר, השאלה היא מה ה STAGE שאובחן - כלומר מה רמת הממאירות. לצערנו גם סרטן בלוטת התריס יכול להתפתח. אם יש לך שאלות - את יכולה להביא אותן הנה ונשתדל לענות ככל יכולתנו. גם אפשר לפנות לטלמידע של האגודה למלחמה בסרטן 03-5717888 אשר בידם מידע על המחלות ועל הטיפולים. אבל בכל מקרה, עד כמה שאני יודעת, זה סרטן יחסית "קל" (אם אפשר להגיד דבר כזה על המחלה הזו). רק בריאות לכולנו. גלי

למעלה