בלוטת לימפה מוגדלת...

vip 12

New member
בלוטת לימפה מוגדלת...

בוקר טוב לתושבים\ות,

ראשית, ברכת בריאות ואריכות ימים לכם ולבני-משפחותיכם.
שנית, בבדיקת CT PET שעשיתי לפני כחודש נמצאה בלוטת לימפה מוגדלת (2.4 ס"מ) במפשעה שמאל. בבדיקת אולטראסאונד נמצא כי המרקם הינו נמשקי ובבדיקת המטולוג כולל דקית הבלוטה ובדיקת התוצאות שנשאבו נמצא כי אין תאים זרים בבלוטה וההמלצה היא לבצע הוצאה של הבלוטה ושליחתה לביופסיה, לציין כי כלל בדיקות הדם תקינות לחלוטין ואין הגדלת בלוטות אחרות בגוף.
לדברי ההמטולוג אין חשש לדאגה, קיבלתי אנטיביוטיקה ואני ממתין כעת לתור במרפאה כירורגית.
חרף מה שציינתי אני מרגיש שמשהו "מוסתר" ממני....אני חושב על הנושא במרבית היום, דואג ולא דואג...מנסה להיתלות בדברי ההמטולוג ובכ"ז חושב על תוצאה חיובית למחלה הארורה.
אז מה אני בעצם עושה פה ? מנסה להבין אם מישהו עבר משהו דומה ? אם יש למישהו איזו מילת הרגעה ?

בהערכה לכל מי שיבחר להשיב ובברכת המשך סופ"ש נעים ושקט,
אלעד

HONEY1986

New member
בלוטות לימפה מוגדלות

בוקר אור,
בלוטות מוגדלות יכולות להיות מסיבות נוספות שהן לא בהכרח גידול, בדר"כ זה מעיד על תהליך דלקתי כלשהו בגוף.
אני יודעת שאצלי כשחליתי בהודג'קין לימפומה היו בלוטות מוגדלות וגם הבדיקות דם הראו על תהליך דלקתי בגוף, ככה שאולי כדאי להירגע ולהקשיב להומטולוג ואולי באמת זה שום דבר.
ואם חס וחלילה זה כן גידול כלשהו אז חבל על הלחץ שאתה מפעיל על הגוף והנפש שלך במחשבות כרגע, הכי טוב זה לנסות לא לחשוב על דברים רעים אלא להיפך.
כיום סרטן זה לא=מוות..יש טיפולים מאוד יעילים ורובנו חיים עם זה עד סוף חיינו.
תהיה בריא ותעסיק את עצמך במשהו אחר,
שבת שלום!

vip 12

New member
תודה על המענה...

...יש הליך דלקתי בגוף, בעצם הטיביה וזאת כתוצאה מתאונת דרכים לפני 3 שנים (אני בהליך שיקומי) וכעת עומד לפני ניתוח נוסף במקום (בעוד כשבוע).
בלוטות הלימפה מנוגדות למקום הדלקת, ז"א, הצפי היה שהבלוטות מימין יהיו נפוחות אבל הן תקינות ודווקא אלו משמאל לא.
אני באמת מנסה להירגע וברור לי כי סרטן אינו שווה למוות אבל עצם הידיעה שקיים סיכוי שאצטרך להתמודד עם מיכשור אורטופדי (של הניתוח הקרוב) עליי למשך שנה + התמודדות עם המחלה הארורה הזו (כי הניתוח להוצאת הבלוטה יערך לאחריו) מדירים שינה מעיני.

אלעד

מטילדה11

New member
שולחת

באמת סיבות טובות להדיר שינה.

ההמטולוג והאורתופד מתואמים אחד עם השני ?

ולגבי שינה אולי כדאח לבקש עזרה לפחות לילה אחד או שניים ?

סבאיציק

New member
מבינים ללבך, ומחזקים אותך בחשיבה חיובית

נכון, זה לא קל להתעלם, אבל תאחז בבשורות הטובות.
כדאי לבקש מרופא המשפחה משהו שיעזור לך לישון.
מאחל לך בריאות ומקווה מאוד
שתקבל רק בשורות טובות.
שבוע טוב

vip 12

New member
תודה לכם :)

לגבי השאלה: כן, יש תיאום, ניסיתי אפילו לבקש מהמנתח שלי לבצע את הוצאת הלימפה כבר בשישי הקרוב (אם אני כבר על השולחן...בוא נעשה את הכל יחד) אבל אי אפשר (מה גם שההמטולוג אמר שזה יכול להמתין עד אחרי הניתוח האורטופדי).
תודה על ההצעה לגבי כדורי השינה, אני מצליח לישון(הביטוי היה נכון כי אני המחשבות רצות בעיקר בלילה...אבל כן מצליח להשיג כמה שעות שקט).
ממש מקוה שבסוף הכל יהיה בגדר דאגה בלבד (בגדול גם אמרו לי שאחרי טראומות רבות שהגוף עובר, כמו התאונה והשברים המרובים, יש נטייה לבלוטות להתחרפן ו\או בגלל ניתוח השתלת עצם שבוצע בי ולקיחת העצמות ממקום המקורב לבלוטה גם זו יכולה להיות סיבה)...

מאחל לכם שבוע נפלא מלא בבשורות מעולות,
אלעד

למעלה