בלון בקיבה

בלון בקיבה

שלום לכם חברי פורום יקרים,באם מישהו מהחברים מכיר את שיטת ההרזיה דרך החדרת בלון ללא ניתוח אשמח לשמוע פרטים.שיטה זו הוצעה לי ושוקל אני לבצעה. שוב תודה מראש.

gal33

New member
שלום וברכה, בדיוק לפני שבועיים

שמעתי הרצאה בנידון של רופא בבי"ח תה"ש. מדובר בבלון סיליקון מלא, הוא מוחדר ריק בגסטרוסקופיה לחלל הבטן, ממולא במים פיזיולוגים כחולים, יש רק טשטוש של האדם, ללא הרדמה וללא תפרים בכלל. כל הפרוצדורה אורכת כ-20 דקות בערך. אחרי ההחדרה יש שבוע קשה של בחילות רבות והקאות רבות. אפשר להישאר עם הבלון עד חצי שנה, בלבד. הוא מיועד כפתרון זמני להורדה במשקל לאנשים שנמצאים בסכנה בריאותית וחייבים להוריד במשקל כהכנה לניתוח הגבלת/קיצור קיבה, או ניתוח אחר כלשהוא שמשקלם היום מסכן אותם לעבור אותו. מי המליץ לך על זה ולמה אם בא לך לענות? בכל מקרה, בהצלחה, גל

gal33

New member
שכחתי עוד משהו:

מחייב ככל שיטה אחרת לעשות דיאטה, מאחר ומגביל במידה מסויימת בקיבה. יתרונות השיטה: לא מערבת פעולה כירורגית. יחסית מורידים הרבה בתקופה קצרה (בין 10 ל- 20 קילו בחצי שנה). אם חלילה הבלון מנוקב (על ידי מאכלים משוננים), המים יוצאים בשתן, כך יודעים על זה, ניתן ליידע במהרה את המרכז הרפואי וניתן לשלוף את הבלון לפני שהוא נודד למעי (חסרון בולט של הבלון הישן). חסרונות השיטה: ממחקרים שעשו, נבדקים לחלוטין לא שינו את הרגלי האכילה שלהם. עם הוצאת הבלון, יש לנקוט בשיטה אחרת מיידית, אחרת הרוב המוחלט של הנבדקים מעלה את המשקל בחזרה עם ריבית. הבלון החדש, יחסית חלק אך עדיין נצפו כמה מקרים של פציעת דופן הקיבה, וכתוצאה קיב כיבה. שוב בהצלחה. גל

רוייקו

New member
אהלן מושוניקו. ברוך הבא לפורום

לגבי שאלתך: לפני למעלה מעשור נכשלה השיטה כשהחדירו בלון תוך קיבתי. הבלון איים להתפוצץ ולחסום את המעי וכו וכו .. לאחרונה, שוב ישנו נסיון לחזור לשיטה, כאשר פותח בלון תוך קיבתי משופר, אך מדובר בטיפול קצר טווח משום שהבלון (ולא רק הבלון הספציפי הזה) לא יכול לשהות בקיבה למעלה מחצי שנה. הסביבה החומצית בתוך הקיבה מאכלת בכל ולא פותחו עדיין חומרים די עמידים. השיטה עם הבלון המשופר מיושמת בעיקר באיכילוב ואינה כלולה בסל הבריאות, ככל הידוע לי (יתכן וחברות ביטוח פרטיות משתתפות במימון הטיפול).. עיקר השימוש בשיטה זו מהווה, לרוב, כשלב ראשון בהורדה במישקל שלאחריו ניתן לנתח חולים בסיכון שאילולא הורידו מעט במישקל, הודות לבלון, לא יכלו לעבור ניתוח גדול יותר (עם הטבעת, למשל).. ניתן גם לטפל בשיטה זו באנשים בעלי סיכון ניתוחי גבוה ושאינם יכולים לעבור ניתוח בשל מצבם. השאלה היא מה הצפיה שלך.. כמה אתה מתכנן לרדת ולמה אתה לא מעוניין בניתוח ? לילה טוב רוייקו

RomiVais

New member
היי מושוניקו - ברוך הבא!!! ../images/Emo24.gif

אני לא יודעת פרטים לגבי הבלון, אבל אני שמה לב שענו לך רוייקו וגל. אז לא נותר לי אלא להגיד לך שוב, "ברוך הבא!!" ולאחל לך המון המון
ספר לנו אם תרצה קצת על עצמך. לילה טוב, רומי

למעלה