בלון תוך קיבתי

• פותח הנושא e.g
  • פורסם בתאריך

e.g

New member
בלון תוך קיבתי../images/Emo91.gif

האם משהו ממשתתפי הפורום יודע פרטים על הבלון תוך קיבתי שמוחדר ללא ניתוח?

../images/Emo104.gifברוך המצטרף

אני לא יודעת כלום על זה חוץ ממה שקרתי כמוך. אבל - אני לא הייתי רוצה להיות שפן נסיוסות של רופא כלשהו - ושיהיה הרופא הטוב ביותר בעולם. (לפי הכתבה - רק 10 אנשים טופלו בצורה כזו) חוץ מזה - לדעתי מי שכבר מגיע לאיזה שהוא טיפול פולשני הוא אותו אחד שרוצה לרזות ולהיות שלם עם גופו לאורך שנים ולא לתקופה קצרה. מנסיון שלי - לוקח להפנים צורת חיים שונה - הרבה הרבה יותר מחצי שנה. בכל מקרה - לכל אדם יש את הדבר המתאים לו. לי זה לא היה מתאים אורית

בלון בקיבה - אני ניסיתי זאת פעם.

זו לא שיטה כל כך חדשה, אם כי היא מיושמת כיום בגירסה משופרת. (השיפור הוא למיטב ידיעתי בבטיחותיות של הטיפול.) לפני כ - 10 שנים ניסיתי את השיטה הזאת על עצמי, וזה פשוט לא עבד עלי. לא רק שזה לא הגביל אותי באכילה - אלא שנזקקתי לארוחות תכופות כדי לא להרגיש רע. עליתי במשקל עם הבלון. בסופו של דבר ביקשתי להוציא את הבלון לפני תום 6 החדשים בהם הוא היה אמור להשאר בקרבי. שמעתי מעוד 2 בחורות שניסו את הבלון תגובות שליליות. אני מניחה שהיו גם כאלו שזה עזר להם - אבל צריך לקחת בחשבון שכעבור 6 חדשים (ולפעמים שנה) יש להפרד מהבלון ולהמשיך בדיאטה בלעדיו. ולצערי, אצל מרבית הלוקים בהשמנה קיצונית נחוצה דיאטה לכל החיים כדי שלא להשמין בחזרה. הטיפול בעזרת הבלון - בהנחה שהוא עוזר - יכול להיות מאד טוב למי שחייבים לרזות לקראת ניתוח, ומוצע לפעמים גם למועמדים לניתוח נגד השמנה (טבעת) כדי שיגיעו לניתוח עצמו עם עודף משקל פחות נורא. זה יכול לשפר את סיכויי ההצלחה של הניתוח. לגבי הכישלון האישי שלי עם הבלון - אני מוכרחה לציין שלדעתי גם ניתוח הטבעת היה צפוי אצלי לכישלון אילו לא הגעתי אליו עם ידע והכנה נפשית טובים. (ותודה לחברים בפורום על הנ"ל.) ולכן יתכן שלו הגעתי לטיפול עם הבלון עם ידע והכנה טובים יותר הוא כן היה מוכתר בהצלחה. שלומית.

רוייקו

New member
ועוד לגבי הבלון התוך קיבתי BIB

שיטת הבלון התוך קיבתי הינה שיטה חדשה ישנה שמקורה לפני כעשור לערך. השיטה ניזנחה לחלוטין וחזרה לאחרונה שוב, לאחר שחברת ביואנטריקס פיתחה בלון שבטיחותו ידועה למשל משך חצי בלבד. את הבלון מכניסים באמצעות מכשיר גסטרוסקופ ולנפחו לגודל הרצוי. התוצאה המתקבלת הינה מלאות מתמדת בתוך הקיבה ויכולת מוגבלת בנפחים הניקלטים אליה. הכנסת הבלון נעשית על ידי רופא גסטרואנטרולוג ואיננה כלולה בסל הבריאות בארץ. הבלון מהווה, בד"כ, פעולה מיני פולשנית לא ניתוחית, לאלה שאינם רוצים בשום פנים לעבור ניתוח על מנת להוריד במישקל או - וזו המטרה העיקרית שכרגע ממלא הבלון - כשלב ראשון והכנה לניתוח בעתיד של מועמדים בעלי סיכון ניתוחי, בשל משקלם הרב או סיבוכים אחרים הקשורים בהשמנת היתר שלהם. בכך עשויה שיטת הבלון להוריד ולצמצם את הסיכון הניתוחי הצפוי בניתוח כירורגי להגבלה או קיצור הקיבה. השיטה מיושמת בכמה בתי חולים בארץ, ביניהם איכילוב, בלינסון, תל השומר ועוד מספר בתי חולים ממשלתיים. לפרטים אודות הבלון התוך קיבתי יש לפנות לחברת מדיפרו לליאור.

למעלה