בלונים או תחליפי בלון:

בלונים או תחליפי בלון:

מנסיוני בעבודה עם ילדים , היתה לי בקבוצה תלמידה בכיתה ד' שהיו לה פוביות כשראתה בלון מנופח. הפחד היה עד לכדי עלפון ממראה הבלון המנופח. בשיחה עם ההורים התברר שבאחת מימי ההולדת שלה, בגיל צעיר הזמינו ליצנית שפוצצה בלונים, ומאז הפחד. הילדה מטופלת אצל פסיכיאטר. לכן אני חושבת שצריך לחשוב מתי להיות נאמנים לסיפור, ומתי לשנות. במשך שנות עבודתי פגשתי עוד לתמידים, אמנם לא רבים, בגילאים בוגרים, אשר עדיין פוחדים מקול פיצוץ של בלון. בגדר הצעה בלבד. את הארנב ממושי עשיתי בצלליות, הבלונים התפוצצו "בכאילו" כך: הצגתי צללית של בלון עגול, השמעתי קול פיצוץ קל. ברגע השמעת הפיצוץ, החלפתי את צללית הבלון העגול בצללית של בלון מפוצץ . את צלליות הבלונים הכנתי משקפים צבעוניים. בהצלחה.

בוניאן

New member
תודה על ההצעה.בקבוצות גיל בוגרות

לא היתה בעיה [לרוב],הבעיה היתה קיימת אצל הצעירים. והצמדות לסיפורים לא קטע חזק אצלי.. הנטייה שלי להסכים עם המלצות החברים להשתמש בבלון אמיתי כפי שעשיתי עד היום...גם אם ניפחתי בגודל תפוז היה קול פיצוץ מספיק בכדי להקפיץ את הקטנטנים . תאטרון צלליות קוסם לי במיוחד אבל לצערי יש לי עוד דרך ארוכה ללמוד טכניקות הפעלה חלקה. לילה טוב

תראי זה נורא תלוי בילדים יש ילדים

שנורא פוחדים מהחושך וכשיש בתיאטרון בובות חושך הם מתחילם לבכות זאת בעיה נפוצה אז כשאני עושה תיאטרון בובות אני משתדל לעשות את הכל באור כמה שאפשר

החיים מלאים בהפתעות בעיות ופחדים.

אל לנו לברוח מהבעיה אלא לנסות להתמודד ולפתור אותה. כל גננת מכירה את הילדים ובמידה ויש ילד בעייתי שתחבק אותו ותושיב אותו רחוק ככל האפשר ועל ידה. הילד ילמד לאט שהבלון לא נורא כל כך ושאר הילדים ילמדו שבלון זה בלון ולא משהו אחר. יום נעים דבוש

למעלה