בלוקים

• פותח הנושא drix
  • פורסם בתאריך

drix

New member
בלוקים

מישהו מוכן לומר לי בבקשה מאילו בלוקים כדאי לי לבנות את ביתי אני פשוט משתגע כי כל אחד אומר משהו אחר במידה ואני משתמש בטייח טרמי האם כדאי בכל זאת לבנות באיטונג או שיותר כדאי לבנות בבלוק רגיל ובכלל יש למישהו ניסיון עם איטונג אמרו לי שמאוד מסובך לאחר הבנייה לתלות אפילו תמונה שלא לדבר על מדף או טלוויזיה ובכלל מה הפרשי המחירים ביניהם בתודה מראש שמוליק

לכל בלוק יש יתרונות וחסרונות

אני הייתי ממליצה על פומיס . הבלוק הכי מבודד שיש ואף אחד לא מספר שיש בעיות איתו. גם לא בעייתי עם טיח. אם תלך על בלוק בטון קונבנציונלי , תעדיף את זה שיש לו יותר חורים (5, 7) החורים כולאים אויר ולא מאפשרים ללחות הגשם לחדור לצד הפנימי של הקיר. איטונג - בניתי באיטונג ואין לי שום בעיה לתלות כלום!!!! יש דיבלים מיחדים שנקראים "ג´מבו" ואפשר לתלות איתם את כל העולם על קירות איטונג. מבחינת בידוד קור חום - חבל על הזמן של חומר. ושלא יגידו לך שיש בעיה עם הטיח!!!! אפשר להשקיע ב"מיסטר פיקס" שהוא טיח של איטונג. אבל זה דיי בולשיט. מספיק לעשות פעולה קטנה לפני הנחת השכבה הראשונה של הטיח. מרטיבים את הקיר ומשפריצים במכונת שפריץ של הטייחים "מי צמנט" למחרת אפשר לטייח כרגיל. המקפידים שמים קלקר על עמודי הבטון שמחברים. ואז משתמשים ב"בנדים", כמו תחבושות ופותרים את התפיסה של הטיח. אני לא שמתי קלקר ולמרות התיאוריה אין לי שום בעיות . בענין המחיר: תלוי במצב השוק ובקבלן. בחנות בלוק האיטונג יותר יקר. אבל זמן העבודה בד"כ יותר קצר כי ההנחה קלה ( יש להם בלוקים של מן "שקע תקע") אז מבחינת הקבלן זה מתקזז ואפילו יותר מזה. הייתי ממליצה לך לפנות ל"איטונג" ולבקש המלצה על קבלן אבל... אני עשיתי את זה וקיבלתי שם של קבלן מחורבן שגם הסתבר מאוחר מידי שהוא לא קבלן רשום ואנחנו עדיין במשפטים.... אם אתה רוצה לעשות סקר, שאל אנשים המתגוררים בבתים שונים (איטונג, פומיס, בלוק שחור) ותשמע. אגב, אני לא מאמינה בטיח טרמי. סתם יקר!!!!!!!

BOLDER

New member
בלוקים

הרבה הצאות ונסיון מוענקים לך בתשובות של חברי אך בלוק הינו המוצר אשר לאורך שנים יחסוך לך אנרגיה הן בחורף והן בקיץ. לכן, בין 4 סוגי הבלוקים הקיימים-בלוק ביטון, פומיס- שגם הוא סוג של בלוק ביטון, סיליקט ואיטונג עליך לבחור את המתאים ביותר לתנאי האקלים באיזור בו אתה בונה. אם אתה בונה במישור החוף הרי שעדיף בלוק פומיס. עלותו נמוכה יחסית ורמת הבידוד שלו מספקת לאיזור. אם אתה בונה בירושלים או גב ההר עדיף בלוק איטונגכיוון שעמידותו בפני הפרשי טמפרטורה קיצוניים טובה יותר הן מבחינת מוליכות חום והן מבחינת ההתפשטות ולכן עמידותו למזג האויר טובה יותר. לגבי בלוק רגיל הרי שבמידה ותשתמש בטח טרמי הרי שערכו כמעט זהה לבלוק פומיס מבחינת רמת הבידוד כך שבחישוב הסופי לך על פומיס וטיח רגיל והתוצאה תהיה לא פחות טובה. לסיום, קים גם בלוק סיליקט החומר הינו על בסיס צורן ולכן אטום לחלוטין למים ועמיד בפני מזג אויר והשפעות אקלימיות בצורה טובה אבל השימוש והיישום לא קלים. חומרי המליטה הינם יקרים ולכן השיקול הינו שלך. בהצלחה קובי

למעלה