בלוק על דור 3 של רביד

בלוק על דור 3 של רביד

שלום,

אני בשלב השלד כרגע ובהסכם מול הקבלן שלי כתוב שהבית יבוצע בבלוק על דור 3 של רביד.

כעת, אחרי יציקת הרצפה ולפני תחילת הבנייה בבלוקים, הקבלן שלי מנסה להניע אותי מלהשתמש בבלוק על דור 3 בטענה שהבלוק גורם לסדקים בקירות והוא מציע להשתמש בבלוק איטונג XL (שרמת ההתנגדות התרמית שלו פחותה).

הטענה שלו היא שלאחר שמבצעים חציבות חשמל מים ומזגנים בבלוק הוא נשאר חלש מכיוון שמגיעים עד לשכבת הקלקר ולכן נוצרים לאורך זמן יותר סדקים בקירות.

הצעתי לו להשתמש בבלוק איטונג XT במקום אך הוא טוען שגם הבלוק הזה בעייתי כי הוא עשוי מ-3 שכבות שמתנתקות אחת מהשניה וגם גורמות לבעיות.

האם יש אמת מאחורי האימרות הללו או שהוא מנסה לחסוך כמה שקלים על עליויות הבלוקים?

תודה מראש לעונים.
 
בונה צפוני - אתה לוקח על עצמך אחריות כבדה

בתור היזם ומי שמתכוון גם לגור בבית, השאלות שלך מעידות כי אינך מבין את גודל האחריות שאתה לוקח.
באופן כללי:
הקונסטרוקטור שלך אחראי על עמידות שלד הבניין לכל משך השרות המתוכנן בניין, וגם לתכנון על פי התקנים המחייבים לשלד (חוקת הבטון 466-1, בטון 118, קרקע 940-1, רעידות אדמה 413, ועוד כמה, תלוי אם המבנה כולל רכיבים דרוכים, מתכתיים, וכיו"ב).
האדריכל שלך אחראי על כל רכיבי הבניין שאינם שלד, כולל היבטים חזותיים ותפקודיים, חלקם מתוכננים על פי תקנים מחייבים (בידוד תרמי, איטום, חיפוי, ריצוף, התאמה לתכניות מתאר, חשמל, ביוב, ניקוז, מים, מדרגות, מעקות, וכיו"ב).
האדריכל רשאי להסתייע בבעלי מקצוע נוספים שיתכננו חלקים בבניין, אך זה אינו מוריד מאחריותו הוא.
הקבלן/קבלנים אמור/אמורים לבצע תכניות עבודה חתומות על ידי מי שאחראי להן.
מנהל הבנייה (כנראה אתה) אחראי על תיאום בעלי המקצוע שמבצעים את הבנייה (קבלנים) ועל הפיקוח עליהם (ישירות או באמצעות מפקח).

כאשר אתה מקבל החלטות כגון נשוא שאלתך, אתה לוקח על עצמך את האחריות של הקונסטרוקטור ושל האדריכל (לשמחתם הרבה של אלו).

פעמים רבות בבנייה הפרטית ישנן טעויות תכנון ו/או חוסרים ו/או הצעות "שיפור" בתכניות הביצוע.
אחריותך להעביר אותן להחלטת האחראים על פי החוק (הקונסטרוקטור והאדריכל), או לקחת על עצמך את האחריות, אולי ב"המלצה עלומה" של פורום אינטרנטי לא מחייב כמו זה.

שגיאה/חוסר נפוצה בתכנית השלד בבנייה הפרטית היא הגדרת חסר של דרגות החשיפה, בעיקר בקרקע, בגלל "חיסכון" של כ- 500 ש"ח בבדיקות הקרקע (אי בדיקה של האגרסיביות הכימית של הקרקע).

להחלפת סוג הבלוק משמעויות הן בבידוד התרמי המחייב, הן בעמידות שלד הבטון המזויין במשך השרות המתוכנן, הן בצורכי התחזוקה במשך השרות, והן בשביעות רצון המשתמשים בבניין במשך השרות.

בהצלחה

 

Sanchez

Member
לא שמעתי שהקונסטרוקטור מציין את סוגי הבלוקים בתכניות...
הקונסטרוקטור מציין את הרכיבי הברזל/בטון בתכניות שלו ולא משנה מה סוג הבלוק הנבחר.
זה מה שאני יודע.
 
בעיקר בבניה הפרטית, "מקובלות" תכניות עבודה "בלתי מתקבלות"

תכניות העבודה אמורות להכיל את כל הפרטים, המפרטים, החומרים, וכיוצא בזה.
גבול האחריות בין האדריכל לקונסטרוקטור מוגדר בתקנות הבנייה, אך בבניה הפרטית, "מקובל" להשאיר ליזמים ומנהלי הבניה (לרוב אלו בעלי הבית שההבנה שלהם בבנייה אינה מספקת) שיקול דעת רחב מאוד.
אלו האחרונים פועלים "כמקובל", לוקחים על עצמם את האחריות, ובכך מורידים אותה מאלו שאמורים להיות אחראיים לתפקוד הבניין במשך השרות המתוכנן לו.

כפי שכתבתי בפוסט קודם, לסוג הבלוק (מידותיו, אופן היישום, שכבות הגימור פנים/חוץ, והחיבור עם אלמנטים נוספים כגון רצפה / תקרה / פתחים / חלונות / צנרת) יש השפעה גדולה על:
- משך השרות של הבניין
- הבידוד התרמי
- הבידוד האקוסטי
- נגישות ועלות תחזוקה בעת הצורך
- ועוד ועוד

עדיף שתכניות הבנייה יכללו את כל הפרטים, וייכתבו על ידי מי שמוסמך לכך.
עדיף שקבנים יבצעו תכנית מאושרת ללא שיקול דעת.
עדיף שהצעות "ייעול/שיפור" שמגיעות מקבלנים יישקלו ויוחלטו על ידי בעלי המקצוע המוסמכים (קונסטרוקטור ואדריכל).

למען הסר ספק - קבלנים רבים מציעים הצעות נכונות ומגלים שגיאות תכנון של הקונסטרוקטור והאדריכל.
חלק ניכר מהצעות כאלו מקורן לא בשגיאות תכנון אלא בבחירת חלופות אפשריות.
לכל שינוי בתכניות יש משמעויות נוספות שהקבלן המסויים אינו בהכרח מודע אליהן.
התנהלות נכונה במקרים כאלו היא הצפת ההצעות, עדכון התכניות, וביצוען בהקפדה

בהצלחה
 

blondiegirl

New member
קצת נאיבי לחשוב שהבונה הפרטי יצליח להטיל אחריות על פגמים כמו

סדקים על הקונסטרוקטור ו/או האדריכל.
ראשית כפי שרשם קודמי, גם אני לא מכיר שהקונסטרוקטור לוקח אחריות על סוג הבלוק. בכל אופן כך זה היה אצלנו. וזה גם די הגיוני משום שלבלוק אין שום משמעות קונסטרוקטיבית אלה רק לחלקים היצוקים ככל שידוע לי.
שנית, נניח לרגע שהאדריכל כן המליץ או ציין בתוכניות את סוג הבלוק. האם אתה באמת חושב שתצליח להטיל עליו את האחריות על סדיקה בקיר? הוא יכול לטעון אלף ואחת טענות - למשל הקרקע זזה, הביסוס לא טוב, קבלן השלד לא מקצועי וכו' וכו' וכו'
&nbsp
בקיצור לדעתי האישית כל מה שרשמת הוא תיאורטי לחלוטין ומנותק מהמציאות.
&nbsp
יותר מכך - להבנתי גם אם תנסה לעשות לכאורה בדיקה "פשוטה" ולדגום בתים בעלי ותק של מספר שנים שנבנו עם הבלוק בו אתה מתכוון להשתמש, זה עדיין לא יבטיח לך את אותה התוצאה, מכיוון שסדקים בקירות עשויים לנבוע מתזוזת הקרקע במגרש שלך שלא דומה בהכרח למגרש אותו בדקת
 

Sanchez

Member
כמובן שאנחנו מדברים כאן רק על בניה פרטית...
לא ראיתי עד היום תכניות לבתים פרטיים, שבהם צוין סוג הבלוק, שגם כך ב 95% מהמקרים מדובר על פומיס/איטונג.
 

גלמיש1

New member
שלום בונה

סוג הבלוק זה רק מרכיב אחד מיני רבים במעטפת הבית. ויש אינסוף סוג בלוקים ושיטות שונות לבנית קירות. הקבלן אמנם יכול לייעץ - אבל חשוב להבין שיש לו גם אינטרס משלו בענין. מבחינתו הבלוק המועדף הוא זה שהכי קל לבצע, הכי נוח לחצוב בו, וכו. וזה לאו דוקא חופף לאינטרסים שלך.
מי שבאמת אמור לתת את האינפוט כאן זה האדריכל שלך. פנה אליו עם כל ההתלבטויות שלך ותחליטו יחד על מה מתאים.

באופן כללי, אתה רק מתחיל את הבניה וחשוב כבר עכשיו להבין שאם הקבלן ירגיש שהוא יכול לערער את ההחלטות שהתקבלו ואת האמון שלך במתכננים - יש מצב שהוא יעשה את זה לאורך כל הדרך ויסובב אותך 'על האצבע'. ישיג ממך את הויתורים ו/או ההחלטות שנוחות לו, ואולי זולות לו, בעבודה. זה לא מהלך העבודה התקין שלך מול כל אנשי המקצוע. מי שמתכנן אלו המתכננים, כל אחד בתחומו - וכולם תחת הנהגתו של האדריכל.
הקבלן - תפקידו לבצע בנאמנות מלאה את התכניות והמפרטים. לא תפקידו לתכנן! כן, אם יש משהו שנראה לו כמו טעות חשובה - הוא יכול להעיר ואף להציע. אבל ההחלטה, יחד עם האחריות, היא של המתכננים. ושלך.
קבלנים יודעים שהם יכולים בקלות לנתב את הלקוח שאינו מבין הרבה לכיוון הרצוי על ידם. הם אלו שנמצאים בשטח ונפגשים איתו מדי כמה ימים, ויכולים לספר לו סיפורי אלף לילה ולילה. ועוד לא פגשתי קבלן שלא מנסה את זה!
 

guprnds

Active member
לעניות דעתי הפרטית בבלוק-על גשרי קור מובנים

ואינני מוצא אותו בהכרח טוב יותר מבלוק פומיס עם חללים שתוכנן טוב. מציע לך לבנות בשתי שכבות פומיס 10 ס"מ ובינהם קלקר 5-8 ס"מ עובי. לחליפין אפשר לבנות פומיס רגיל לצפות את כל המבנה בקלקר. אפשרות נוספת היא שיטת עין כרמל. בכל אחת מהאפשרויות הללו תקבל בידוד מעולה. החוזק מגיע מהשלד ומחגורות הבטון, פחות מהבלוקים. כאן תתייעץ על כל שטות עם הקונסטרוקטור. הנחה אותו לקחת הכי הרבה מקדמי בטיחות. בחר בטון בדרגת חוזק גבוהה ואל תקמצן בזיון (בכפוף להנחיית הקונסטרוקטור).
 
בטון עם "עודף חוזק" הוא טעות נפוצה - מקצר את משך השרות

טעות נפוצה בבנייה הפרטית היא עודף חוזק כפי שהמליץ GUPRNDS.
רבים מהקונסטרוקטורים אינם מודעים לחובת הגבלת הסדיקה הדינמית (תחת עומס) בבטון המזויין, על פי חוקת הבטון המחייבת (תקן 466-1).
הגבלת הסדיקה מתבצעת על ידי כמות ברזל הזיון.
כמות ברזל הזיון תלויה ישירות (לינארית) בחוזק הבטון.
כלומר:
שימוש בבטון עם "עודף חוזק", למשל ב-40 במקום ב-30, מחייבת גם שימוש ב"עודף ברזל" באותו היחס, במקרה זה כ- 20% תוספת ברזל.
בנוסף, במקרים כאלו לרוב יש צורך גם בהקטנת קוטר הברזל (יותר ברזל בקוטר יותר קטן משמעותו תפסנות רבה יותר וברזלים קרובים יותר זה לזה), שעלולה להגביל גם את גודל האגרגאט המקסימלי ולייקר עוד את הבטון.

מי שרוצה לשדרג את משך השרות של ביתו, עדיף שידרוש מספק הבטון להוסיף מעכב קורוזיה 2005-MCI לתערובת הבטון המובא.

בהצלחה

 

o3236

New member
בלוק על או בלוק אחר

אני לא חסיד של בלוק על 3 של רביד למרות שמדובר בבלוק איכותי מבודד.
הסיבה שהקבלן רוצה בלוק אחר זה מכוון שבלוק על 3 עולה כ 650 ש״ח לקוב, איטונג ופומיס זהב עולים כ 400 ש״ח לקו״ב ובלוקים בטון עולים משמעותית הרבה יותר זול.

לדעתי פומיס זהב או איטונג 25 יתן לך תוצאות מספיקות לרוב ארצנו. כמובן שצריך בידוד גשרי קור, גגות וחלונות אבל אם הקבלן רוצה להחליף שיזכה אותך בהבדלי עליות ולא ינסה לספר מעשיות על הבלוק.
 
למעלה