בלוק פארטי מושפעים מרדיוהד

LostChild

New member
בלוק פארטי מושפעים מרדיוהד

ג'ולי לאש כתבת חביבה של המגזין Rolling Stone ערכה ראיון עם חברי להקת בלוק פארטי לגבי אלבומם החדש הממשיך את אלבום הבכורה המצליח "Silent Alarm" ובו אומר הסולן ואני מצטט : "We're looking to expand more along the lines of Radiohead, but it's obviously a bit early to kind of imagine yourself in that mold," Moakes says. "We're working toward not being afraid to make music out of quite difficult sounds and have things quite processed. We want to get more texture into what we do, and not have it just like a rock record."

libro

New member
גם קולדפליי

חח... באמת היינו צריכים כתבה שבה הם מודים בזה? כל החדשים מושפעים מרדיוהד, במיוחד להקות מסוג זה ובמיוחד הם. אגב קולדפליי- כריס מרטין (הסולן שלהם), אמר בריאיון לפני כמה חודשים, שקולדפליי הם הסיבה לכך שאנשים כל כך אוהבים דיאט קוקה קולה. כי רובם לא מסוגלים להתמודד את המוצר האמיתי, המקורי, העוצמתי, והם (קולדפליי) מייצרים מוזיקה "קלילה יותר".. מושפעים זו מילה קטנה, הם פשוט לקחו מספר אלמנטים מצומצם שרדיוהד המציאו\הגיעו אליהם בסיום תהליך מרובה שנים, הדביקו לזה לחן so called רדיוהדי, מקצב תופים הכי פשוט שאפשר והפכו בזכות זה למכונת להיטים (זוועתיים). גם מיוז התחילו ככה, רק שהסולן שלהם הוא פצצה ווקאלית וכבר מזמן שיש להם את הסטייל\נישה המיוחדת להם, והם תותחים :)

libro

New member
כן.. זה לא וידאו אלא ציטוטים ברשת

http://www.ateaseweb.com/news/archive/2005/12/coldplay_still.php

kittycatbone

New member
אומנם קולדפליי

בשבילי לא משתווים לרדיוהד, ואני מבינה את הקשר שלהם... לדעתי יש בהם מעצמם, וה"להיטים" שלהם הם ממש אבל ממש לא זוועתיים, אלא שירים שהם בין המדהימים. ואני רצינית
אולי האלבום החדש שלהם בשבילי לפחות הוא חלש יחסית.. אבל השניים הראשונים פשוט מעולים ואני באמת לא מסכימה איתך שהם להקה "גרועה" ממה שמשתמע מדברייך.... גם אם המוזיקה שלהם נחשבת כקלילה יותר מרדיוהד למשל...

libro

New member
עניין של טעם :)

כמובן שיש לקולדפליי שירים שהם הרבה יותר 'איכותיים' ונעימים לשמיעה מאשר שאר הלהקות המומלכות החדשות, אבל עצם הידיעה שכל כולה של הלהקה שאבה את הסגנון מרדיוהד, ושבעצם בלי רדיוהד לא היו קולדפליי (וזה בטוח), נותנת לי הרגשה שזה בזבוז זמן לשמוע אותם.. אבל אני משוחד :p

kittycatbone

New member
נו יופי,

ובלי הרבה להקות אחרות לא היה רדיוהד. זה די טפשי לאהוב/לא לאהוב להקות לפי זה, מפני שכל להקה היא מושפעת ממספר אמנים אחרים. וככה זה תמיד היה ותמיד יהיה. עד לתחילת הזמן והיווסדה של המוזיקה. [גם אם נדבר על 2000 שנה אחורה, לא שיש תיעוד מדויק למוזיקה שהייתה אז]

aviGODFATHER

New member
קולדפליי...

אחת הלהקות היותר טובות כיום והשנייה האהובה עליי (אחרי דפש מוד), ושלושת האלבומים שלה היו מדהימים, במיוחד השניים הראשונים, אבל גם השלישי היה מצויין. למעשה, הם היו הסיבה שהתחלתי לשמוע את רדיוהד - כ"כ הרבה השוו את קולדפליי לרדיוהד ואני הייתי (ועדיין) מטורף בצורה לא נורמלית עליהם (הם גם היו הלהקה הראשונה שהתחלתי לשמוע ברצינות - עד אז הייתי שומע 2-3 שירים של כל זמר או להקה ולא הייתי שומע אלבומים שלמים). חשבתי לעצמי שחבל לפספס להקה מדהימה ובאמת התאהבתי ברדיוהד די מהר, אבל אני ממש לא חושב שקולדפליי הם רדיוהד 2 או משהו בסגנון. יכול להיות שהם טיפה מושפעים מרדיוהד אבל להגיד (ואני מצטט את libro) "בלי רדיוהד לא היו קולדפליי" זאת הגזמה מופרזת. ובקטע של הציטוט - אני ממש לא מאמין שכריס מרטין אמר את זה. עד שאני לא אראה וידאו אני לא יאמין שמישהו יגיד על עצמו שהוא העתק קל למשהו אמיתי.

libro

New member
תגובות ../images/Emo8.gif

אך ככה, אז אני באמת שמח שקולדפליי קיימים, שמעתי מעוד אנשים שהתחילו לשמוע את רדיוהד דרך קולדפליי (לא הרבה אבל יש), הם עושים עבודה טובה.. ובקשר ל "בלי רדיוהד לא היו קולדפליי", סתם לצורך העניין הכתבה הזו פורסמה ב ateaseweb.com, האתר הלא רשמי הכי מפורסם אני מניח של רדיוהד, אתר שהלהקה מכירה אז בטח שיש לו מקורות נאמנים.. אני מוצא את זה ממש מעניין ומעריך אותו על כך:
Coldplay still Radiohead light Here's a little bit from this months Q magazine. An interview with Coldplay's Chris Martin & Ricky Gervais: How will Coldplay develop? You've mentioned you'd like to work with Timbaland. RG: What, the boots people? CM: Yeah, the people who make boots. RG: Bruce Foxton's got a brand new pair of Timberlands. CM: Yeah, I thought what we need to do next is a CD that comes in a pair of durable walking boots, so you can listen to it when you're hiking. RG: You're going for the working class vote now aren't you? [Thinks] Who are your fans? CM: Ah, man, it's tricky. I don't think we'd be anywhere is Radiohead didn't exist. I think we're like why Diet Coke was big. Because some people couldn't handle Coke. That's how i see Coldplay. RG: That's very humbling. [thanks Mandy]​

aviGODFATHER

New member
../images/Emo26.gif

זה שכריס מרטין בכבודו ובעצמו אמר כך (מה גם שה"תרגום" שלך היה ממש שונה ומוקצן ממה שכתוב) זה לא אומר שום דבר. הוא גם אמר לפני כמה חודשים ש"לא נראה את קולדפליי ביחד עוד הרבה זמן" ובינתיים הם ממשיכים להופיע והם ממש לא מתפרקים. יכול מאוד להיות שקולדפליי היו נשמעים מעט אחרת לולא רדיוהד, אבל אפילו שכריס מרטין אמר אני לא חושב שבלעדי רדיוהד קולדפליי לא היו מתקיימים. מה גם שאפשר לתרגם את מה שהוא אמר בכך שקולדפליי לא היו מצליחים כמו שהם מצליחים עכשיו לולא הפריצה של רדיוהד.

libro

New member
שמע ידידי

אין לי שום כוונה להכנס בקולדפליי, או באף אומן אחר (כמעט-חוץ משי גבסו חח..), קודלפליי עושים לך טוב, זה מה שחשוב. גם לי היהודים פעם נראו כאיזה להקה אדירה (שאני עדיין מאוד מאוד אוהב), עד שהתחלתי להבין באמת מזו מוסיקה (ועדיין לומד כמו כולם המון דברים חדשים שלא תיארתי לעצמי שקיימים). אם אתה לא מחזיק ממה ש'ראש' הלהקה אומר, כדבר אמין או קביל, יכול להיות שזה אומר משהו על אופייה ועל מהותה.. בקשר לתרגום- ציטטתי את המתאפורה של קולה ודיאט קולה, ההשוואה שלו בין קולדפליי לרדיוהד. את מה שכתבתי כתבתי מהזיכרון, ורק כשהרגשתי צורך להוכיח לך שהוא באמת אמר מה שאמר חיפשתי את הלינק והדבקתי... התוצאה- הוספתי קצת מסקנות משלי (קוראים לזה זיכרון סלקטיבי): "העוצמתי, והם (קולדפליי) מייצרים מוזיקה "קלילה יותר". עדיין מה שמשתשמע מדבריו באופן ברור לגמריי זה שהמוסיקה שלהם קלילה יותר, ולכן רוב האנשים מעדיפים ד.קולה ולא קולה. ובקשר ל אם קולדפליי היו או לא היו, זה כמו לשאול אם רדיוהד ונירוונה היו או לא היו בלי Pixies. קרוב לוודאי שת'ום יורק וקורט קוביין היו מנסים לבטא את כישרונם המוסיקלי איכשהו, ספק אם אחת הלהקות הייתה מגיעה לרבע ממה שהגיעה אליו ללא הדרייב של Pixies.. כך שאפשר להגיד שבהחלט לא היו. רדיוהד הם אבטיפוס, אפשר להגיד סוג של ז'אנר חדש, ואב רוחני לכל להקות האינדי\אלטרנטיב\בריטפופ-שכבר אין\ החדשות.

aviGODFATHER

New member
../images/Emo27.gif

גם בקטע של רדיוהד והפיקסיז (ד"א אני לא מכיר את הפיקסיז אז אני אסמוך עליך בקשר להשפעה שלהם על רדיוהד) אני לא מסכים. אני לא חושב שהשפעה של להקה אחת על אחרת יכולה להיות כזאת גדולה. במילים אחרות, אתה אומר שאם הפיקסיז לא היו קיימים, גם רדיוהד ונירווה (ועוד להקות שכל-כך הושפעו מהפיקסיז) לא היו קיימות, ועל הדרך כל הלהקות שלכאורה קיימות בזכות רדיוהד ונירוונה גם לא היו קיימות. אני פשוט לא חושב ככה. זה שהם המציאו משהו מסויים, זה לא אומר שמישהו אחר לא יכל להמציא אותו. אם גלילאו לא היה מגלה שכדה"א עגול עדיין היינו חושבים שהוא שטוח?

kittycatbone

New member
כמו ההודעה שכתבתי למעלה בשרשור...

ואני יודעת ששירשרתי אלייך אבל זה יותר מופנה לליברו
גם אני חושבת שלהגיד לולא להקה מסויימת לא הייתה את האחרת זה קצת מוגזם... או יותר נכון- גם אם זה נכון, אם בלי פיקסיז לא היה נירוונה ובלי רדיוהד לא היה קולדפליי. זה מוריד מהערך של הלהקה? כי ממה שמשתמע זה כאילו אתה (libro) לא כל כך אוהב את קולדפליי רק בגלל שאם לא היה את רדיוהד אז לא היה את קולדפליי. ואני מניחה שהמשפט הזה שכריס אמר, גם אם הבנת את זה ככה, היה כדי להראות פשוט עד כמה רדיוהד השפיעו עליו. וגםםםםםםם אם זה נכון. זה עדיין לא דבר פסול! זה קצת כמו תאוריית הכאוס [אפקט הפרפר], אם לא בדיוק כמו, אם לא היה את זה, לא היה את זה ולא את זה ולא את זה, ובקיצור זה יכול להימשך לשרשרת ענקית של דברים שהייתה יכולה לשנות את העולם בצורה קיצונית. אז בוא פשוט ניקח את נקודת המבט הפילוסופית של- תהנה ממה שיש. תאהב את מה שיפה לך. ואל תתן לסיבות למה שזה קרה להשפיע על זה. לדעת ממה להקה הושפעה זה דבר נחמד, כי זה גורם לך לגלות את אותן להקות שהלהקות שאתה אוהב הושפעו מהן [בדיוק הדוגמא של קולדפליי-רדיוהד] אבל *לא לאהוב* להקות בגלל ההשפעה הרבה זה כבר עניין אחר. יש גם הבדל כמובן בין לחקות חיקוי מושלם עד שהמוזיקה לא יפה ומקורית, אבל במקרה של קולדפליי שאני מניחה שזה נושא השיחה המרכזי שלנו כאן, זה לא ככה. לדעתי לפחות.

למעלה