בלות'נר

בלות'נר

יש לי פסנתר בלות'נר עתיק, (אולי מהמאה ה19 אפילו) וזה בדיוק העניין שאני לא יודע מה התאריך יצור שלו, מישהו פה אולי יודע אם יש איזה אינדיקציה על הפסנתר עצמו.

בדרך כלל רשום על תיבת התעודה

את המספר הסידורי של הפסנתר. אם יש לך את המספר, תנסה למצוא את האתר של החברה, ולרוב החברות הגדולות יש אפשרות למצוא את שנת הייצור לפי המספר. כל זה בהנחה של שני דברים: לחברה הזו יש אתר, ולפסנתר יש מספר. נראה לי האמת שעם פסנתר כזה ישן, ספק אם יש לו את שניהם... מצטער, זו כל העזרה שאני יכול להציע. בכל אופן, בהצלחה!

תיבת תעודה

זאת תכנית טלויזיה, אתה מתכוון לתיבת תהודה..
חפיף קורה.. יש להם אתר אבל הוא בגרמנית, האתר באנגלית נראה די חסר תודה בכל אופן

אופס... ../images/Emo132.gif

בכל אופן, אם זה באמת דחוף תנסה לשלוח להם אימייל, או אפילו מכתב בדואר. מה ששחכתי לציין בהודעה הקודמת הוא, שרוב החברות דורשות תשלום (אומנם סימלי) עבור חיפוש שנת הייצור. אולי, אם תציע להם תשלום, הם יסכימו לחפש? (כאמור, אם זה באמת דחוף)

למרות שזו הייתה יכולה להיות...

הערה מאוד שנונה, התכוונתי שישב עם מילון באתר הגרמני, לא שאתה פסנתרן יקר תשב עם מילון עברי-עברי.

האמת, שאף פעם לא שמעתי על החברה

הזו... איך הפסנתר בכלל? טוב? נכון להניח שצליל של פסנתר בן מאה פלוס שנים התעוות קצת במשך השנים?

לא תמיד...

שמעתי הקלטה שעשו על הפסנתר של מוצרט, ואומנם פסנתר מדהים (הדיוק, אוח, הדיוק!
) אבל מעוות לחלוטין. טוב, אבל אני מניח שיש הבדל בין פסנתר בן 100 שנה ל-250... הפסנתר שלי הוא זיילר, כנף קצר (1.60), בן 70+, וכל המיתרים שלו מקוריים, חוץ מאחד, שהוחלף בערך חצי שנה אחרי שקיבלתי אותו
למרות החלודה על המיתרים, הפסנתר נשמע מצוין. אבל זה הכל תלוי בכמה ניגנו עליו. נראה לי אני ניגנתי על שלי בשנתיים שהיו לי אותו יותר מבכל 70 השנה שלו...

כמה דברים

א: אני לא מתיימר לשבת עם מילון עברי גרמני ולפענח, אני עצלן ב: בלות'נר הם פסנתרים מאוד טובים, מיוצרים בעבודת יד גם בימינו, הנה הארה קטן, בלות'נר יצרו מ1853 (שנה שנוסדו) עד היום כ-150000 פסנתרים, שחברות כמו ימאהה מייצרות 100000 בשנה.. ג: עם איכות כמו של הפסנתר הזה, כמו ציפוי שנהב של הקלידים ועוד גימור שהיה לו פעם אבל קצת התחרבש הם, אפשר להיות בטוחים שהוא נשמע כמו חדש גם אחרי השנים שעברו עליו, הוא כל הזמן מתוחזק והצליל שלו נשמע אותו דבר כמו מאז שסבתא שלי קיבלה אותו לפני 70+ שנים, גם היא אומרת ככה

Mr Peiser

New member
אני חושב..

שבעיקרון אין סיבה להשוות פסנתרים ליין מהבחינה של ההשתבחות עם הגיל. אין סיבה שפסנתר ישבתח עם הגיל... אולי הוא יעשה יותר קלאסי, בעל צליל נוסטלגי יותר...אבל שיפור פיזי לא יהיה בוודאי. מה שממש מעניין אותי זה ההקלטה שמישהו כאן הזכיר על הפסנתר המקורי של מוצארט! נשמע ממש מרתק! יש סיכוי שיש לך את ההקלטה? של מה ההקלטה? לילה טוב ונעים!

אני קנית את הדיסק...

בבית הולדתו של מוצרט בזאלצבורג, בטיול באוסטריה. לצערי ניתן להשיג את הדיסקים האלה רק שם! כן, מעצבן, אבל תאמינו לי ששווה לבקר שם! הפסנתרן הוא אנדריאס שיף (פסנתרן מאוד קלאסי. אני אישית לא משתגע עליו ברוב ההקלטות ששמעתי שלו, למרות שבקונצרט שראיתי שלו שהוא ניגן לפני שנה בערך בארץ מאוד אהבתי) והוא מנגן בין השאר את הסונטה בדו מז'ור המפורסמת, ואת הפנטזיה בדו מינור, וריקודים למיניהם, וכמה קטעי סולו. אני ראיתי בחנות המוזיאון של הבית גם הקלטות על שני הפסנתרים שלו, אבל אותה לא לקחתי (למה? למה?!) בכל אופן, זה מאוד מיוחד ודי מרגש אפילו, לשמוע את הפסנתר הזה.

Mr Peiser

New member
אווקיי...

אבל סך הכל תשמע...יש סך הכל משהו בטענה הזאת שהפסנתר משתבח ככול שעוברות השנים...

למעלה