בלו, בלו

cocus

New member
בלו, בלו

שלום, רציתי לשאול אם ידוע לכם על חומר ניקוי טוב, איתו ניתן לנקות את האקווריום מבחוץ, מכל מיני שריטות, אבנית וכ'ו. שאלה נוספת: האם תאורה, כאשר אין לי צמחייה באווקריום, זה בריא לדגים, או רק יפה לעין? תודה רבה.

אורי-

New member
שום חומר!!! רק כשאק' ריק אפשר

להשתמש במלח לימון / חומץ , וןלשטוף היטב אחרי כן. אק' לא אמור להתלכלך כל כך... אני בכלל בדעה שרק את הדופן הקדמית צריך להבריק , כל שאר ה"לכלוך" הוא רק טבעי (אלא אם מדובר במכת אצות רצינית).

cocus

New member
הממ....

ניסיתי לנקות את זה עם חומץ, אך הניקוי היה יעיל רק לחצי דקה, לאחר שזה התייבש הכל חזר. כאשר אני ממשש את הזכוכית, אני מרגיש שם את הלכלוך, כך שאני מניח שהבעייה היא רק בצד החיצוני שלה. כאשר ניקיתי, כמובן לא הפעלתי יותר מדיי לחץ, מתוך פחד לשבור את האקווריום, אך אני מניח שזו לא הבעייה. ואם יש חומר יעיל כלשהו שעושה זאת, אנא אמרו לי את שמו. ובנוגע לתאורה, לא ממש קיבלתי תשובה חד-משמעית. תודה לעונים, בשמי ובשם הדגים.

אורי-

New member
אפשר לגרד עם סכין גילוח או מגרד

מגרד עולה כמה שקלים בחנויות עשה זאת בעצמך , ברובם ניתן להחליף להב כשהוא נשחק. זה אחלה פתרון , ושכחתי ממנו קודם לכן... לא עושה שריטות , אם עובדים נכון (אחרי שיפוץ בבית השתמשתי בכזה לנקות צבע מהחלונות). אל תקנה בחנויות דגים כי ימכרו את אותו דבר ביותר כסף. (אולי על האריזה יהיה ציור של דג מחייך)

VELTAIL

New member
אז ככה,לפי מה שאני הבנתי

תאורה ללא צמחים עלולה לפגוע בדגים(תלוי איזה תאורה)ואם אין לך צמחים היא אמנם יפה לעין אך פוגעת...יש תאורות מיוחדות שמאירות את הבועות של האוויר בצבעים שונים...(ראיתי את זה בתל אביב ברחוב אוסישקין...(רחוב כזה של חנויות..)יש שם חנות חיות שנקראת "עצם העניין"או משהו כזה זו חנות מעולה דגים במצב אחלה,וזו חנות שיש לה בעיקר דגים זולים יפים ובמצב טוב!!!! מומלץ!)

OZEEVI

New member
יש מכשיר

תאורה ללא צמחים לא מזיקה, אפשר לקנות מכשיר ניקוי שפועל ע"י מגנט הוא טוב לניקוי ירוקת ומבריק א הזכוכית

למעלה