בלט דיסק

DICKPARRY

New member
בלט דיסק

לפני כשנה החלו כאבים חזקים באזור הצאוור ,כאב שזרק לכתף ויד שמאל+הרדמות בבוהן במשך חודש. ביצעתי צילום CT והתוצאה הייתה=בלט דיסק לטראלי משמאל C5-C6 עם לחץ על שק ועל שורש שמאל. עברה שנה והמצב אומנם השתפר מאוד וההרדמות נעלמה כמובן ,אך מדי פעם יש כאבים באזור השיכמה השמלית ומעט בכתף. ביצעתי לפני שבוע צילום MRI והתוצאה היא= אין עדות לתמט או תזוזה. תעלה ספינלית ברוחב תקין. C5-C6 בלט דיסק לשמאל הגורם ללחץ על השורש. C4-C5 בלט דיסק דיפוזי עם לחץ על השק הדורלי. חוט שידרה בעובי ,מבנה ואותות תקינים. אותות תקינים ממח עצם חולייתי. אני לא יודע מאיפה צצ פתאום עוד בלט למרות השיפור בכאבים? בבקשה אם אפשר לקבל הסבר במילים פשוטות מה מצבי? והאם יש מצב לשיפור מוחלט .או שבמצב כזה אני אמור לסבול לסרוגין כל הזמן? מה ההסבר לכך שבבלט הראשון והבעייתי ׁ(C5-C6)יש עדיין לחץ על השורש ,ומצד שני הכאבים פחתו באופן משמעותי?? תודה מראש

nirpel

New member
בלט דיסק

בלט דיסק היא תופעה שיש ל 80% מהאוכלוסיה וככל שאנו מתבגרים יותר הדיסק "מתיבש" וכך נוצרים (על אצבע אחת) בלטים ופריצות דיסק. לא ציינת את עבודתך אבל בלטים נוספים יכולים "לצוץ" כתוצאה מאי שמירה על יציבה נכונה כללי לא סחיבה נכונים וכו'. את מצבך אתה יכול להגדיר, השאלה היא כמה אתה סובל. ניתן לטפל אם אתה ממש סובל אף אחד לא יכול להבטיח לך שיפור מוחלט או כמה זמן שקט יהיה לך אם תטפל אבל בהחלט כדאי לטפל ולנסות להרגיע את המקום. לאחר שתטפל כדאי יהיה לך להשאר ב"תחזוקה" ז"א טיפול כל כמה שבועות (וגם כאן אין 100%) אבל כך אולי תוכל להקטין את הסיכוי להתקף הבא.

ה"תחזוקה" היחידה היעילה היא פעילות גופנית מתא

טיפולי "תחזוקה" נבדקו, נחקרו לא נמצאו יעילים למניעת הישנות. פעילות גופנית מתאימה - יוגה, פילאטיס, תרגילים שהותאמו אישית ע"י פיזיו- יעיל.

nirpel

New member
אני מאוד מאמין בפעילות גופנית

וחושב שזה חלק בילתי נפרד מה"תחזוקה" אבל גם כאן מחקרים מצאו שהיא לא תמיד יעילה. היא יכולה ליהיות יעילה רק תחת הדרכה צמודה.

לא צמודה

אבל מותאמת אישית. צריך לתת לאדם כלים להתקדם ומידי פעם להנחות אותו. המחקר מראה שהשילוב היעיל ביותר זה סיבולת כללית וגמישות. פעילות גופנית היא הדרך היחידה למנוע כאבי גב. אבל אין מניעה של 100 אחוז.

DICKPARRY

New member
יצאתי מבולבל לגבי ה"תחזוקה"ולגבי

הפעילות גופנית. מה בדיוק הכוונה ל"תחזוקה" ואיזה פעילות גופנית מומלץ לעשות. אני סובל מהבלט דיסק בצאוור כבר שנה ושלושה חודשים.לא כאבים חזקים אבל תמיד אני מרגיש לא נוח בצד השמאלי של הצאוור לעיתים יש תחושה לא טובה מאחורי יד שמאל.במבט שמאלה מעט כואב וכאילו מעט מוגבל. האם התופעות האלה יעברו באיזה שהו שלב? ,או שזה ילווה אותי כל הזמן?. אני חייב לציין שהתופעות קימות ויש כאבים, אפילו לא חזקים מצב הרוח יורד לריצפה.כאילו נפלה לי איכות החיים.(אני בן 37).

nirpel

New member
פעילות גופנית מומלצת

פלדנקרייז, פילטיס, יש קבוצות התעמלות בריאותית של קופ"ח כל פעילות גופנית מבוקרת (מומלץ התעמלות מהסוגים שהזכרתי) לגבי שאר השאלות שלך אני עדיין בדעה שטיפולים מנואליים (ידניים) יכולים לעזור מעבר לזה צריך חראות אותך ולבדוק וכך (אני בכל אופן) אוכל לתת לך תשובות.

למעלה