בליטות לימפה מוגדלות

אמה32

New member
בליטות לימפה מוגדלות

לאבי נאמר שנמצא אצלו בליטות לימפה מוגדלות. האם מישהו יודע מה הכוונה ? אני אודה מאד למי שיוכל להאיר את עייני בנושא. האם מישהו יודע מהם דרכי הטיפול ? תודה רבה

אמה שלום

לפני הכל אני אקדים ואשאל - האם הבלוטות מוגדלות כתוצאה מסרטן? האם כבר קיבלתם תשובה סופית של אבחון? כיוון שיכולות להיות עוד סיבות לבלוטות מוגדלות מלבד סרטן. דרך הטיפול משתנה לפי האבחון ולפי רמת התפשטות הגידול, לרוב הטיפול הוא כימותרפיה או הקרנות או שילוב של שני הטיפולים (אך ישנם טיפולים נוספים). הטיפול מתוכנן עבור כל מטופל באופן אישי ולכן אין תשובה חד משמעית אלא רק מהרופא המטפל. בבקשה המשיכי לעדכן אותנו לגבי מצבו של אביך. יום טוב גלי

אמה32

New member
המשך

תודה לך ציפור לילה על תגובתך. אני מנסה להבין ... אולי תוכלי לעזור. לאבי היה סרטן ערמונית שטופל בניתוח. עכשיו נמצא גידול באזור ונשלח לביופסיה. אם אני מבינה נכון - דרך הביופסיה נדע אם מדובר בגידול סרטני - אני צודקת ? אני לא מצליחה להבין מה זה אומר תכלס. סרטן בבלוטות הלימפה ? אם כן - האם אפשר לצאת מזה ? תודה לך

ממה שאני מבינה..

וחשוב לציין שאני לא רופאה. אם יש בלוטות מוגדלות באותו אזור שבו היה הניתוח הקודם אז יכול להיות שמדובר בהתפשטות של המחלה, אבל יכול גם להיות שמדובר בסרטן בבלוטות הלימפה. את זה הם יידעו אחרי בדיקה של הביופסיה. אני מניחה שסיכויים להחלמה תלויים ברמת ההתפשטות של המחלה וגם את זה תוכלו לדעת רק אחרי סיטי ובדיקות נוספות. אני ממליצה לך להצטרף עם אביך לפגישה עם הרופא המטפל שלו ולהכין מראש שאלות שאת רוצה לשאול אותו, כיוון שהוא מחזיק במידע הרב ביותר לגבי המצב הרפואי של אביך ואתם זכאים לקבל את כל האינפורמציה אותה תדרשו.

הודגיק

New member
מבלי להתייחס להיסטוריה

מבלי להתייחס להיסטוריה הרפואית של אביך ( שיהיה בריא - אמן ) . סרטן בבלוטות הלימפה , מה זה אומר ? אוקיי זו שאלה מעניינת , אבל התשובה אליה היא קודם כל בהגדרה של מהו סרטן , סרטן הוא "דפיקה" במערכות של התא ולכן הוא מתחלק (מיטוזה/מיוזה) בצורה לא מבוקרת וכך הוא יוצר בעיות באיבר אליו התא משוייך . אציין שזו לא הגדרה מקצועית , אבל זוהי הגדרה פשוטה להבנה . והתשובה הכי חשובה שאני יכול לתת לשאלתך היא : כן !!! אפשר לצאת מזה ... שלך הודג'יק .

אמה32

New member
תודה

צריך לשמוע את זה לפעמים
האם זה נחשב סרטן "קשה" ?

blg

New member
כשאיבחנו אצלי את ההוג'קינס

הרופא אמר "זה הכי טוב שיש" (ציטוט מדוייק). זה נחשב לסרטן מהיותר קלים. רק בריאות ואושר

הודגיק

New member
אז ככה

מה זה קשה ?? סרטן קשה - כן ולא , תלוי מאיפה מסתכלים על זה ... לי הרופאה אמרה :"מכל החראות בעולם קיבלת את הכי טוב" - אז מה , זה אומר שזה טוב שקיבלתי ? לא ! כי זה עדיין חרא ! בד"כ זה יותר קל מסרטנים אחרים , זה מה שבטוח .

ornusha

New member
הודג'קין

באמת זה יחסית קל, אך יש עוד סוגי סרטן בבלוטות לימפה שהוא לא מסוג הודגקין. חוץ מזה הרבה סוגי סרטן ניתנים היום לריפוי, הכל תלוי באיזה שלב מגלים.

למעלה