בלינצ'עס הונגריים?

גרי רשף

New member
בלינצ'עס הונגריים?

את המאכל היכרתי משתי מסעדות תל אביביות שהתמחו בהם. לפני כעשר שנים הייתי בהונגריה ולא מצאתי זכר לכך בקרב המקומיים. אינני אומר שלא אכלתי טוב (נהפוך הוא..) אבל בלינצ'עס לא מצאתי. התרשמתי שמדובר במאכל יהודי ולא הונגרי, ומכיוון שלא נשארו הרבה יהודים שם- גם הבלינצ'עס נעלם. להפתעתי, טוענת אחת מידידותי בפורום תרבות עברית שיש ויש בלינצ'עס הונגריים, רק שיש לקרוא להם "פלצ'ינטה". שאלתי: האמנם? ואם כן- אולי קצת פירוט לגבי הגרסה המקומית, כיצד היא מוגשת ובמה היא ממולאת.

5רותה

New member
בלינצעס-פלצינטה

ההונגרים קוראים למאכל - פלצינטה. וממלאים אותו בגבינה מתוקה ומי שאוהב גם עם צימוקים. ויש כאלו שמסתפקים בריבת שזיפים ביתית. והמזוייפים (הכוונה) לצאצאיים הצברים הם מוכנים לאכול את זה עם ממרח שוקולד פשוט. ומי שרוצה אפשר להפוך זאת למנה ראשונה ממולא במחית תפו"א ולצקת מעליו רוטב פטריות/צלי. בתאבון ושבת שלום.

vera2

New member
הכנת מלית גבינה לחביתיות../images/Emo78.gif

לערבב גבינה כחושה יבשה (באריזת נייר) עם מעט גבינה 9% להוסיף סוכר, קינמון, חלמון ביצה, סוכר וניל וקליפת לימון מגורד, צימוקים. לערבב היטב לימרוח שכבה של כ1ס"מ על החביתיה המטוגנת לקפל את השוליים הצדדיים פנימה ולגלגל.בתיאבון.

טומי*

New member
הייתי מציע את הצימוקים....../images/Emo26.gif

להוסיף לכל בלינצ'ס לחוד, כי בתוך הגבינה קשה למרוח עם הצימוקים. כמובן בגדר עצה בלבד. כמובן את הבלינצ'סים ניתן גם סתם לגלגל.

orlu

New member
vera2 ניראה לי כי בטעות שלחתי

מסר אלייך במקום לפורום אז אם תרצי תעבירי אותו לכל בעניין הפלצינטה

גרי רשף

New member
הגידו- אתם עורכים מפגשי פורום?

לא יודע למה, אבל פתאום נעשיתי רעב... תודה לכל העונים ובביקורי הבא בארץ המילעיל- אדגום מבחר פלצ'ינטות!

el arvole

New member
בלינצ'ס ופלצ'נטה לא אותו דבר!

אייך מבדילים ? טועמים ! היותר טעים זה פלצ'ינטה ! הבדיחה באדיבות כבוד שר המשפטים

למעלה