בליעת כדורים

בליעת כדורים

כדורים מאורכים כמו דקסמול - אורך אחד וחצי ס"מ, רוחב 6-7 מ"מ - אפשר לבלוע? כדאי לנסות או שזה מסוכן? מה דעתכם? (אני כחדשיים לאחר הניתוח, ללא הצרה) מודה לכל מי שיתיחס, שלומית.

רוייקו

New member
כדורים הגדולים מסנטימטר אחד לא

בטוח שיעברו במעבר. כדאי לרסק או לחתוך.

RomiVais

New member
היי שלומית, מה שלומך?

ואיך המרגש חודשיים אחרי??? ספרי ושתפי אותנו...
לגבי הכדורים תרסקי - הכי בטוח חבל להסתכן... סוף שבוע נעים רומי

אגב, נזכרתי:

דיברתי השבוע עם רוקחת והיא אמרה לי שיש הרבה כדורים שאסור לשבור. כדי לדעת אם מותר או אסור היא נתנה לי טיפ: אם אין חריץ בכדור - כנראה שאסור לשבור אותו. (לפחות לשאול רוקח.) לתשומת לבכם. שלומית.

רונה 29

New member
תודה על ה"טיפ"....../images/Emo45.gif../images/Emo127.gif../images/Emo24.gif

לא ידעתי לגבי ה"חריץ"....
.

רוייקו

New member
הכי כדאי זה לברר עם הרופא המטפל

או הרופא הספציפי שנתן את הכדורים איזה כדורים הכי קטנים והם אפשר לחתוך, לרסק, לשבור, לאדות, להעלים או לא לקחת בכלל..
יש לרופא ספר והוא יכול לראות דוגמא מצולמת של הכדור.. ואם הרופא לא יודע, הכי כדאי לשאול את הרוקחים, לפני שקונים, האם קיימת תרופה מסחרית עם אותו חומר גנרי שהשונה בינהם זה גודל הכדור..

ronnymp

New member
זהירות ...... ../images/Emo18.gif ../images/Emo101.gif

מה שהכי חשוב - זה סוג הכדור
כפי שאמרו לשלומית - חשוב הוא אופן שיחרור הכדור
יש כאלה כמו אקמול - ששם זה ממש לא משנה - ואפשר לחתוך או לרסק ויש כדורים אחרים - כמו אנטיביוטיקה למשל - ששם הוא מחושב לפי כיסוי כלומר - הוא מתוכנן להשתחרר בגוף תוך פרקי זמן מוגדרים ולכן לוקחים 2 או 3 ביום - כדי לתת כיסוי מלא לכל היממה . ואת אלה - כמובן שאסור לחתוך - אלא לקחת בשלמות בלבד . ואם יש למישהו בעיה עם בליעתם - ליודיע מייד לרופא - לקבלת תחליף מתאים . רוני

ורד *

New member
היי שלומית, את האקמול שלי אני שוברת

לשניים ואז בולעת. מה שמצחיק את אותם חברים שלא יודעים על הניתוח. את הכדורים שאינם מסומנים בחריץ אסור לשבור וצריך להתייעץ עם הרופא המטפל שיתאים לך כדור שביר או "בליע" שבוע טוב. ורד.

כדורים שלמים...

כך אני בולעת אותם. את הכדור הראשון בלעתי בנוכוחות רופא המשפחה שלי וחיכינו מס´ דקות לראות מה קורה והכל היה בסדר והיום אני בולעת אותם שלמים - הכוונה לכדור בגודל של "מוקסיפן" , פלסטיק שני צבעים.

למעלה