בליעת תרופות

שמשון45

New member
בליעת תרופות

שלום לכם, אשתי בת 66, חולת פרקינסון קשה, וסובלת מדמנציה חמורה. אובחנה כסובלת מדמנציה של גופיפי לואי. היא מקבלת דופיקר, ממוקס, ואקסלון – ספציפית למחלה. היא מקבלת גם אלטרוקסין, לוסק, נורמיטן, קלונקס, סימוביל ופוסאלן באופן כרוני כבר שנים רבות. עכשיו הגענו לשלב שהיא לא יודעת איך לבלוע כדורים. אנחנו מרסקים אותם ומערבבים עם ג'לי. השאלה היא אם במצב הזה, יש לתרופות עדיין אפקט יעיל, כאילו הכדורים נבלעים כרגיל, או שאין בזה בכלל תועלת, וצריך לחשוב על פתרון אחר. תודה רבה, שמשון

שמשון, אתה צריך להתייעץ עם רופאים

אנו כאן בפורום בני משפחה של חולים ויכולים רק לספר ולשתף מהניסיון שלנו.
כתבת כאן שורה של תרופות שהיא מקבלת, אני הייתי פונה להתייעצות לגבי הצורך בכל התרופות הללו בשלב בו היא נמצאת.
כמה שנים היא לוקחת ממוקס ואקסלון?
בדרך כלל תרופות אלו עוזרות כ 3 שנים ואחר כך יעילותן פוחתת.
לגבי יעלות התרופות לאחר הריסוק, צריך ייעוץ רפואי או של רוקח
תחזיק מעמד, בהצלחה
טובה

ענתי44

New member
בדיקה מחדש של התרופות

גם אנחנו עברנו את זה בזמנו. ואז הלכתי לרופאת משפחה שהורידה כדורים שמיותרים. בבית חולים, בדקו לנו את התרופות ההכרכיות וראו איזה תמונות ניתן לרסק בלי חשש ותרופה אחת שאסור החליפו אותה בסירופ, שנותנים לילדים קטנים. ( אותה תרופה רק בנוזל שנתתי עם מזרק לפה )
לפני כשנתיים כשאמא שלי החלה לגלות בעיות עיכול הזמנתי הביתה שירות ( שעלה לי באופן פרטי ) רוקח. הוא ישב איתי שעה, מילא שאלון על כל הכדורים שהיא לוקחת או לקחה, על המחלות, ראה בדיקות דם. את הנתונים הוא לקח ובחן עבורי את כל הכדורים, תופעות לוואי , ניגוד בין תרופות והצעות לתחליף של תרופות. קיבלתי מכתב מסכם עם הממצאים והמלצות לרופא. היה שווה

טילי66

New member
שמשון שלום

בקשר לתרופות לזיכרון אין לי מה להוסיף טובה ציינה את היעילות שלהן. בקשר לריסוק אין בעיה לרסק בעלי מאושפז במוסד תחת פיקוח רפאוי והוא
מקבל את הכדורים מרוסקים אין בעיה עם זה.אך לקבל יעוץ תמיד טוב.הרבה כוח ואורך רוח תמי

dalika102

New member
קשיים בנטילת כדורים

היי שמשון,
בעלי אובחן כחולה אלצהיימר לפני שנתיים וחצי, כשסיפרתי לרופא שיש לו בעיה בבליעה של הכדורים הוא המליץ להחליף למדבקות אקסלון. זה פתרון שמקל עליי ויש לי תחושה שגם על בעלי.. שלצערי לא ממש משתף אותי בתחושותיו..
שולחת חיזוקים מרחוק

למעלה