בלי אנטביוטיקה

אתיש

New member
בלי אנטביוטיקה

אז אחרי כמה ימים של הקאות - הופיע החום והרופא בישר יש לילדה דלקת חזקה בגרון - ורשם אוגמנטין מאחר וסבלנו בשנה האחרונה מדלקות אזניים חוזרות ונשנות (בערך 3-4 פעמים בחודש) עד לניתוח הכפתורים שעזר לנו מאוד ומאחר והקטנטונת שלנו מלאה באנטיביוטיקה החלטנו שאנחנו מוותרים על האוגמנטין. למזלינו החום יורד קצת (רק 38.6) אבל הליחה עדיין מציפה את הקטנה שלנו והיא לא אוכלת כלום - מה עושים??

אתיש - איך מצב רוחה? כמה זמן

היא לא אכלה? אפילו לא דברים טעימים ומצ´פרים שניתנים בדר"כ לאחר הארוחה?

אתיש

New member
עדכון מהסבתא

היום היא אצל אמא שלי וכרגע היא אמרה שיערה אכלה קצת צ´יטוס ואת התמר מתוך האוזן המן. זה הדבר היחיד שהיא הכניסה מיום חמישי - היא אכלה אולי דייסה פעמיים שלוש אבל הקיאה אותה. אמא שלי נותנת לה לשתות עם מזרק כי רק ככה היא שותה בימים האחרונים. האמת היא שמיום חמישי היא מאוד עצובה אבל אצל אמא שלי היא קצת יותר משתוללת אולי בגלל שיש איתה נכד נוסף (הבן של אחותי בחופש מבי"ס והוא משעשע אותה)

רותי ע

New member
זה לא נורא אם היא לא אוכלת

כמעט כמה ימים כל עוד היא שותה. גם הילד שלי כשחולה לא אוכל כלום וזה יכול להימשך שבוע. ולפי מה שאת מתארת יש כבר שיפור.. החלמה מהירה

ליחה

אני מציעה דבר שעזר מאוד לילדה שלי (בת 8 חודשים) והוא אנלציה עם מי מלח (שרוכשים בבית המרקחת) (את האנלציה יש אפשרות לרכוש במאה ש"ח דרך המושלם). מאוד מומלץ.

אני לא הייתי ממהרת לתת אוגמנטין

זו אנטיביוטיקה מאד חזקה..אפשר לתת ואפילו רצוי מוקסיפן... וגם רק 4 ימים.. לגבי הליחה..אינהלציה עם 2 טיפות ונטולין..פעמיים ביום..עושה פלאים.. ואין כ"כ מה לדאוג לגבי האוכל..צריך רק לוודא שהשתייה תהיה מרובה. הרבה בריאות וחג שמח!

odeia

New member
לימור, וונטולין זה תרופה, רק רופא

שעשה בדיקות יודע אם זה מתאים לילד או לא, וגם אז לא תמיד. אצלנו הוונטוי=לין הוריד את החום של הילדה ל-34 מעלות, במקרה גיליתי את זה לפני שהיה מאוחר מידי. לגבי איזו אנטיביוטיקה לתת ולכמה זמן - תלוי במחלה, בגיל הילד ובמשקלו. מוקסיפן טוב לדבר אחד ואוגמנטין לדבר אחר. כמה ימים לתת, זה תלוי באמת בממצאי הבדיקות שלא נמצאות בידייך אלא בידי הרופא. אם זה וירלי - אנטיביוטיקה לא עוזרת בכל מקרה ולא משנה איזו. אם זה חיידק - אז לפי סוג החיידק, כמותו ומיקומו - נקבעת האנטיביוטיקה וזמן לקיחתה. תביני לימור, אני נגד אנטיביוטיקה, אבל כשצריך - צריך. מה שכן, כדי לשמור על פלורת המעיים הטובה, רצוי לתת לילד את ה-אסידופולוס.

רונית+3

New member
ומה אם זה הסטרפטוקוק ?

אצלנו הרופא תמיד מוודא באמצעות משטח גרון אם מדובר בסטרקפטוקוק או לא. אם זה כן-חייבים אנטיביוטיקה (מוקסיפן בנגלה ראשונה, דורצף בשנייה אם חוזר תוך שבועיים שלושה). החיידק עשוי לגרום במקרים מסויימים (ונדירים) נזק לשריר הלב ! אם זה לא חיידק-ממילא אנטיביוטיקה לא תעזור ! וזה יעבור באותה מהירות עם ובלי אנטיביוטיקה. בדרך כלל עד גיל שנתיים דלקת הגרון היא ויראלית (אם כי אצלנו כבר היו חריגים בפרט אם למישהו בבית היה סטרפטוקוק) אבל אם רואים מוגלה שווה לבדוק במשטח (אפילו מהיר אצל האחיות בקופה). (כמו שאתן רואות אני ספצית בדלקות גרון כי יש לי 2 ילדים שנוטים לחטוף אותן על ימין ועל שמאל)

אני מאוד נגד אנטיביוטיקה, אבל!!!!!!

כשצריך - צריך. דלקת אוזניים זה דבר אחד ודלקת גרון זה דבר אחר. קודם כל ללכת לעשות משטח גרון לראות מי גר אצלה שם. אם זה ידידנו הסטרפטקוק - לתת אנטיביוטיקה בלי שהיות, גם אם זה אוגמנטין (וללימור - סליחה, אבל יש הבדל בין מוקסיפן לאוגמנטין מבחינת הפעולה שלהם ויש חיידקים שעמידים למוקסיפן ולכן חייבים את "התותח" נגדם). גם יובל שלי סבלה מדלקות אוזניים חוזרות ודקה לפני ניתוח כפתורים עברנו לטיפול ברפואה סינית, והיא כבר שנתיים בלי דלקות טפוטפוטפו
|חמסה ובלי אנטיביוטיקה, אבל כאשר לפני חודש וחצי היה לה סטרפטקוק בגרון - היא קיבלה אנטיביוטיקה (יוגוסלבית מקומית, אבל זה סיפור אחר...) בקיצור - לא לעשות קונצים, הסטרפ הוא חיידק מסוכן שעלול לעשות שמות בגוף ויש לו סיבוכים לא קטנים. משטח - ולהחליט יחד עם הרופא לפי התוצאה.

אתיש

New member
לצערינו

נאלצנו לתת אנטיביוטיקה מאחר והחום לא ירד והקטנטונת פשוט סבלה - אתמול חל שיפור קל ואפילו יכולנו לצאת קצת החוצה ולראות תחפושת והכל , בערב היה קצת חום אז גם היום היא בבית עם סבתא לקבל פינוק נוסף. מחר אנחנו מקווים לחזור לגן מאחר ויערה רוצה מאוד לרות את המטפלות שלה שהיא מאוד אוהבת

למעלה