הנסיך ../images/Emo39.gif
שלום מנסיוני שלי, שהיה קשה מאוד, אנסה להכנס למקומו של בן זוגך. אדם, יקבל דברים מעצמו שלא יקבל מהזולת, ויקבל דברים מילדו אשר לא יהיה מוכן לקבל מילד של אחר! גם סיפורי האגדות הקלאסיים מיחסים תכונות לא יפות להורים חורגים! והבעיה לא פשוטה. עובדת פיטוריו, ומצב נפשי קשה רק מכבידים את המצב (כפי שתארת) ומקשים את דרך הפתרון. האם הבן זוג לא מטגן או מבשל? אז תנסי להסביר לו, שגם שלו מיצר ריח. הפתרון הקל, אם את בבית, שהנסיך יבקש ממך או ממנו להכין לו... עם זה לא תהיה בעיה. נושא המזגן יכול לנבוע ממצוקה כלכלית, וזה סביר. התחשבות יכולה להתקבל בברכה משני הצדדים. אם הוא יבחין שלילד ממש חם, והוא לא מדליק, הוא יציע לבד. ומצד שני, איך זה שרק לנסיך חם? מאז נולד הפשוש, יש את ההבדל. הילד שלו, וילד שאינו שלו! הדאגה לפשוש היא אמתלה ולא הסיבה לדעתי. עכשיו למציאות: הבית הזה של כולם. של הילד, שלך, ושלו. עכשיו כל אחד יכול להגיד- אני עושה בבית שלי מה שאני רוצה... אך ברגע שזה מפריע למישהו, מתחילות בעיות. לשמוע חזק - אפשר כאשר הילד לבד, או עם אוזניות. פתרון אחד, שנוסה בהצלחה: לשבת (3) סביב השולחן ולהנחות שאלון שתכיני מראש: מה אני הכי אוהב ב- 2 האחרים. מה אני לא אוהב...(עד 5 דברים) מה מפריע... מה אני רוצה לבקש ממנו בנוגע למפריע... אחרי שתמלאו, כל אחד יקריא את שכתב. תנהלו שיחה. תראו מה ניתן לעשות בנוגע לחמשת אילו. על היתר יבוא ויתור מצד בן הזוג, על ה-5 הנסיך יוותר. גם הפוך... אולי זה לא ממש הפתרון אבל זה יקל. הנסיך. הנסיך מתעצב, כמי שמחליט מה תהיה האישיות שלו ומה חשוב לו בחיים. הוא נמצא בגיל שהוא גם צריך להתנתק ממך כאם, ובמצב הנוכחי הוא לא יכול בגלל התלות. התרומה של המצב לאוירה בבית, הדאגה שלך לנסיך מחד ובן הזוג הם קונפליקט. האם לא שווה להסביר לבן הזוג מה האלטרנטיבה? האיום והשוק יכולים להוציא אותו מהפינה שלו. השאלה רק אם זה לא יזיק. וכמי שהיה בסרט, איום לנתק אותו ממך, הבית והפשוש, יחד עם פיטורין הם מצב בלתי אפשרי שיכול להוביל לתחושה שאת נוטשת אותו ברגע הכי קשה. לא היית רוצה להיות במקום הזה! אז את האלטרנטיבה אל תעמידי כאיום, כי אם לפתרון בלתי אפשרי. לכן, יהיה עליו להבין, שיש למצוא פתרון אפשרי. בהצלחה