בלי להתחכם - מאכלי שבועות פשוטים שכולם אוהבים

tomatoes-g6821fcf10_1920 (1).jpg
קרדיט תמונה PIXABAY​
מה קל יותר מלהכין ארוחת חג שאינה מתחכמת. אין צורך להמציא מחדש את הגלגל או במקרה הזה את המתכון. אפשר להשאיר את האוכל פשוט, קליל וכיפי. אם יש לכם ילדים אתם ודאי מכירים את המשפט "אוכל של ילדים הוא הכי טעים" הסיבה היא משום שהוא אוכל פשוט... וטעים...

פריטטה

פריטטה היא מנה שמשלבת בין ביצים בסגנון חביתה לירקות. שני מרכיבים שהולכים יד ביד, פשוטים ואהובים על ידי ילדים ומבוגרים וחשוב מכך אינם מצריכים מאמץ מיוחד.
פריטטה מכינים תחילה כמו חביתה, שוברים ביצים לקערה וטורפים עם מעט מלח. כעת נחתוך בצל ותפוחי אדמה לקוביות קטנות ונטגן אותם עם שמן זית במחבת יצוקה שנוכל להעביר לתנור. נחתוך גם קוביות קישואים קטנות ונוסיף גם אותן ולסיום נוסיף גם עשבי תיבול. לאחר הטיגון ניתן לתערובת להתקרר מעט. נוסיף אותה אל קערת הביצים ונערבב בזריזות שלא ייווצרו גושי חביתה. נחזיר את כל התערובת חזרה למחבת, נפזר גבינה בולגרית ונכניס לתנור ל- 3 דקות במצב גריל.

פנקייק לשבועות

בא לכם לפנק ולהתפנק? מה מפנק יותר מערמת פנקייקים מתוקים שניתן להוסיף עליהם כל תוספת שתבחרו?
בקערה אחת גדולה נשים קמח, אבקת אפייה, חלב, יוגורט, סוכר, שמן, ביצים ותמצית וניל. נערבב היטב. במחבת גדולה נמיס חמאה ונתחיל לצקת מהבלילה תלוליות קטנות. כאשר נראה שנוצרות בועות קטנות נהפוך לצד השני ונטגן כמה דקות נוספות.
את הערמת המכובדת נגיש לשולחן ונכים קעריות קטנות מלאות בכל טוב: סוכריות צבעוניות, אגוזים מסוכרים, סירופ מייפל או ממרח נוטלה, דבש ואפילו פנקייק חגיגי לשבועות עם גבינה ומעליה אבקת סוכר.
למי שרוצה לשדרג אפשר להוסיף גם בננות או נטיפי שוקולד צ'יפס לבלילה עצמה ולהכין פנקייק במגוון טעמים.

פשטידת תירס
חובבי התירס הלאומיים הם הילדים שלנו, למרות שגם מבוגרים רבים לא יתנגדו לחתיכה או שתיים מפשטידת התירס הצהובה הזו. אם אתם רוצים להפתיע את הקטנטנים, הכינו אותה בתבנית מאפינס כך שכל ילד יקבל פשטידה קטנה ואישית משל עצמו.
תוכלו לשדרג אותה עם זיתים, עשבי תיבול, פטריות מטוגנות ושילוב של גבינה צהובה מגוררת, גם בצל יחמיא מאוד לטעם התירס ואין ספק שהפשטידה תנחל הצלחה בכל הגזרות – גם של הילדים וגם של המבוגרים.

מרק אפונה קל וטעים
מרק הוא מנה פשוטה וקלה למדי. אומנם יש כאלו מורכבים, בעלי שלבים ותוספות גרנדיוזיות לצד הכנת של צירים מלאים בטעם כבר מהיממה הקודמת, אך במקרה שלנו מדובר במרק בעל שלושה מרכיבים: אפונה, בצל וגזר.
בתוך סיר לחץ נטגן בצל עד שיהפוך לשקוף. נגרר גזר לחתיכות עבות ונטגן יחד עם הבצל.
בינתיים בסיר נפרד נרתיח את האפונה במים רותחים. לאחר הרתיחה נסנן ונוסיף את האפונה לבצל והגזר. נוסיף מים, מלח וכף אבקת מרק עוף. נניח על הגז כשעה. בסיום הבישול יתקבל מרק אפונה נהדר וקל במיוחד.

פיצה מקפיצה
איזה חג זה ללא מתכון לפיצה? מאכל חובה בכל שולחן חג קליל שמכבד את עצמו! לא תמיד צריך להכין הכול במו ידיכם. לפעמים אפשר להתפנק ולרכוש בצק לפיצה קנוי שעליו רק נשאר למרוח רוטב פיצה קנוי גם כן, לפזר גבינה צהובה מגוררת ותוספות אהובות כיד הדמיון הטובה. מנה מככבת תמיד היא הפיצה, פיצה ביתית היא כוכב זוהר במיוחד. הנה מתכון נפלא וקל:

פסטה בשמנת
עוד מנה קלסית וזריזה במיוחד היא הפסטה בשמנת.
תוכלו לרכוש כל פסטה בצורה שאתם אוהבים, להכניס אותה לסיר עם מים רותחים ומעט מלח, לבשל עד שתתרכך הפסטה, לסנן ולהניח בצד. גם הכנת הרוטב אינה מורכבת במיוחד. במחבת גדולה נמיס חמאה ושמן זית, נטגן מעט שום ופרוסות של פטריות שמפיניון ונטגן. נוסיף פנימה שמנת, נביא לרתיחה, ננמיך, נוסיף את הפסטה אל הרוטב, נערבב יחד כדקה ונגיש לשולחן.

דג סלמון עם עשבי תיבול
אם יש מנת דג שבאמת לא מצריכה מכם דבר וחצי דבר זו המנה הזו. כך תכינו אותו באפס מאמץ ומאה אחוז ביקוש. קנו נתח שלם של דג סלמון איכותי, שטפו אותו היטב והניחו על מגש אפייה מרופד בנייר אפייה. בקערית קטנה שימו תימין יבש, פטרוזיליה יבשה, כוסברה יבשה, בזיליקום יבש וערבבו היטב עם שמן זית ומלח. כעת, מרחו את התערובת של עשבי התיבול על הנתח.
חממו תנור לחום של 200 מעלו ת והכניסו את הדג לתנור. כעבור ארבעים דקות יחכה לכם נתח משובח.
 
למעלה