בלי לחם.

בלי לחם.

אני מאד אוהבת חביתת חומוס עם ירקות קצוצים בפנים, ומעל טחינה טעימה (אתיופית).
בלחמניה זה פשוט מעדן, אבל לחם עושה לי בעיות (מבלי שהצליחו לאבחן אצלי צליאק).

איך להרגיש שהארוחה שלמה בלי לחם? אני כן *צריכה* פחמימה ליד, אבל מה?
אני לא אוהבת תפוחי אדמה, אבל כן מוכנה לסבול בטטה אפויה עם הרבה מלח (אחרת זה פשוט מתוק לי מדי).
עוד רעיונות?

חשוב - אני משתדלת להתרחק מאוכל מעובד, אז קרקרים למיניהם מחוץ לתחום.

תודה : )

אפשר לאפות לחמניות נ"ג

אני אופה לישן לצידי שהוא צליאקי לחמניות נ"ג בתהנית מאפינס
הכמות שארשום מתאים ל-12 שקעים

200 גרם קמח סורגום, 100 גרם קמח טף, 175 גרם עמילן- טפיוקה, ת"א, קורנפלור, אורז לבן...מעורב או רק אחד מהם.
כפית שטוחה קסנטן גם, קורט מלח, 3-4 כפות סילאן/ מייפל אורגני/ סוכר חום
2 כפות שמרים יבשים
חצי כוס שמן אני משתמשת בזית, 2 כוסות מים פושרים.

מערבבים את כל היבשים, מוסיפים את הנוזלים בקערת מיקסר עד שנוצרת עיסה חלקה, רטובה אבל שמסכימה להיפרד מהדפנות עם עזרת מרית.
משמנים בעדינות בעזרת מברשת את שקעי התבנית ומכניסים בעזרת כף לגובה 3/4 בצק לכל שקערורית. ביד רטובה מסדרים את הצורה מלמעלה. מכסים במגבת ומניחים כשעה להתפחה.
אופים ב-175 מעלות , כחצי שעה.

אפשר להוסיף לבצק זיתים חתוכים קטן או עגבניות מיובשות או זרעים למינהם . נשמרות מעולה בהקפאה ומפשירות טוב.

וגם

אורז, כוסמת, קינואה, דלעת אפויה בתנור, פירה מכרובית/ שורש סלרי/ אפונה

תבלי בפלפל שחור, שום ולא רק במלח

תודה!

רשימה של פחמימות יש לי.
אני מחפשת רעיונות למאכלים שישתלבו עם חביתת חומוס.

בינתיים אפיתי בטטות עם רוזמרין, וזה יספיק לשבוע לפחות.
נראה מה הלאה...

ladybug6

New member
אמרת שנהנית מהלחמניה עם החביתת

חומוס, אז דווקא לחמניות נ"ג יכולות להיות מושלמות בשבילך..

בכל מקרה, כל דבר יכול להשתלב עם החביתת חומוס, זה עניין של העדפה אישית בשילוב טעמים.. אני אישית אוכלת אותה בלי לחם כי זה כבד לי מדי, אני אוכלת ליד זה סלט, טחינה, ירקות מאודים/אפויים/מבושלים, או סתם ירקות חתוכים גס.
פריכיות אורז גם יכולות להשתלב למרות שאני אישית לא רואה צורך במשהו כזה, חביתת החומוס היא מנה בפני עצמה לדעתי, והכי מתאים לידה סלט או ירקות טריים.

???

זה מה שביקשת לא? תחליף ללחמניה שליוותה את החביתה.

את יכולה להכין גם משטח בצק כמו פיצה, מאותו בצק שתארתי בתוספת שליש כוס נוספת של קמח סורגום. לשטח בתבנית אחרי התפחה בקערת הלישה ולמרוח על זה שמן זית, לפזר מלח גס ועשבי תיבול, לההכניס לתנור ויהיה לך כמו פוקאצ'ה.

לביבות גזר ומאש אפויות, לביבות קישואים ועדשים אפויות, לביבות ירק ואגוזים אפויות,

אני הייתי כמו החיפושית אוכלת ליד החביתה מגוון ירקות אנטיפסטי/ סלטים למינהם כולל סלט פסטה אורז חסה עם הפתעות כרוב וחמוציות ירקות בתחמיץ....

למעלה