בלי משטרות, בלי רעש וצלצולים, וגם בלי רצון

בלי משטרות, בלי רעש וצלצולים, וגם בלי רצון

באמת לסיים את החיים שלי. אני רק כרגע מרגישה את הכול מתפרק לי. בשבוע הבא שתי המדריכות שלי עוזבות. כל אחת הולכת לדרכה. על האחת ידעתי כבר לפני שלושה חודשים, והשנייה סיפרה לי לפני שבוע וחצי, שזה ממש מספיק זמן לעכל. (בציניות כמובן).

ואם זה לא מספיק, העו"סית שלי נזפה בי עכשיו בטלפון בגלל שביטלתי די הרבה פגישות (פרונטליות) בגלל הכאבים לאחר הניתוח (זה אמור להימשך עד כשנה!!!), בגלל העייפות שלי וזה שאני כל הזמן רוצה לישון, בייחוד אחה"צ. אני לא טיפוס שמבטל, שמבריז. רק כשמשהו באמת מפריע לי ואני לא מוצאת דרך אחרת לפתור, אני מבטלת לפעמים פגישות. אבל באמת כואב לי. ובאמת אני עייפה.

ופתאום משום מקום היא התנפלה עליי בטלפון שהיא כבר סיימה את יום העבודה שלה ומאוחר והיא לא צריכה ולא אמורה להשקיע בי את הזמן הזה לשיחה טלפונית, ושזה לא מקובל שיחה טלפונית. נחנקתי מדמעות כי א) היא צודקת; ב) כי רע לי ואני לא זקוקה לנזיפות, בטח לא ממנה, בטח לא כשהיא יודעת מה המצב שלי.

ואתמול קיבלתי תוצאות בדיקות מאוד לא טובות וכרגע אני אובדת עצות מה יהיה. לא סרטן, אם מישהו במקרה איחל לי, אבל מחלות שהחמירו.

ואין לי טיפול פסיכיאטרי כי דחו לי לסוף ספטמבר פגישה שאמורה הייתה להתקיים היום. לא שהוא עוזר לי, אבל אני כן צריכה להיות בטיפול פעם בחודש, לצורך מעקב. ואני לא יודעת איך עוברים לבריאות הנפש, אף אחד לא יודע להסביר לי את הפרוצדורה. כיום אני מטופלת בבי"ח.

את הטיפול עם הפסיכולוגית של הקיצור קיבה סיימתי (נשארת בינתיים למעקב פעם בחודש, נראה), שנתיים וחצי ולא התקדמתי לשום מקום, וגם איבדתי את האמון בה מכמה סיבות, ואני לא מאמינה בשלב הזה שאפשר לתקן. ניסינו כבר לתקן ולא הלך.

ותור לדיאטנית יש לי רק בעוד כמה שבועות ובינתיים אין לי מושג מה לעשות, לאיזו מסגרת לפנות, עם מי לדבר. אין לי עם מי לדבר. מזל שיש את השותפה שלי, אבל אני לא אוהבת להעיק עליה.

וגם תהפוכות בעבודה, הכול קיצוני, הכול סוער, הכול מבעבע (עכשיו יחסית טוב ב"ה) וחג מתקרב, ולא בא לי טוב. והכאבים מוציאים אותי מדעתי. אני עמידה למשככי כאבים.

אני מנסה להיאחז בטוב: בשותפה שלי, בכך שאני הולכת על הרגליים, בקושי, אבל הולכת. על כך שאני נושמת. נושמת בקושי, ובלילות מתחברת למכשיר סיפאפ, אבל נושמת. על כך שאני מסוגלת לדבר. רועדת מפחד, אבל מדברת. על כך שאני יודעת לכתוב. פוחדת ולא מוצאת לי מקום, אבל לכתוב אני יודעת. את זה אף אחד לא יוכל לקחת ממני, תודה לאל. ותודה על הצבעים שלי. ועל הלוק שלי למרות ההשמנה האיומה. תמיד עוצרים אותי ברחוב ומחמיאים לי על הלבוש ועל האביזרים. על כישרונות אחרים שיש לי ושהביאו אותי לעבודה שאפילו לא חלמתי עליה, והיום אני צוברת יותר ביטחון ומיומנות. ותודה על ההומור שלי אפילו כשקשה. ועל החתולה שלי, למרות שהיא פסיכית.

אבל עכשיו, רק עכשיו, הכול נראה לי כל כך רע ויש לי חרדות כל יום. כל יום, או יותר נכון ערב, המצב מחמיר ואני רועדת. ובלגן "משפחתי" שערער אותי.

אבל אני לא אתן לשום דבר ולאף אחד לשבור אותי.

https://www.youtube.com/watch?v=GKSRyLdjsPA

ואם מישהו במקרה או שלא במקרה יודע בוודאות איך עוברים מטיפול פסיכיאטרי מרפאתי לטיפול פסיכיאטרי בבריאות הנפש, אשמח למידע, כי עם כל הרפורמה הצלחתי להתבלבל קשות.

תודה למי שקרא.

כוכבית מצויה

Well-known member

luli201

New member
הי

לצערי לא יודעת לעזור לך עם המידע...
מרשים שגם בזמנים הקשים את מצליחה לראות את הדברים הטובים:) צריכה ללמוד ממך.
יש רגעים שהכל שחור ומאיים. מקווה שתצליחי להתעשת ולחזור למקום יותר נעים
וכדאי לך לומר לעוסית איך הרגשת כשהיא כעסה עלייך...

תודה, מתוקה

אני לא כזאת אמיצה בחיים החוץ-וירטואליים... אבל אולי בסוף כן אגיד לה. הפגישות האחרונות איתה היו לי מאוד לא נעימות ואני לא אוהבת את הטון המאשים שלה. היא יודעת בדיוק מה הבעיות שלי, לא יודעת מה קורה לה בזמן האחרון...

הלוואי שיכולתי לעזור, לתמוך, להיות שם בשבילך. את עכשיו כל כך לבד מול כל ההתמודדויות, הדאגות, החרדות...
וזה מאוד יפה שאת יודעת לראות את הטוב ולהודות עליו. יפה, ומכמיר... והלוואי שה' ייתן לך עוד המון סיבות להודות. שלא יהיה "למרות" בכל אחת מהן...

אלומת אור

איזה כינוי יפה בחרת לעצמך. מעיד על יצירתיות ויכולות אחרות. את מדגישה שאת עכשיו ורק עכשיו נמצאת בתחושה קשה מאוד. חשוב שהדגשת כי זה מעיד על כך שאת מבינה היטב את הזמניות של הבעיה שבהמשך תשתנה ובתקווה שתשתפר. היכולת שלך גם לא לצבוע הכל בשחור ולא להתמקד רק בשלילי אלא לראות בכל זאת שיש גם חלקים אחרים טובים חשובה מאוד כי היא מאפשרת לך לראות את המכלול. עכשיו כאן את זו שצריכה להחליט איזה חלק את מעדיפה. אופטימיות היא מהתכונות היותר חשובות בחיים.
בנוגע לשאלתך לגבי מעבר בין בית חולים למרפאה פסיכיאטרית קהילתית: צריך לגשת למרפאה ולהרשם והם כבר ינחו אותך. זה לא סיפור מסובך כלל.

מירי, אני צוחקת פה בקול

אם, נניח, הייתי הולכת לאיבוד חלילה, והיו מפרסמים מודעה כדי לחפש אותי, "אופטימיות" ממש לא הייתה המילה שבאמצעותה היו מתארים אותי. אבל ממש. כל החיים שלי הייתי פסימית ופחדתי תמיד מהנורא מכול, אבל עברתי כל כך הרבה מכות, בעיטות, אגרופים וחולי בחיים שלי, שכבר אין לי מה להפסיד. למדתי לעשות 'הפוך על הפוך' וזה מה שאני מתרגלת, אחרת באמת אין לי תקומה. הדרך שאני מנסה לאמץ לעצמי היא לומר או לכתוב רשימת תודות מדי יום ביומו, ואז אני מתפקסת על זה. לפעמים זה עוזר ולפעמים אני מרגישה כאילו מישהי אחרת כתבה, אבל אני מנסה להחזיר את עצמי למרכז של זה כל הזמן ולא לוותר. מקווה שיהיה לי מספיק כוח לטפס למעלה או לפחות לשמור את הראש מעל למים. ממש לא קורה כל הזמן.

ואלומת האור היא שם שבחרתי לעצמי מתוך השיר של רחל שפירא 'היי שקטה'. יש שם שורה: 'כמו ראית כף יד בתוך אגרוף הזעם, כמו אלומת האור הנה מצאה אותך'. מתה על השיר הזה.

ותודה על העצה לפנות למרפאה של בריאות הנפש ולשאול אותם מה צריך לעשות. כמה שזה היה פשוט לא חשבתי בכיוון הזה. תודה
.

אלומת אור

ערב טוב. לא התכוונתי לומר שאת אופטימית מטבעך כי לא צריך לעשות הרבה כדי לראות שאת לא . עם זאת העובדה שאת מעלה חלק מהדברים שאת מעלה , גם אם עדיין אינם חלק ממך, עדיין מעידים על כך שאת בוחרת להמצא שם, שאת מצליחה לראות כמה תכונות חיוביות ועדיין מחזיקה בהם. זו הדרך ההדרגתית והלא קלה להגיע לאט לאט לשם. את אפילו יכולה לשחק עם עצמך מעין משחק בו כל דבר שאת רואה שלילי - מיד לתרגל מה החיובי ש, גם אם נראה ברור/טפשי וכו'. תרגול פשוט המלמד את המח, אם מתמידים, ללמוד להסתכל אחרת על הדברים. נסי זאת במשך תקופה ותגלי שזה עוזר ועובד.

חחח זה בדיוק פוליאנה באמת!

אני זוכרת כמה הרגשתי לא בנוח עם הספר הזה! משהו שם נורא מזוייף ..

אלומת אור

צודקת . אין מה להפסיד. זה אמור לסייע לשינוי גם בהטבעה בתאי המח. עם זאת אם קשה לך לשחק עם עצמך ומרגיש לך מזוייף ולא נח , כפי שכתבה שחר, אז תרפי. זה אמור להגיע ממקום של נכונות להכנס לזה.

מישהי1631

New member
שולחת לך חיבוק,

אני לא יודעת איך עוברים מרפאות. אולי תשאלי את המזכירה במרפאת בריאות הנפש באיזור שלך?
מקווה שתרגישי טוב. טוב שהניתוח כבר מאחורייך.

למעלה