בלי סוגריים

כנרת לי

New member
בלי סוגריים

האם "סוגריים" בשיר זה לפי כללי השירה? האם יש משמעות שונה לסוגריים מרובעים ועגולים? ומתי משתמשים בכל אחד מהם? תודה כּנרת מתענינת

aiziq

New member
כנרת לי - מזל טוב יקירה ../images/Emo65.gif../images/Emo20.gif

אני לא מכיר שימוש בסוגריים מרובעים, אבל בואי נשאיר את הסוגריים בסוגריים כרגע ונתמקד ביום המיוחד הזה. מזל טוב ואלף ברכות ליום הולדתך, כל שתבקשי - לו יהי!
איציק.

כנרת לי

New member
איצצצצצצצציק, התשמע כֻּלי

תודה יא חמוד
(זה לכבוד החום שבכּנרת:) וה
לכבוד היומולדת
זו בהחלט הזדמנות חגיגית לאמר תודה על הטפיחות לאורך הדרך. על הכל, וזה המון בשבילי, ובמקום להלאות בפרטים אודה על האיכפתיות שלך, והתיחסותך העניינית לכל פניה שלי בגלוי ובמוצנע. תמממיד הנגיעות שלך האירו בי, גם כשכמעט האור הובס. כל שאבקש? :) אז הנה - עם האומץ שהוספת לי, אלך תכף להעלות את ה"בֹּקֶר" בסדנא. אולי סוף סוף אתחיל לרפד הטנא, ואשמח לשי בזכות היומולדת זו בהחלט תהיה תרועת אושר, על חלקת מימַי. יומקסים כּנרת, היום גועשת

milim

New member
../images/Emo49.gifכנרת ../images/Emo213.gif

ואת מוכיחה שמי הכנרת אכן מתוקים
שתהיה לך שנה נהדרת, מלים

כנרת לי

New member
לממתיקה../images/Emo214.gif

תודה מלים, אהבתיך. מזכירה לך שיש מקור למי הכּנרת המתוקים... ועד שיגיעו העוגות, תוכלי לבחור בין
ובין
(מצידי-שניהם, זה הרי ע"ח הבית:) אוהבת כּנרת

דק1

New member
מזל טוב../images/Emo213.gif../images/Emo77.gif(וגם תשובה לשאלתך)

ראשית, והחשוב מכל, מזל טוב הרבה נחת להרבה שנים. בקשר לשאלתך לגבי הסוגריים אני משיב לך על פי דעתי ודעתי בלבד ומבלי להסתמך על דבר מלבדה. האם מותר להשתמש בשיר בסימן שאלה? או אולי בסימן קריאה! או בצירופם יחדיו?! ובכן קצת השתעשעתי אבל בתוך השעשוע חבויה תשובתי. לדעתי בשיר מותר להשתמש בכל דבר בתנאים מסויימים והם: טובת השיר - כלאמר עד כמה נחוץ השימוש על מנת להעביר את המסר שהכותב רוצה להעביר. צניעות הכותב - לדעתי, כפי שסוייגה קודם, ישנם משוררים (או כותבי שירה) החוטאים בחטא היוהרה בכתיבתם. הם מנסים להאיר על עצמם בזרקור גדול כך שהם העיקר והשיר הוא המשני. אלה מדי פעם ישתמשו באמצעים שונים על מנת להראות עד כמה הם מתוחכמים ומודרנים, ואם כרגע ראו כי משתמשים בסוגריים גם הם יעשו כן ואף ירבו בכך. לפעמים בטיוטות אף אני משתמש בסוגריים, לאחר מכן בשלב ה"ניקויי" של השיר כאשר אני מתחיל למחוק מלים מיותרות אני בודק אם הסוגריים ממלאים תפקיד חיוני בשיר או שצריך למוחקם. קיצורו של דבר לדעתי יש להתייחס לסוגריים כמו לכל מלה או סימן בשיר ולהשאירן רק בתנאי שיש להן תרומה ראויה. אחזור ואדגיש כי במקרים מסויימים מצאתי שגם אמצעי זה (הסוגריים) יש בו תרומה רבה לשיר ואני מתייחס אליו כמו לכל אמצעי ספרותי אחר. ואי אפשר לסיים בלי לאחל לך שהכנרת תהיה רוגעת והרבה מזל טוב.

דק1

New member
תיקון טעות

בחלק מהמקרים התייחסתי לסוגריים כאל נקבה בעוד שסוגרים הם בזכר.

כנרת לי

New member
דוד יקר, ../images/Emo179.gif

תודה שהסברת. זה עוזר לי לפעמים :) טוב, אני באמת נרגשת, ולא מוצאת מלים מלבד אושר שלֵו, מעין צֳרי בלב, על כך שאני כאן, אתכם. שלווה ואהבה אף לך כּנרת (המטקה זה הכנה למשחק שיהיה בחוץ... אחרי העוגות כמובן

oshra11

New member
איך הם יודעים???

שיש לך יום הולדת? ואיך הסוגריים קשורים ליום הולדת? ובת כמה את? סתם סתם סתם המון מזל טוב. שתמשיכי לתת בפורום הזה ובכלל מהעושר שיש לך ושתקבלי ממנו ובכלל כל מה שאת רוצה לקבל. אשרה.

כנרת לי

New member
אושרה יקרה,

איך יודעים? יש כרטיס אישי ומסתכלים בו... ואיך הסוגריים קשורים ליומולדת - זה פשוט, עד כה הייתי בתוך סוגריים, ועכשיו הם קצת נפתחים
סתאם, שאלתי למעלה שאלה בענין... ומהפורום והסדנא, אני אכן מקבלת המונמממממממממממממממממממון. את מותק
ולא להפסיק לנגן
כּנרת

קסנדרה*

New member
../images/Emo175.gifכנרת מזל טוב ../images/Emo135.gif

כנרת יקרה מזל טוב, שיהיו לך חיים טובים והרבה הצלחות
אפשר להשתמש בסוגריים בשירה, אפשר להכניס בית שלם בסוגריים. סוגריים כאלה (אאאאא) הם סוגריים רגילים ולאלו כוונתי. איני מכירה שימוש בסוגריים מרובעים בשירה, אלא במאמרים ובמחקרים, כאשר הסוגריים החיצוניים עוטפים סוגריים קטנים, המצויים בתוך המרובעים. דוגמא לשימוש בשני סוגי הסוגריים. [אלי, אלי שלא יגמר לעולם - רחל בלומברג (רחל המשוררת)] קסנדרה

כנרת לי

New member
תודה רבה קס,

לא שאלתי נכון, כוונתי איננה לשימוש טכני בסוגריים, כי אם לשימוש התכני. אבל לומשנה. שְאלתי עלתה בגלל הארה שקיבלתי: "...לענ"ד סוגריים עגולות לא היו אמורות להיקרא כלל ומרובעות זו בעצם האפשרות לתת לקרוא אפשרות שניי´ה" ומכל מקום תודה חמה לך על הכל, בדגש על אורך הרוח האין סופי (כך לתחושתי). וגם על הגלידה והגזוז, וכל הכבוד שלא שכחת את הקשית לגזוז, אחרת מזה שווה
בריאות איתנה יקירתי הצלחה בבחינות מוזמנת לעוגה בסוףףףף :) כּנרת

aiziq

New member
אבוי!!!

הליכה לקסריה היא של חנה סנש ורחל המשוררת היא רחל בלובשטיין. או שמא עלי לעבוד על החושחמור שלי
?

Don 22

New member
לכנת לי מזל טוב ! ../images/Emo41.gif../images/Emo41.gif

היה חביב מאד השיר על השיח והשיג ומקוה שהצדפה שלך תיצור עוד כאלה. יום הולדת שמח ! דון

כנרת לי

New member
דון חמודה

תודה על השי, שמחתי ממש, שחביב בעינייך השיג והשיח. אני אוהבת את זה נורא. והחלק הזה של היומולדת הוא באמת שמייח לי, לקרא אתכם, ולשלוח לכם
ועוד
עושה לי את זה חגיגי. אני משערת שגם חלקו השני של היום יהיה מפתיע, הגם שאחגוג במקום אחר. תודה על אור ותכלת כּנרת

מיכאלר

New member
../images/Emo140.gifכנרת יקרה שלנו../images/Emo175.gif../images/Emo212.gif

המון המוני מזל טוב ליום הולדתך! בריאות אינסופית (מונח כזה יש רק בשירים, אבל בשבילך, אני חורג מן התחום הפואטי). המשיכי להיות כזאת חמה ואוהבת ! שהרי אהבתך מעלה מאד את מפלס הכנרת, וזה פשוט נפלא! מאחל: מיכאל

כנרת לי

New member
עוגות רבותי, עוגות

מישו אמר עוגות - בסוף, אז הנה זה בא, אבל לא לפני שאומר תודה לך סקרלייט, על האיחול. שגם לך יאיר המזל בטוב
וכמובן, מיכאל יקירי, המותיר אותי נרגשת ממילותיך, תודה חמה
כִּנֶּרֶת שָׁם הָרֵי גוֹלָן, הוֹשֵׁט הַיָּד וְגַע בָּם! – בִּדְמָמָה בּוֹטַחַת מְצַוִּים: עֲצֹר. בִּבְדִידוּת קוֹרֶנֶת נָם חֶרְמוֹן הַסַבָּא וְצִנָּה נוֹשֶׁבֶת מִפִּסְגַּת הַצְּחוֹר שָׁם עַל חוֹף הַיָּם יֵשׁ דֶּקֶל שְׁפַל צַמֶּרֶת, סְתוּר שֵׂעָר הַדֶּקֶל כְּתִינוֹק שׁוֹבָב, שֶׁגָּלַשׁ לְמַטָּה וּבְמֵי כִּנֶּרֶת מְשַׁכְשֵׁךְ רַגְלָיו. מַה יִּרְבּוּ פְּרָחִים בַּחֹרֶף עַל הַכֶּרַךְּ, דַּם הַכַּלָנִית וְכֶתֶם הַכַּרְכֹּם, יֵשׁ יָמִים – פִּי שֶׁבַע אָז יָרֹק הַיֶּרֶק, פִּי שִׁבְעִים תְּכֻלָּה הַתְּכֵלֶת בַּמָּרוֹם. גַּם כִּי אִוָּרֵשׁ וַאֲהַלֵּךְ שְׁחוֹחַ, וְהָיָה הַלֵּב לְמַשׁוּאוֹת זָרִים – הַאוּכַל לִבְגֹּד בָּךְ, הַאוּכַל לִשְׁכֹּחַ חֶסֶד נְעוּרִים? תודה לכולכם, על הושטת היד והנגיעה, לעיתים בדממה, לעיתים במעין ציווי אך תמיד זוהי יד בוטחת. תודה על הפרחים, הירק והחיות, אשר לא אחת בזכותכם תכולה התכלת בעיני, יותר. גם כי אורש, ביניכם אתהלך ולא יוכל ליבי לשכוח חסד נעורים.
שלכם בחֹם
כּנרת
סושי|

מיכאלר

New member
תודה../images/Emo140.gif

תודה כנרת, הכי טעימה היתה עוגת הגבינה בציפוי שוקולד. נכון? שוב: המון מזל טוב, בריאות ואושר! מיכאל

למעלה