בלי קשר לאלבום החדש

• פותח הנושא ybg
  • פורסם בתאריך

ybg

New member
בלי קשר לאלבום החדש

הי, לפני מספר חודשים יצאו בידיעות אחרונות במבצע 100 האלבומים הגדולים. 99 אלבומים הציג גל אוחובסקי וביקש מהקוראים לבחור את האלבום ה-100. מהרתי להשתתף בהיותי בטוח מעל לכל ספק שטיפקס חסרה. טיפקס לא נכנסה לרשימה. היה ברור. אותי זה לא מטריד, זו רק דיעה של איש אחד. זה מה ששלחתי ואני מאמין בו: " האלבום ה-100 >> טיפקס 'יושבים בבית קפה', 2001 'טרלינג' – שיבוש מקובל משנות ה-70 ל-'אימונית' המייצג במלה אחת את צבע הלהקה (מתוך 'כולם הלכו לקניון החדש'). קבוצת היוצרים מהדרום שהעזה להרים ראש ולשדר לחברה הישראלית הטרוגניות של צלילים, מסרים ורכיבים אנושיים, הייתה הנחשון ללהקות ששעטו בנתיב הפריצה אל הקונצנזוס המוסיקלי הישראלי. שמונה אלבומים מבריקים עד כה, כולל אלבום אוסף, בהנהגתו של הנמוך עם המשקפיים, נגחו בבטנם של בני הדור השלישי לעולים מעדות המזרח, אלו הממוקמים הלב החברה הישראלית ושותפים לאחזקתה, וצבעו בפסטל מעורב עם נענע כמיהה ישראלית לפשוט, לטוב, למחבק ולאמפטי. 'יושבים בבית קפה' נזף בנו כחברה על האטימות שבנו וביקר את תרבות המערב הכוחנית והחומרנית. לא ברורה מידת השפעתו הרשמית, אך שיחות סלון חשפו קתרזיס וכנות בקרב קהל מאזיניו. אכן הקהל הרכבו מגוון; מלבד בני הדור לעיל, נשאבו אליו בני ישראל מהמעמד הממוצע התרים אחר שקט ואהבה, זוגות מאוהבים ('מהשמיים'), אנשים פשוטים, כרובנו ('כמו לפני 20 שנה'), מהפכנים וממורמרים ('להתנקם') ובעלי המוטיבציה להצלחה בדרכי חייהם עם ה-'תזרח' המשובח. טיפקס בהרכבה האנושי-המקצועי מייצרת סלסול רך לצד בלדת אמצע הדרך, זועקת מחאה וקיפוח לצד שירי אהבה קסומים, מזמרת טקסטים של חכמה ונאורות מתובלות במילות רחוב מה-'שכונה'. טיפקס היא כלי נגינה חדשניים כשברקע קבוע דרבוקה, והיא צוחקת על כולנו ומוודאת שלא נשכח מי אנחנו. " זהו זה.

sunshiner

New member
../images/Emo189.gif../images/Emo203.gifוואלה אחלה כתיבה יש לך

למרות שלדעתי יושבים בבית קפה הוא לא הכי מתאים למשימה ("האחרון בעשירון התחתון", "החיים שלך בלאפה" או "דיסקו מנאייק" יותר עונים להגדרה של האלבומים הגדולים לדעתי), אבל עם כתיבה כזאת היית יכול להכניס גם את רוני סופרסטאר
דרך אגב, לא רק גל אוחובסקי דירג את האלבומים אלא עוד צוות של כמה עשרות עורכים מוזיקליים אז זה קצת מטריד.

../images/Emo31.gif

לא מסכים איתך, אני מת על טיפקס, להקה אדירה, אבל יושבים בבית קפה היה האלבום הכי פחות טוב שלהם. אם הייתי מכניס לרשימה אלבום של טיפקס זה היה האחרון בעשירון התחתון. אבל לדעתי הבחירה ברדיו בלה בלה הייתה מוצדקת

sunshiner

New member
../images/Emo189.gif../images/Emo203.gifרק חבל שהוא לא נבחר...

מציאות נפרדת של היהודים היה האלבום המאה. רדיו בלה בלה היה במכתבים הנבחרים. שניהם מוצדקים בהחלט אבל הרשימה הזאת עדיין זקוקה לאלבום של טיפקס... אבל לא נורא. רשימה כזאת אף פעם לא תהיה שלמה כנראה. נ.ב- אם יעשו רשימה כזאת עוד עשר-עשרים שנה, אלג'יר לא במקום ה-99 אלא לפחות ב-50 הראשונים.

Funky Giraffe

New member
ככה זה - מים שקטים חודרים עמוק

אלג'יר באמת היו גדולים למרות שאביב גדג' הרים את האף קצת יותר מדי לפעמים

idanri

New member
אני דווקא בחרתי לאלבום ה100--->

את הדיסק השלישי של הדג נחש - "חומר מקומי". עצוב שהוא לא לקח.......

הוד11

New member
היה פה דיון על זה מזמן

אני שלחתי שלוש מכתבים אחד להאחרון בעשירון התחתון , אחד להחיים שלך בלאפה, ואחד להעצב עבר לגור כאן. דווקא יושבים בבית קפה לא מהאהובים עליי של טיפקס אבל מכתב נהדר אחי

למעלה