"טיעונים שלי"?!
ככה אתה קורא למסמכים פנימיים מתוך התעשיה, שהפכו למוצגים משפטיים במשפטים שגזרו מיליארדי דולרים על התעשייה?
מכל זה, אצלך זה צומצם ל "טיעונים שלי"?!
אולי שכחת כמה "טיעונים" של אנשים אחרים שחיו וחיים שנים רבות את המציאות הזו, הרבה יותר ממה שאני אוכל אי פעם לראות ולהראות, והגיעו למסקנות העגומות הללו:
"זיהום המדע והרפואה בשוחד, פרסום מסחרי ופלגיאריזם שוחק את אמינות המדע ... ומהווה איום רציני על המהימנות, השימושים והערך של המדע והרפואה"1
פרופ' ארתור קפלן, דירקטור החטיבה לאתיקה ברפואה, המרכז הרפואי לנגון, ניו-יורק
"פשוט לא ניתן עוד להאמין לרוב המחקר הקליני שמתפרסם, או לסמוך על שיפוטם של רופאים או הנחיות רפואיות ממקור סמכות.
לא נעים לי לציין מסקנה זו, אליה הגעתי בהדרגה ובאי נחת לאחר עשרים שנותיי כעורכת הראשית של NEJM"1
ד"ר מארסיה אנגל, בית הספר לרפואה הארווארד
"ה "קייס" נגד המדע הוא ברור: חלק גדול מהספרות הרפואית, עד כדי מחצית, עשוי פשוט להיות לא נכון. בהיותו מעוות על ידי מחקרים עם מדגם קטן מדי, השפעות זעירות, ניתוח בלתי תקף וניגודי עניינים בוטים, ביחד עם אובססיה אחר טרנדים אופנתיים אשר חשיבותם מפוקפקת, המדע שינה כיוון אל עבר החושך ...
בחתירתם אחר סיפור מוצלח, יותר מדי פעמים מדענים מעצבים את הנתונים כדי שיתאימו לתאוריה החביבה עליהם על העולם, או שהם משפצים את ההשערות שלהם כדי שיתאימו לנתונים."1
ד"ר ריצ'ארד הורטון, העורך הראשי (מכהן) של ה Lancet
איך נראים ה """טיעונים""" שלי עכשיו?! קצת מצועצעים, לא?
עם יד על הלב, קומרן, כל אדם סביר, אובייקטיבי, ללא משוא פנים, לא צריך יותר משלושת ציטוטים אלו כדי לאבד את האמון (אם היה לו) בתעשיית הפארמה לחלוטין, ובמנגנוני שירותי הבריאות שמתווכים בין המוצרים של התעשייה לבין הציבור, לפחות באופן חלקי, בבחינת "כבדהו חשדהו". עם יד על הלב...
אני, באופן אישי, לא צריך לשים יד על הלב, כי פי וליבי שווים תמיד. לשאלתך: כן, תעשיית הפארמה מביאה גם תועלת. וגם אני השתמשתי ומניח שעוד איאלץ להשתמש בתוצרים שלהם. הבעיה העיקרית היא, שאם המוצרים היחידים של התעשיה המשווקים היו משווקים לאחר מחקר מדעי טהור ונקי, בסטנדרד מדעי גבוה ליעילות ובטיחות, ואם המוצרים שלהם היו נרשמים אך ורק לאנשים המתאימים, בהתאמה עניינית על ידי הרופא שלהם, לבעיה אמיתית הדורשת התערבות שכזו - או אז היקף העסקים של התעשייה הזו היו מצטמצמים לאחוזים בודדים ממה שהם היום.
והם לא הולכים לתת לזה לקרות. הם באמת הולכים לאכזב את מארסיה אנגל, ריצ'ארד הורטון, ארתור קפלן ו ... עוד כמה אנשים אובייקטיבים, ללא פניות, שטובת בריאות הציבור ובריאותם הם מדריכה אותם. בטח אני ועוד כמה בודדים...