בלי תוכן, ארוחת שבת

p e b b l e

New member
לנו היו חלות ביתיות טריות

חצילונים, אספרגוס, פורטובלו על האש
נקניקיות טבעוניות על האש
תפוחי אדמה בתנור
סלט ירקות עם אבוקדו (העגבניות מהגינה)
&nbsp
היה טעים
 
שתי הצלחות גדולות: 1. קראמבל שזיפים ופטל

קניתי שזיפי שגיב להכין ריבה ושיניתי את דעתי. אני כ"כ אוהבת לרקוח ריבות אבל בקושי אוכלת מהן.
חתכתי לקוביות קטנות, הוספתי כף סוכר חום על כל שלושה שזיפים וחילקתי בין קוקוטים קטנים. לכל קוקוט הוספתי 2 פטלים קפואים (ד"א במבצע עכשיו בשופרסל!)
כיסיתי בתערובת קראמבל
אפיתי עשרים וחמש דקות
הצלחה גדולה מאד!
שכחתי להעביר תמונות...

אני מכינה תערובת קראמבל עם מרגרינה אבל אפשר גם עם שמן או שמן קוקוס
אני מכינה כך:
100 גרם סוכר חום
200 גרם מרגרינה
400 גרם קמח (חלק ממנו קמח שקדים או קווקר טחון)

מגררים בפומפיה את המרגרינה לתוך הקמח, מערבבים בקצות האצבעות, שיישאר פירורי, מוסיפים סוכר. אני שומרת במקפיא ומוציאה כל פעם לפי הצורך. זה מעולה לקינוח שנדרש בהתראה קצרה: חותכים פירות, מכסים בתערובת ואופים
 

ella100

New member
יופי של רעיון להקפיא את הקראמבל שיהיה מוכן לשעת הצורך.לגבי

השמן:כמה במקום המרגרינה.
&nbsp
באיזה חום את אופה?
חום עליון בלבד מספיק?
 
אני אופה בחום בינוני

לא מספיק חום עלוין, כי צריך שגם הפרי מלמטה ייאפה
חברה שלי משתמשת בשמן קנולה ומוספה ״כמה שתופס״ (אני יודעת, אחת ההוראות המעצבנות במטבח!)
עם שמן קוקוס, הייתי מתחילה ב3/4 או אפילו חצי כוס על 400 גרם קמח ומערבבת למרקם פירורי
 

ella100

New member
תמר- אני הבנתי שהקראמבל שאת מקפיאה,הנו רק פרורי בצק

כי זה הקראמבל.ומשלבים אותו עם פירות (בדרך כלל).
את מקפיאה עם הפירות,אפוי לחלוטין?
&nbsp
זה בסדר עם "כמה שתופס"-כל אחת מחליטה על דרגת הפירוריות של הבצק.
 
אני באמת מקפיאה בשקית זיפלוק תערובת פירורית

מוכנה, לא אפויה כמובן
וכשצריך להכין, חותכת פירות, מערבבת עם מעט סוכר, מסדרת בקוקוטים או בתבנית, מפזרת למעלה פירורים היישר מהמקפיא, ואופה.
ועל זה אמרתי שצריך חום מכל הצדדים, כי רוצים שהפרי ייאפה מתחת לפירורים.

אבל בנוסף, אם לא זללו את כל הקראמבלים המוכנים (אני אוהבת להכין בכלים אישיים), אני מקפיאה ומפשירה בלי בעיות.
 

ella100

New member
:-הטיפ הפך לשני טיפים.כעת הכל ברור.

תודה.
 
בהשראת הדיון שלך על קראמבל

אני חתכתי תפוחים, נושי, נקטרינות לקוביות, סוכר חום, קינמון, מיצלימון
תערובת קרמבל נ"ג עם חצי כמות רסק שקדים

אפיתי בכלי אחד גדול וכולם כאן עם כפות מיישרים מרגע שיצא מהתנור...
 
אני פגשתי את החבר הזה ביפן לפני יותר משני עשורים

לא היה כזה בארץ. בשנים האחרונות הוא הופיע ונמכר כתפוח אגס או אגס תפוח או משו כזה
http://woman.thenest.com/health-benefits-nashi-pear-21492.html
בכל מקרה זה נאשי לא יודעת למה נכתב נושי- נושי זה הרבה דברים אחרים כמו אלוהים, מאהב, בעלים, מאסטר כלומר מומחה וככה...
 

Dr T noki

New member
אה! נאשי!


את זה הכרתי לא מזמן, הילדים לא התחברו אליו ולא הבינו את הקטע שלו

אני דווקא חיבבתי אותו.
 
הצלחה 2: כופתאות כרובית הודיות ברוטב עגבניות מהמם

לסיכום השנה, זה המתכון הכי טעים שהכנתי השנה! בהחלט בהשפעת הספר הנהדר של vegan richa שהיה הספר הכי כיפי של השנה שעומדת להסתיים - כופתאות מכרובית וקשיו, אפויות בתנור ומוגשות ברוטב עגבניות פיקנטי עם חלב קוקוס.
 

RSPA

New member
נראה אחלה!

אפשר גם שאלה קטנה :
שמתי לב שבמתכונים רבים בבלוג שלך את משתמשת בשמן חמניות. היש לכך סיבה מיוחדת? מה המיוחד בשמן הזה?
 
תודה! ותשובה

אני פשוט אוהבת את השמן הזה, ואת הרעיון שהוא מגיע מחמניות.
הטעם שלו עדין ונייטרלי
ובכל פעם שאני משתמשת בו אני נזכרת בהתחלה של הספר ״השטן ומרגריטה״ ובקבוק השמן שנשפך...
כשאין להשיג, אני משתמשת בשמן קנולה, ולמאכלים שבהם אני רוצה טעם חזק יותר אני משתמשת בשמן זית
 

ella100

New member
היי ימימה-אפשר מתכון?

את חושבת שתפוח עץ גם יתאים?
&nbsp
העוגה נראית מהמם.
 

Gidi Shemer

New member
מקלובה, לובה, לובה

אכלנו אתמול עם חברים. היו גם מרכיבים בשריים ודגיים, אבל מהם נתעלם. כמו שאפשר לראות מהצלחת שלי, היו מספיק דברים משובחים מהצומח. התרומה היחידה שלי היתה מקלובה חצילים.
פספסתי עם הפוקוס עם התמונה של המקלובה מרחוק, אז יש לי אותה רק בתקריב, אבל היא יצאה מצויין. עוד היו- סלטים מעולים, ירקות בחלב קוקוס, קייל מוקפץ, ברוקולי מוקפץ









 
למעלה